Hamarosan magyar állampolgár leszek. Eskűtételben a himnusz is benne van, az egészet kell tudnom, vagy elég az első szakasz is?
Családdal tesszük le az esküt(Erdélyben).Hogy is van ez?csak mi énekeljük, vagy minden jelenlévő személy?Örülnék, ha olyan is válaszolna, aki tapasztalta már ezt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az első versszakot illik tudni, mivel hivatalos ünnepekkor ezt énekeljük. Általános- és középiskolákban követelmény az egész verset tudni. Ennek ellenére vannak olyanok, akik még az első versszakot sem tudják.
Pár éve olvastam magyar állampolgársági vizsgáról szóló könyvet, hát nem egyszerű, sokan nem mennének át.
Miből leszel magyar?
Én azt mondanám, hogy elég az első versszakot tudni, mivel itt Magyarországon is kevesen tudják az egészet. De aki az első versszakot sem tudja az elsüllyedhet szégyenében.
Utóirat: Én a Székely himnuszt jobban ismerem mint a Magyart :D (nem tehetek róla, hogy szép)
Csak azért kérdem, mert ez még is úgymond egy vizsga.Rég tudom az elsőt, középiskolás még nem vagyok.
Negyedik: a Székely Himnuszt én is teljes egészében ismerem, nagyon szép:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!