Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti utáljátok a cigányokat? Miért?

Ti utáljátok a cigányokat? Miért?

Figyelt kérdés
Hogy álltok velük?Szeretitek,utáljátok,vagy semleges? :)
2012. júl. 9. 21:00
1 2 3 4 5
 1/45 anonim válasza:
95%
némelyiket igen,némelyiket nem!nem vagyok rasszista,csak azt ítélem el,mikor valaki sorban áll a segélyért mintha az kötelezően járna...én meg ledolgozom a belem nem sokkal többért,mint amit ő kap a segélyre,holott megtehetné,hogy elmegy dolgozni!vagy elítélem azt amelyik lop-rabol és még meg sem büntetik,mert félnek tőle!de becsülöm azt,amelyik dolgozik,tisztességesen él,tehát elég változó!
2012. júl. 9. 21:05
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

A beilleszkedett cigány-magyarokhoz ugyanúgy viszonyulok, mint az összes többi - bármilyen felmenőktől származó - magyarhoz..tehát emberi tulajdonságai, értéke alapján tisztelem/szeretem, vagy éppen nem.

Az óriás tömegű ingyenélő, eltartandó, agresszív cigányban nemzetbiztonsági veszélyforrást látok.

2012. júl. 9. 21:07
 3/45 anonim ***** válasza:
87%

Utálom mindet, ez van, lehet megkövezni. Na nehogy már az alapján a néhány alapján kelljen szereti őket, akik éppen normálisak. Az emberek általánosítanak, azt mondják a magyarok pesszimisták, az angolok nem tudnak főzni, az amerikaiak buták...Jah az nem gond, de a cigányoknál aztán nagyon.

Őszintén, egy se hiányozna.

2012. júl. 9. 21:09
 4/45 anonim ***** válasza:
91%

Kisebb koromban sajnáltam őket és mindig elszomorított, hogy az emberek viccelődnek rajtuk, lenézik őket, meg ilyenek.

Aztán kiköltöztünk falura.

Tovább nem folytatom, nem akarom hogy töröljék...

2012. júl. 9. 21:10
 5/45 anonim ***** válasza:
96%
Igen, mert szinte csak rossz tapasztalatom volt velük szemben. Semlegest még csak-csak fel tudnék idézni, de jót, azt már nem. Márpedig az országnak olyan részén élek, ahol úton-útfélen beléjük botlik az ember, belekerülhetett volna a szórásba néhány pozitív tapasztalat, még sem volt.
2012. júl. 9. 21:13
 6/45 anonim ***** válasza:
96%
Ismerek olyat, aki tényleg rendes, de a legtöbb nem. MIndig jönnek, hogy jaj rasszizmus. Figyeljétek meg a kérdés is törölve lesz, de én mindig azon az elven vagyok, hogy ha magyar ember csinálná amit ők szoktak általában, akkor azokat is utálnám. Magyar ember pl. nem ajánlja fel a villamoson, hogy kinyalna.
2012. júl. 9. 21:14
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Akik normális életet élnek, azokkal semmi bajom, de sajnos kevesen vannak.

Nekem 2x is besurrantak a lakásba, míg otthon voltam 3 éven belül.

Ugye nem kell írnom, hogy cigány volt az illető mindkét esetben.

2012. júl. 9. 21:24
 8/45 anonim ***** válasza:
100%

Igen többnyire "nem kedvelem :)" őket. Ez köszönhető annak hogy Én is egy olyan részén lakom az országnak ahol nem kell keresni őket és azt amit csinálnak. (Pl: elhagyott ház fényes nappal történő kifosztása, kerítés, cserép felszedése stb.)

Viszont Én is úgy vagyok vele hogy az a 0,9 % amelyik tisztességes és normális azt nagyon becsülöm mert példaértékűek hogy bizony lehetne ez az egész másképp is.

2012. júl. 9. 21:26
 9/45 anonim ***** válasza:
42%
Segélyért nem csak cigányok állnak sorban.A legtöbb istenhátamögötti településen szinte mindenki munkanélküli és bizony ha cigány ha nem kénytelen segélyért folyamodni és meg is teszi mert ez nem faji kérdés.Ezt csak a segélyekre írtam.Nem akarok pálcát törni és a nagy igazságot megírni csak egy tényt közlök.A legalsó rétegben élő nem cigányok is ugyan úgy igényelnek segélyt és mindenféle kedvezményt(lakásfenntartási támogatást,átmeneti segélyt,rendszeres segélyt stb.)mint a cigányok.A segély pont egy rossz példa a cigányokra mert nem cigányjelenség.
2012. júl. 9. 21:37
 10/45 anonim ***** válasza:
93%

Na nehogy már az alapján a néhány alapján kelljen szereti őket, akik éppen normálisak.

Ki mondta, hogy szeretni kell őket? Én se szeretek minden egyes embert, aki szembe jön velem az utcán. Csak arról van szó, hogy nem kell egyből elítélni egy embert azért, mert pl. sötétebb bőrű, vagy épp Orsós a vezetékneve. Ha pl. megszólal, és dől a mocskos beszéd a szájából - na, azért már el lehet ítélni bárkit. Én úgy vagyok vele, hogy ha mondjuk felszáll egy roma család mellettem a buszra, akkor oké, szálljanak, semmi bajom velük. Ha viszont ezután nekiállnak hangoskodni, káromkodni, verekedni és egyéb módon zavarni a többi utast, akkor már takarodjanak az anyjukba. De ugyanígy vagyok egyébként bárkivel, pl. láttam már magyar fiatalokat is hangoskodni meg szemetelni, rongálni stb.. Igaz, nem annyit, mint cigányt, de az ilyen magyar fiatalok ugyanúgy takarodjanak az anyjukba. Nekem ez a véleményem. A viselkedése tesz valakit "büdös cigánnyá", nem pedig a származása.

2012. júl. 9. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!