Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha valaki magyar amerikai...

Ha valaki magyar amerikai kettős állampolgár lesz akkor két személyi igazolványa lesz?

Figyelt kérdés
Hogy működik ez a dolog lehet egyáltalán valakinek 2 személyi igazolvány? És ha valaki kettősállampolgár lesz (amcsi-magyar) akkor milyen iratokat kap még a személyin kívül?

2012. jún. 7. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha felveszed az amerikai állampolgárságot, akkor lemondatnak a magyarról. Ha rejtegeted, akkor megmaradnak azok a papírjaid is, amelyek a magyar, és azok is, amelyek az amerikai állampolgársággal járnak. Tehát igen, ha van amerikai személyi, akkor két személyid lesz, bár csak az egyiket hordhatod magadnál, különben elveszik.
2012. jún. 8. 14:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Dehogy mondatnak le róla. Én úgy tudom, nem érdekli őket, hogy az amerikai mellett milyen állampolgár vagy, ott amerikainak számítasz. Lehet magyar s amerikai személyid/útleveled is.
2012. jún. 8. 16:45
 3/6 anonim ***** válasza:

butasagot irt az elso, hogy lemondatnak.

Magyarnak szulettem. Van magyar utlevelem, jogositvanyom es szemelyim.

8 eve elek az USAban es amerikai allampolgar vagyok. Van californiai szemelyi igazolvanyom es jogositvanyom is, tovabba van amerikai utlevelem.

Ha kulfoldre utazok, akkor valaszthatok, hogy melyik utlevellel megyek. Amennyiben Magyarorszag teruletere az amerikai utlevellel lepek be, ugy amerikainak szamitok es ha barmi gondom van, akkor mehetek az amcsi kovetsegre segitsegert.

Ha keleti orszagba megyek, ahol esetleg nem szeretik annyira az USAt, akkor a magyar utlevellel fogok beutazni es ott magyar allampolgarnak fogok szamitani.

Amennyiben meg akarom szerezni egy harmadik orszag allampolgarsagat, peldaul ha ferjhez megyek egy kulfoldihez es innen elkoltozok, akkor valamelyikrol le kell mondanom, ugyanis a legtobb ami egyszerre lehet, az 2 allampolgarsag. Peldaul akik erdelyi magyarok es van magyar es roman allampolgarsaguk es amerikaban hazasodnak es kervenyezik az amcsi polgarsagot, akkor a magyarrol vagy a romanrol le kell mondaniuk.

Vannak olyan orszagok, ahol nem engedelyezik a kettos allampolgarsagot (azt hiszem Austria, Belgium, Peru, Venezuela stb), ha ennek az orszagnak a polgara akar lenni valaki, akkor a mostanirol le kell mondania.

2012. jún. 8. 23:56
 4/6 gaborczirjak válasza:
Butasagokat ir az elso valaszolo( de meg a masodik is) Eloszor is Amerikaban nincs szemelyi igazolvany, barmilyen fenykepes iratot elfogadnak amit egy allami hivatal, hatosag allitott ki( Utlevel, zoldkartya katonakonyv stb.) Altalaban a hajtasit szoktuk hasznalni, mert azt a rendorsrseg adta ki, fenykepes, de ha valaki nem vezet autot es nincs hajtasija, az is be mehet a rendorsegre es kaphat egy ugyan olyat, csak arra ra van irva hogy vezetesre nem jogosit."Mert ha ketto van akkor az egyiket elveszik" Vajon kicsoda? Kit erdekel hogy te neked hany igazolvanyod van? Igy akar 6 allampolgarsagod is lehet.Ha valaki gyereket szul akkor a gyerek mar jogosult az amerikai allampolgarsagra( ezt csinaltak mindig a mexikoiak, hogy atjott az allapotos no, itt megszult es akkor mar volt mire hivatkozni( csalad egyesites az elso helyen all a kerelmek elbiralasanal)Jelenleg 14 milliora becsulik az illegalisok szamat es ez azt jelenti hogy jol el lehet lenni itt igy is, mert mar arrol folyik a vita hogy hogyan legalizaljak ezeknek a statuszat is, mert hat nem fogjak oket kitoloncolni. Kulonben a legkonnyebb a letelepedes a munkavallalasi engedelyen keresztul, amit barmelyik munkaado kerhet az alkalmazotja szamara es azutan mar lehet majd kerni a zoldkartyat, majd az allampolgarsagot.( De lehet az emigracios lottora is feliratkozni, mert akit kihuznak az azonnal megkaphatja a zoldkartyat( Minden evben 50ezret huznak ki es a netten is ki lehet tolteni)
2014. okt. 27. 22:11
 5/6 pongrácz istván válasza:
nem lehet két személyigazolvány mert érvénytelen
2016. nov. 18. 19:46
 6/6 butterflyfairy válasza:

Vannak orszagok amik nem, de Magyarorszag es a United States mindketto engedi a kettos allampolgarsagot.

A szemelyi igazolvany (ID amerikaban) az ha van jogsid (Driver license) is akkor egyutt van. De akar lehet jogsid es szemelyid is. Az egyikkel vezethetsz de a masikkal nem.

A legtobb embernek nincs mind ketto de lehetne.

Magyarorszagon, ha jogosult vagy ra lehet szemelyid. Az amerikait nem veszik el. Foleg mivel ha elveszik akkor jogsid se lesz.

Jogositvanybol viszont csak egy lehet.

Az en peldam: nekem van magyar es amerikai igazolvanyom is, az amerikai a jogositvannyal egyben. Viszont mikor igenyelni akartam magyar jogsit is azt mondtak az amerikait akkor le kell adni. Amit nem akartam. Szoval igy magyarorszagon azzal vezetek. Meg eddig nem allitott meg senki igy nem volt problemam.

2022. márc. 30. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!