Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 20-25 éves hölgyek, akik...

20-25 éves hölgyek, akik szeretnek olvasni, mit olvastok most, melyik könyvet? Vagy melyiket szeretnétek?

Figyelt kérdés

2012. júl. 22. 20:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Most épp a Gyűrűk Urát:)
2012. júl. 22. 20:52
 2/26 anonim ***** válasza:
Épp ma kezdtem el William Whartontól a Srapnelt. A következő szerintem Vaszilij Grosszmanntól a Panta Rhei lesz.
2012. júl. 22. 20:57
 3/26 anonim ***** válasza:
74%

Én az Éhezők viadala sorozatot olvastam most (igaz, nem magyar fordításban), de imádtam. :)

Emellett szeretem P. Coelho könyveit (szeretem őket? inkább úgy mondom, hogy mindig elolvasom), és majd az új könyvét szeretném elolvasni.

2012. júl. 22. 20:59
 4/26 anonim ***** válasza:
Mármint Grosszmantól egy n-nel. :D
2012. júl. 22. 20:59
 5/26 Ditta323 ***** válasza:
Martha Tailor és Sally Hunter könyveket
2012. júl. 22. 21:06
 6/26 anonim ***** válasza:
72%

Mostanában spanyolul olvasok, hogy gyakoroljam a nyelvet.

Legutóbb ezek voltak:

La casa de Bernarda Alba

Divorcio en Buda (Mária Sándortól, spanyol fordításban :D)

La Quinta Montana

El otono del Patriarca

Cien anos de soledad (épp most olvasom)

La casa de los espiritus (épp most olvasom, párhuzamosan az előbbivel :))

És a kedvenceim:

La ciudad de las bestias

El reiono del Dragón de oro

El bosque de los pigmeos

A Harry Pottereket is mostanában olvastam el, szintén spanyolul.

Közben olvastam angolul Jodi Picoult-tól pár könyvet (másik kedvenc írónőm, pár könyve magyarul is megjelent), meg Alice Sebold-tól a The Almost Moon-t.

Magyarul Vavyan Fable-től olvastam legutóbb a Jégtáncot, előtte meg a Halkirálynőt.

Ezen kívül a német irodalmat szeretem még nagyon: Mario und der Zauberer, die Verwandlung, der Schimmelreiter, Romeo und Julia auf dem Dorfe, Effi Briest... de ezeket régebben olvastam, még középiskolában.

Meg még persze rengeteg minden mást is olvastam, amik kifejezetten tetszettek szintén régebben pl. a 22-es csapdáját meg a Száll a kakukk fészkére című könyvet, ezek is nagyon jók.

Azt nem tudom még, mi lesz a következő...

2012. júl. 22. 21:15
 7/26 anonim ***** válasza:
Kicsit elírtam az egyik spanyol címet, de gondolom senkit nem zavar, úgyhogy mindegy. Bocsánat érte. :)
2012. júl. 22. 21:16
 8/26 anonim ***** válasza:

Nemrég végeztem a Gyűrűk urával és a Bombadil Toma kalandjaival (mindkettő J.R.R. Tolkien), elolvastam pár Moliére darabot (Tudós nők, Dandin György... stb), most pedig várom, milyen új Tolkien könyvvel lep meg a párom szülinapomon. Nem lenne rossz, ha meg tudná szerezni nekem a Babót (The hobbit), vagy a Szilmarilokat. Vagy mindkettőt. :)

Addig is még több Moliére-rel kényeztetem magam és ha úgy lesz időm, elolvasom (mégegyszer) Puskintól az Anyegint.

22L

2012. júl. 22. 21:31
 9/26 anonim ***** válasza:
Stephen King, Anne Rice a kedvenc íróm, szeretem a horror regényeket. Sok kedvenc van. Meg horror témában a japán írók művei is nagyon jók, bár a nevük sosem jut eszembe.
2012. júl. 22. 21:41
 10/26 anonim ***** válasza:

Most épp a Galaxis útikalauz stopposoknakot olvasom újra (angolul).

Éppen nincs túl sok pénzem, szóval még pár hónapig nem tudok újat venni, de akinek a könyveit nagyon szeretem, az Stephen Fry, már megvan pár, de meg akarom venni az összeset.

20/L

2012. júl. 22. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!