Hogy lehet valaki kettős állampolgár?
Figyelt kérdés
Német-magyar vagy Osztrák-magyarra gondolok oké mindenki azt mondja hogy menj hozzá egy kinti állampolgárhoz de ha valakinek itthon van kiegyensúlyozott párkapcsolata vszinű nem fog mást választani.Németet nagyon jól tudom felsőfokú nyelvvizsgám van belőle.Jól keresek megbízható állásom van.Egyetemet is Ausztriába végeztem.2012. ápr. 8. 22:01
1/9 anonim válasza:
Az európai országok állampolgársági törvényeiben közös, hogy az állampolgárság megszerzését, huzamosabb ott tartózkodáshoz (ott lakáshoz) kötik, és állampolgársági vizsgát is előírnak. Gyors menetnek nem nevezném.
2/9 anonim válasza:
8 évig kell, hogy bejelentett lakcimed és munkahelyed legyen, utána kérheted a német állalmpolgárságot, de akkor a magyarról, ha jól tudom, le kell mondani.
3/9 anonim válasza:
Németországban csak akkor kérheted,ha ott laksz és ott dolgozol hosszú ideig. A magyar állampolgárságodat megtarthatod.
4/9 anonim válasza:
Vannak országok amelyek nem engedik hogy kettős legyél.Például Kanadában csak kanadai állampolgár lehetsz , nem engedélyezik a kettősséget.Az USA-ban viszont lehetsz amerikai-magyar állampolgár mivel mind a két ország engedélyezi a kettősséget.Ott 5 év után kérhetnek állampolgárságot , de minden országban változó ez , valahol 7-8 év is.
5/9 A kérdező kommentje:
Mennyi az a hosszú idő? Mert Magyarországon a legtöbb 8 év ittélés,de van 5 és 3 év után is persze mind más okokból.
2012. ápr. 8. 22:20
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket.Ti lemondanátok a magyar állampolgárságról hogy cserébe német vagy osztrák legyél?
2012. ápr. 8. 22:21
7/9 anonim válasza:
En abban az esetben mondanek le , ha az adott orszagban szeretnem eltolteni a hatralevo eletemet.De csak akkor ha ebbol a frissen szerzett allapolgarsagbol elonyokre tehetek szert, amit valoszinunek tartok.
8/9 A kérdező kommentje:
Valószinünek igen hát ma Magyarországon nem tudom húde nagy jővőm nem lesz az biztos örülni fogok ha nyugdíjam lesz majd de addigra nem itt szeretnék már lenni. :D
Az a megbízható állás is kinnt van.
2012. ápr. 8. 22:56
9/9 anonim válasza:
En is leleptem M-rol, azota is elek mint hal a vizben.Remelem neked is oszejon es a szamitasaid is bevalnak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!