Hogyan lehetnék Magyar-Olasz állampolgár? (mit kell tennem, vagy egyáltalán, hogy működik ez az egész? )
azt hiszem nem lehetsz már kettős
én is félig pedig spanyol vagyok, és egy időben akartam a kettős állapolgárságot de aztán belefáradtam az intézésbe és az jött ki , hogy most állítólag nem lehet már, csak azt nemtom h unión belül vagy amúgy se ... de asszem a magyarok nem engedik a kettőst
hát őróbálj meg utána járni, de meglátod hamarabb lefárasz mint bármit elintéznél ...
Ugyan én sem vagyok jobban otthon a témában, de kell hogy engedjék a kettős állampolgárságot, már csak a mostani ügyekből kifolyólag gondolom. Megengedték, hogy a határon túli magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot, amire szlovák részről az volt a reakció, hogy megtehetik, de ebben az esetben ők azt mondják a szlovákot nem tarthatják meg! Ez már egy szlovák törvény, tehát valószínűnek tartom, hogy a magyarok még engedélyezik a kettős állampolgárságot.
Érdemben én sem tudom sajnos mik ennek a feltételei, tökéletes olasz nyelvtudás, talán kinti lakcím, nem tudom...
igenigen, a kinti lakcím az amolyan minimum persze + sok egyéb, de sztem ez a határontúli magyarok kérdés eelég speckó, ezzel nem szabad kavarni, mert máshol meg nem így megy
pl spanyolok sem engedik h az embernek legyen másik állampolgársága, és mint mondtam én úgy értesültem h amagyarok sem (na ez a határontúliak esete sztem amolyan kivételes helyzet)
Kicsit utána olvastam, nem sok helyen, így lehet nem igaz, nem akarok én vitatkozni, mivel csak az olvasottakra hagyatkozom. Szóval olyasmiket találtam erről, hogy Magyarországon engedélyezik a többes állampolgárságot, azonban jogi szempontból ettől függetlenül teljes mértékben magyar állampolgárnak tekintik a többes állampolgárokat is.
Az hogy mi kell az olasz állampolgárság megszerzéséhez, szerintem már országa válogatja, tehát érdemes helyben érdeklődni vagy utána olvasni!
tejjóég?!?! SEHOGY :)))
Tudod... "Magyarnak születtél"" --> Kárpátia..
Hallod.. van benned egy csepp olasz is??
ha?? haa?? :D :PP
Figyelj.. nem értek azzal sem egyet, hogy ki akarsz költözni, (nékülem) de ha már így van, legalább vállald, hogy magyar vagy.. :)
Köszii :ĐĐ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!