Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki még mindig...

Van itt olyan aki még mindig védi a cigányokat?

Figyelt kérdés

ha igen miért?

(a kérdés nem provokáció, hanem közvélemény-kutatás)

2012. júl. 20. 09:55
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
30%

Nos nem kellene a cigány szót alkalmazni a bűnösöknél. Ha egy roma elkövet egy hibát tessék az illetőt a nevén nevezni, és nem cigányozni.

Horváth Károly bűnös,

vagy Sóher Terézia bűnös

vagy Aluminium Bözsi bűnős

Mert ezzel az erővel mondhatnák azt is ha egy nem roma vétkezik hogy ezek e magyar sápadt arcúak bűnösök

2012. júl. 20. 10:56
 12/40 anonim ***** válasza:

Tom Benko, miért is nem ad ki a rendőrség pontos statisztikát, hm? Semmiből se állna nyilvántartani, illetve gondolom gyűjtik is az adatokat, vajon miért nem nyilvános?

Azonnal tisztán látnánk, mi is a helyzet...

2012. júl. 20. 10:57
 13/40 Antimod ***** válasza:
100%

"miért is nem ad ki a rendőrség pontos statisztikát, hm?"

"Európai normák" tiltják az etnikai hovatartozás dokumentálását. Belső nyilvántartások ettől eltekintve biztosan vannak, de nem lesznek nyilvánosak.

Egyébként a kettős mérce nem tetszik, amit a média művel: ha egy cigány minden alapot nélkülözve megkésel egy nem cigányt, sima bűncselekmény történt. Ha viszont fordítva történik, súlyos, etnikum ellen irányuló támadás. Itt kellene még rendet tenni, hogy normálisan lehessen hozzáállni a témához.

2012. júl. 20. 11:00
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Hmm... hát igen, van néhány, valóban cigányok által elkövetett brutális bűncselekmény a köztudatban. Még életellenes is. De hallottam már valaki azt a kifejezést, hogy BMW-s bűnözés? Vagy: terepjárós bűnözés? Sokszor előfordul, hogy idióta előzgetők szétzúznak ártatlan MAGYAR családokat, halálba kergetnek békés utazókat, merő szórakozásból? Igen, sokszor van ilyen. Alakult már valamilyen gárda a BMW-k vagy a terepjárók ellen? Masíroztak már a feketemellényes kopaszok autóban vigyorgó kopaszok ellen? Tudomásom szerint nem. De miért nem?
2012. júl. 20. 11:06
 15/40 anonim ***** válasza:
34%

"Nos nem kellene a cigány szót alkalmazni a bűnösöknél. Ha egy roma elkövet egy hibát tessék az illetőt a nevén nevezni, és nem cigányozni."

Ez jó lenne ha..., ha nem ahhoz vezetne, hogy ilyen álomvilágban éljél, olyanban, hogy azt gondolod, hát a cigányok nem különböznek a magyaroktól, nyugodtan leköltözhetek kis családommal Jánoshalmára... aztán mikor jönnek ilyen látogatók akkor felébredsz, és rájössz, hogy milyen előnnyel jár, ha pontosan tudod, hogy hol nagyobb az esélye annak, hogy erőszakos bűncselekmény áldozata légy, akkor esetleg másképpen választasz lakóhelyet magadnak...

Szerintem nem elég, ha csak a nevet tudod, abból ugyanis nem derül ki.

2012. júl. 20. 11:20
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

"idióta előzgetők szétzúznak ártatlan MAGYAR családokat, halálba kergetnek békés utazókat, merő szórakozásból?"

Én támogatom, hogy büntessék ezt is sokkal szigorúbban...

2012. júl. 20. 11:28
 17/40 anonim ***** válasza:
59%
Nyugottan pontozzatok le nem erdekel de szerintem aki a ciganyokat meg mindig vedi az vagy cigany vagy hlye !Nekem mar elegem van belölük.Annyi fiatal magyart bantalmaznak akik rendes,normalis eletet akarnak/akartak volna elni meg idösebbeket is.Ellopjak azt amiert az ember egesz nap robotol.Es en nem azert utalom öket mert feketek.Hanem a viselkedesük miatt es nem kepesek sorban allni es valami jot tenni a hazanak !
2012. júl. 20. 11:51
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Én az ok nélkül, ártatlanul bántott embereket védem. Ha történetesen cigány, az ezen nem változtat.
2012. júl. 20. 12:40
 19/40 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de én nem a költözésről beszélek, hanem a bűnözésről.

Azért írtam hogy tessék a nevén nevezni az embert, nem a származását kikiabálni.

Mert vannak akik normálisan élnek, de azoknak is nehéz, mert egyből eleve nem veszik fel sehova dolgozni pedig becsületes.

A mi gyülekezetünkbe számtalan testvér roma származású, de nem kap munkát a származása miatt. A társadalom kényszeríti sokszor rá az emberekre a bűnözést, akár cigány akár nem, mert egyenlőtlenül van elosztva a pénz, a föld, míg az egyiknek 10 hold földje van a másiknak csak egy virág cserépnyi jut.

Ez az igazság emberek! és azt mondják, hogy egyenlőség van. Hol?

Nekem több a roma barátom, mint a magyar, de soha nem bántottak, sőt megvédtek, anyagilag is segítettek.

Mérlegeljünk!!

2012. júl. 20. 16:06
 20/40 anonim ***** válasza:

"én nem a költözésről beszélek, hanem a bűnözésről."

A kettő között talán nincs semmi összefüggés?

"Mérlegeljünk!!"

Hogyan? Az egyéni tapasztalatodat?

Saját magad is különbséget teszel:

"Nekem több a roma barátom, mint a magyar"

Ha minden barátodra csak annyi van ráírva "magyar állampolgár", akkor hogyan mérlegelsz?

Ahhoz hogy tudd hogy több a roma barátod, tudnod kell ki hova tartozik, nem?

Bűnözésnél ugyanez...

Hogyan oldanád meg az egyenlőséget? Hogyan tennél be 7 milliárd embert ugyanabba a házba? Vigyázz, mert ha valaki kiszorul, akkor az nyavalyogni fog, hogy ő nem egyenlő, nem kapja ugyanazt mint a többiek...

2012. júl. 20. 17:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!