Mit kell tennem hogy japán állampolgár legyek?
Tudjátok.....Japánba akarok költözni, miután leérettségiztem, még van 3 évem hogy megtanuljam a nyelvet.
De tudjátok mikor majd betöltöm a 30-35öt akkor kimennék Franciaországban és ott élnék tovább.
Mit kell tennem először is hogy japán állampolgár legyek?
Persze azért néha haza is szeretnék jönni.Férjhez kell mennem egy japán csávóhoz? Vagy úgy mint itt már nem lehet csak mittomén' hány év után?
Ésss mg van egy kéééérdésem xd
öö....
Melyik az a város japánban ahol a legritkább a földrengés?
Van olyan ahol még nem is volt???
És ahol a legritkább, ott ha néha ugyebár van akkor hanyas erősségű?
=)
Olvastam hogy csak 20 éves korom után mehetek, nem baj, megoldom, de az is igaz hogy ahhoz le kell mondanom a magyar állampolgárságomhoz? Szval hontalannak kell lennem?
Mert ez nem jó. Azért nem akarok arról lemondani...mégis csak itt születtem.
Persze ha mennék, nem egyedül mennék, találok én olyan személyt, akinek hasonló a vágya, és tett is érte.
Kell japánn nyelvvizsga?
Az biztos, hogy az állampolgárságodról le kell mondanod a procedúra során. Tovább feltételek, ha jól tudom:
1. 5 évig (ha férjhez mész egy japánhoz csak 3) kint kell élni.
2. Legalább 21 éves kor.
3. "Tiszta" múlt.
4. El bírd tartani magad. (Azaz megfelelő anyagi körülmények, munkahely.)
Meg hát természetesen tudni kell japánul, ha jól tudom van egy szóbeli teszt ahol ezt-azt kérdeznek, meg egy írott teszt is.
Ha jobban érdekel, nézd meg ezt az oldalt, szerintem érdekes cikkek vannak (angol):
Ami a földrengéseket illeti, az sajnos bárhol előfordulhat, de tény, hogy pl. Tokió kiemelten veszélyes helyen van, mivel több töréspont is arrafelé találkozik.
Ugyanakkor a modern japán épületek nagyon földrengésbiztosak, és általában meg is adják, hogy hányas az, amit 100%, hogy kibír. A nagy földrengések persze ijesztőek, ugyanakkor ahhoz, hogy időnknént kicsit megmozdul veled a szoba, hozzá lehet szokni. Még ha nem is kellemes.... (2 évig éltem Japánban, van tapasztalatom :))
És mennyire tudsz már japánul? Hogyan tanulod?
Ahhoz hogy állampolgár lehess 5 évet kell folyamatosan Japánban élned. Ha hozzámész valakihez akkor kevesebb.
De egy jó nyelvtudás természetesen mindenképp kell.
Én ezt az oldalt tudom ajánlani Neked, elég jól leírnak mindent.
Viszont Japánban nincs kettős állampolgárság, ha japán állampolgár akarsz lenni a magyart fel kell adnod.
Köszi,
Még csak most fogom elkezdeni a tanulás.. mármint ha lesz értelme.
Úgy hallottam hogy a magyar állampolgárságról nem lehet lemondani, igaz ez?
De én nem akarok lemondani,
Ha nem mondok le, de sokáig élek japánban, akkor mi leszek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!