Nevek: Na most aztán ez igazán meglepett?!
2008-ban engedélyezett női nevek:
Évrill, Kea, Leilani, Alessza, Dzsindzser,
Éliáni, Kendice, Kaname, Dagmar, Szederina, Kézia,
Nenszi, Szüvellő, Fény, Kincs, Küne, Jezamin,
Sellő, Szende, Sína
2009-ben engedélyezett női nevek:
Zsöbe, Szafira, Sáfrány, Lorenza, Bóbita
2008-ban engedélyezett férfi nevek:
Kárlító, Monor, Szedrik, Artin, Ézer, Gelse,
Sudár, Berton, Andzseló, Marsal, Nur, Gert,
Fernandó, Antóniusz, Vaszilij ,Alehandró, Dalton, Gorán
Most hogy tud egy ANYA ilyen nekveket adni a lányának/fiának?
A legérdekesebb van a 2008-ban elfogadott női neveknél olyan hogy Dzsindzser,úgy viszont hogy Ginger ahogy rendesen kell írni úgy nem fogadták el!
A válasz megírásának időpontja: ma 19:32
*fetreng*
Kolompár Kárlító :D kb így tudom elképzelni
amúgy meg, az emberi hülyeség HATÁRTALAN
Félelmetes a Dzsindzser, a Lüszi, a Nenszi, illetve az Andzseló (asszem a legújabb Bódi Guszti-unoka neve lett "Baudi Raumejó Andzselau" - megpróbáltam fonetikusan leírni, ahogy hallottam), illetve az Alehandró...
Könyörgöm, tiltsák már be a dél-amerikai szappanoperákból vett neveket!!! (Csak azért írom, mert 23 éve én is majdnem Dolóresz lettem, de az anyakönyvvezető volt olyan jófej, hogy "kifelejtette" az anyakönyvi bejegyzésből. Így csak egy keresznevem van, de az legalább értelmes és vállalható.) Nem értem, miért teszik tönkre egyesek a gyerekük életét a saját hülyeségük miatt...
Mi a baráti társaságunkban - részint az agyatlan névadások miatt is - már megszavaztuk, hogy valamiféle "jogosítványt" kelljen szerezni annak, aki gyereket szeretne vállalni. Ngayon jó gondolataink szoktak támadni ebben a témakorben, csak sajnos két dolog mindig magunkhoz térít minket.
Egyrészt kivitelezhetetlen, mert alkotmányellenes, másrészt egyre kevesebb magyar gyerek születik, és még ezzel is csökkentsük? :(
Pedig, amikor ilyen genetikai selejttel találkozunk, nagyon szeretnénk átszabni a születésszabályozást!
Szerintem annyi jó azért van benne, hogy mondjuk egy már magyar nemzetiségű japán elnevezheti a lányát Kanaménak. Mondjuk az a különös, hogy ez egyébként férfi név is.
Mellesleg nálunk sokkal inkább nevettek ki egy Gabriellát (mivel ugyanúgy becézik, mint a Gábort), mint egy Dzsenifert.
Tényleg ki tudnak jönni elég poénos nevek!!XD
Pl: Piros Rózsa, Tavi Rózsa, Szép Virág, Kasza Blanka, Karácsony Szilveszter, és még sorolhatnám...;)XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!