Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit kell tennem hogy japán...

Mit kell tennem hogy japán állampolgár legyek?

Figyelt kérdés

Tudjátok.....Japánba akarok költözni, miután leérettségiztem, még van 3 évem hogy megtanuljam a nyelvet.

De tudjátok mikor majd betöltöm a 30-35öt akkor kimennék Franciaországban és ott élnék tovább.

Mit kell tennem először is hogy japán állampolgár legyek?

Persze azért néha haza is szeretnék jönni.Férjhez kell mennem egy japán csávóhoz? Vagy úgy mint itt már nem lehet csak mittomén' hány év után?

Ésss mg van egy kéééérdésem xd

öö....

Melyik az a város japánban ahol a legritkább a földrengés?

Van olyan ahol még nem is volt???

És ahol a legritkább, ott ha néha ugyebár van akkor hanyas erősségű?

=)

2012. júl. 18. 01:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Te csak akkor lehetsz japán állampolgár ha lemondasz a magyarról. Japánban nincs lehetőség kettős állampolgárságra. Viszont ha egy japánnak szülsz gyereket akkor szerintem ő már japán állampolgárnak számít, de ezt nem tudom biztosan.
2012. júl. 20. 08:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, a gyerek addig, amíg eléri a felnőttkort, lehet kettős állampolgár, viszont 20 évesen választania kell.
2012. júl. 20. 16:12
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, 20 éves korig lehet valaki kettős állampolgár, én félig japán vagyok és addig az voltam. Utána viszont nem mondtam le a magyarról és nem adtam be kérvényt, így automatikusan töröltek.

Tehát ha szülsz egy japánnak gyereket, akkor ha kéred nyilvántartásba veszik, viszont ettől Te nem leszel állampolgár, anyámnak letelepedésit is nehezen adtak.

2012. júl. 22. 20:17
 14/18 A kérdező kommentje:

Értem :(

És max mennyi időre engednek ki egyhuzamba?

Amerikába úgy van h 3 hónap, és utána haza kell jönni.

Japánba is van ilyen?

Pl nekik is 3 hónap, és én időben hazajövök, utána visszamehetek újabb 3 hónapra?

2012. júl. 23. 13:49
 15/18 anonim ***** válasza:

Túristaként egyhuzamban 3 hónapot tölthetsz Japánban. Ha ezután elhagyod az országot, akkor újra visszamehetsz még három hónapra, de ezt a végtelenségig nem lehet eljátszani, mert már az első alkalommal meg fogják kérdezni, hogy miért is mész és mit csinálsz stb.

Ugyanakkor ha pl. tanulni mész ki, akkor amíg van kinti tanulóviszonyod, addig kapsz diákvízumot, amivel a tanulmányaid idejére kint lehetsz, nem kell, hogy hazamenj közben.

További lehetőség, hogy ha sikerül munkát szerezned, akkor munkavállalói vízummal lehetsz kint.

És végül, de nem utolsósorban, ha japán férjed lesz, akinek jó állása és fizetése van, akkor mint feleség, házastársi vízumot kaphatsz. Amit 3-5 évre is megadják, és utána újra meghosszabbítható.

Melyik szimpatikus? :D

2012. júl. 23. 16:08
 16/18 anonim válasza:
Én csak a földrengésekben tudok segíteni. Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón úgy tudom nem túl gyakori a földrengés, azaz ott is lehet, de jóval kisebb rá az esély, mint a többi szigeten. De mivel az egész ország egy törésvonal közelében fekszik, lehetetlen olyan helyet keresni, ahol egyáltalán nincs.
2012. júl. 26. 23:29
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát a férjes a szimpatikus xd Dehát mégsem mennlk egy vadidegenhez férjhez csakúgy.....

2012. júl. 26. 23:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Ha jól értem akkor lehet azt csinálni hogy kimegyek turistaként és ha kapok állást (nem feketén) akkor kapok vízumot?
2012. júl. 26. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!