Ha gyereket szülök az USA-ban, akkor én is amerikai állampolgár leszek?
Gyerekszüléstől nem leszel amerikai. Sok év után adhatják meg, ha van munkád, ingatlanod, ha férjhezmentél egy amerikaihoz.... stb.
Nem egyszerű, de minek neked? Letelepedhetsz NY-ban magyarként is, ha kapsz egy munkát, zöldkártyát ugyanúgy kint maradhatsz, ingatlant vehetsz, adózhatsz. Ehhez nem kell állampolgárság.
A testvérem és férje 3 évet töltött hivatalosan kint munkát vállalva, és ott született gyerekük, aki ott rögtön amerikai állampolgár lett, és hazajötek, természetesen a gyerek magyar állampolgársága is megvan.
De a szülők nem lettek ezáltal amerikai állampolgárok odakint.
Kiábrándultam Magyarországból, el akarok menni innen, amilyen hamar csak lehet.
nagyon sajnálom, biztos most sokan hazaárulónak fogtok tartani, meg szidjátok a felmenőimet, de nem akarom, hogy közöm legyen Magyarországhoz, a magyarokhoz, a magyarsághoz. Persze tudom, hogy nem tudom teljesen kitörölni az életemből a magyarságot.
Az amerikai állampolgárságnak számomra elvi értéke van.
Minden képen először munkát kell szerezned kint.Ha egy ideje dolgozol már,beadhatod az igénylést a zöld kártyára.Elbírálják, hogy valóban megérdemled-e a zöld kártyát, ha igen akkor azzal élhetsz kint.Innen előre ne igényeld meg a zöld kártyát, mert akkor azt gondolják bevándorló vagy, valószínű el fognak utasítani.Szerezz egy munkát, munkavállalói vízummal kimész, aztán tudod megigényelni kint a zöld kártyát.Majd ezután legalább 5 év és jöhet az állampolgárság úgy tudom.De a zöld kártya meg az állampolgárság között tulajdonképpen csak annyi különbség van, hogy a zöld kártyával nem szavazhatsz.
Remélem tudtam segíteni
magyarul nem az amerikai jogokra vágysz,meg a kintélésre,hanem arra h.igazi amerikai légy..hát ez soha!!!nem fog sikerülni.attól h.kiábrándultál, te magyarnak születtél,ez az anyanyelved,a gondolkodásod is magyar lesz mindig.akármit csinálsz!!!!elhiszem h.eleged van az itthoni körülményekből.(politikából,szegénységből)sokan vagyunk így..de én mégis büszke vagyok a magyarságomra!!!a kettő közt van különbség.
jah és kint sincs kolbászból a kerítés!!
ne haragudj,de valóban szánalmas h.egy papírral eltörölnéd a származásod...soha nem fog sikerülni!!!
de hogy a kérdésre is válaszoljak,a házasság lehet a megoldás.++az előttem szóló javaslatai helytállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!