Van itt olyan aki még mindig védi a cigányokat?
ha igen miért?
(a kérdés nem provokáció, hanem közvélemény-kutatás)
Nagyon egyszerű a válasz, a házat meg kell tervezni és akkorára kel felépíteni, hogy mindenki beférjen, és nem fog senki kiszorulni.
Ki honnan származik?
Nem érdekel,lényege a szeretetnek, hogy jelenleg mit tesz mit fog tenni, nem az mi volt a múltja.
Tudod ha mindig hátrafelé néznénk akkor nem haladnánk sehova.
Van is erre egy idézet,
(Lukács 9:62) . . .Jézus ezt mondta neki: „Senki sem alkalmas az Isten királyságára, aki az eke szarvára tette a kezét, és a mögötte levőkre néz.”
aki hátratekint, nem fog egyenes barázdát szántani. Elterelődik a figyelme és könnyen eltérhet az iránytól, vagy megállhat, mivel valamilyen akadályba ütközött.
A filmekbe szokták mondani, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt, és ezt mindenkire értem.
A gondolkozást kellene megváltoztatni, nekünk is meg a Roma származásúaknak.
Pontosan úgy járatják le magukat, hogy lopnak, csalnak. Az emberek pedig nem azt nézik, hogy Kolompár Winettou vagy Sztojka Marlonbrando gyilkolt, hanem hogy egy roma. Ebböl pedig néhány ember arra következtet, hogy mindegyik cigány bünözö, ezért úgy is viselkednek velük. Mivel pedig úgy viselkednek velük, bünözökké válnak, ami persze nem törvényszerü, de úgy gondolják könnyebb ezt az utat választaniuk, mint küzdeni az elismerésért.
Valamelyötök írta a lejáratás kapcsán, hogy nem ért egyet velem. A magyarok is le tudják járatni magukat külföldön, ha nem odaillö módon viselkednek. Olyankor az adott ország polgárai rosszat fognak gondolni a magyarokról.
A cigányság helyzete viszont más. Két ember áll egymás mellett: az egyik cigány, a másik nem. Ránézésre meg tudod mondani, hogy melyik roma és melyik nem? És azt, hogy melyik milyen állampolgár? Mivel cigány állampolgár nincs. Talán éppen ez a bajuk. Ha lenne saját országuk talán nem lenne ilyen probléma.
Alapjában véve nincs bajom a cigányokkal, viszont engem is sodor az ár: óvatosan viszonyulok hozzájuk, ha lehet, nem keresem a társaságukat, ha pedig közéjük keveredek, lehetöleg nem provokálom öket.
Besenyő P-bának:
Csatlakozom . kata
Igen,mint látod vannak,de hülyék mindig is lesznek...
Azon a tényen kellene elgondolkodni hogy már vagy 500 éve képtelenek beilleszkedni a társadalomba,ebből az következik hogy nem mi vagyunk a rasszisták hanem bennük van a hiba...sok kisebbség él még itt rajtuk kívül,németek,kínaiak,szlovákok,arabok,négerek stb...róluk soha nem hallani semmi rosszat csak a cigányok...
És sajnos a cigányoknál nem az 5% rontja le a többi 95% megítélését hanem fordítva
Ha rajtam múlna az összes menne vissza vagonokon Indiába kivéve aki tudja bizonyítani hogy normális életet él,vagy van,vagy a közelmúltban volt állandó munkahelye
Én megfejtettem....:D
"Ha rajtam múlna az összes menne vissza vagonokon Indiába kivéve aki tudja bizonyítani hogy normális életet él,vagy van,vagy a közelmúltban volt állandó munkahelye"
"Arra is ezt mondanád, aKit nem alkalmaznak sehol?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!