Nevek: Na most aztán ez igazán meglepett?!
Figyelt kérdés
2008-ban engedélyezett női nevek:
Évrill, Kea, Leilani, Alessza, Dzsindzser,
Éliáni, Kendice, Kaname, Dagmar, Szederina, Kézia,
Nenszi, Szüvellő, Fény, Kincs, Küne, Jezamin,
Sellő, Szende, Sína
2009-ben engedélyezett női nevek:
Zsöbe, Szafira, Sáfrány, Lorenza, Bóbita
2008-ban engedélyezett férfi nevek:
Kárlító, Monor, Szedrik, Artin, Ézer, Gelse,
Sudár, Berton, Andzseló, Marsal, Nur, Gert,
Fernandó, Antóniusz, Vaszilij ,Alehandró, Dalton, Gorán
Most hogy tud egy ANYA ilyen nekveket adni a lányának/fiának?
A legérdekesebb van a 2008-ban elfogadott női neveknél olyan hogy Dzsindzser,úgy viszont hogy Ginger ahogy rendesen kell írni úgy nem fogadták el!
2009. júl. 14. 18:00
21/27 anonim válasza:
a jobb lábamat karácsonynak hívják, a bal lábamat szilveszternek. meglátogatnál az ünnepek között? :D
22/27 anonim válasza:
Ezek akkora baromságok. Miért kell kiejtés szerint írni a neveket??? Minden angol nyelvterületen máshogy ejtik ki őket, de szerintem sehol sem ejtik Dzsindzsernek...
23/27 anonim válasza:
Nos az én fiam lett az első Kárlító Magyaroroszágon. Mi kérvényeztettük és képzeljétek nem vagyunk cigányok! De ha azok is lennénk kinek mi köze hozzá? Mindenkinek joga van a gyerekének nevet adni, nézzetek már utána hogy hány jelenleg számotokra ismert "magyar" keresztnév lett innen onnan behozva. Ilyen a világ! Haladni kell a korral. Nekem ez tetszett és kész. Annak pedig aki azt mondja hogy ismer Kárlító nevű osztálytásat, annak pedig üzenem hogy képtelenség, ugyanis 2008-ban lett engedélyezve a név. Nem kell hazudgálni! jobban járnátok ha a saját dolgotokkal törődnétek, minthogy ilyenekkel foglalkoztok. Jó sok időtök lehet. Inkább a gyerekeitekkel kéne törődni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem másokét fikázni!!!!!!!!!!
24/27 A kérdező kommentje:
Ez nem fikázás... mindenkinek joga van azt a nevet adni a gyerekének amit akar... csak azzal is számolni kéne hogy majd a gyereknek azzal a névvel kell együtt élnie egész életén keresztül.Én személy szerint nem tudnák pl ´Bóbita´ névvel élni!
2010. márc. 12. 16:07
25/27 anonim válasza:
Én meg nem tudnék Klárika, meg Hedvig névvel sem élni. És a többi ilyen lerágott névvel sem. Ma Dávidnak nevezed a gyereked mert szerinted szép név. És többmillió rohangál belőle. Unalmas már. Igenis pártolom hogy behozhatóak legyenek az új nevek is. Miért kell olyan maradinak lenni?
26/27 anonim válasza:
Én azért nem szeretem a külföldről behozott magyarosított neveket, mert nagyon hülyén tudnak kinézni átírva. Mondjuk a Nenszi. Nancy-ként rendben van, de így elborzadok. Nenszi. Wáh...
27/27 atya78 válasza:
Csak halkan megsúgom: Kendice Álmos vezér leánya volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!