Érdemes lehet kiköltözni Franciaországba?
Ahogy az első válaszoló is mondta, érdemes, ha tudod a nyelvet és találsz munkát. Az ország így is fejlett (mondjuk nem minden része), finom a boruk, jól öltözködnek, a Francia Riviéra pedig elképesztő, már voltam is ott tavasszal! A gyönyörű tengerpart, ó! Tudod, az az igazi szép kék víz, amikor látod az alját! Ráadásul 4-féle éghajlat közül választhatsz: óceáni a nyugati területeken (mint Angliában), nedves kontinentális Párizs környékén, hegyvidéki vagy mediterrán (a Riviérán).
Hátrány, hogy idegenként a kisvárosokban és a vidéki területeken egyedül fogod érezni magad, akkor inkább a nagyvárost ajánlanám (ott úgysem a közösség a fontos). És persze, nagyon drága, de még mindig olcsóbb, mint Anglia.
És a kérdésedre válaszolva, én nem választanám Franciaországot, mert nem tudom a nyelvet :D De amúgy sem szeretném, engem a sokkal esősebb Anglia vagy az USA északi hűvösebb esősebb része vonz, akkor is a nagyváros (tehát London, Seattle stb.).
És Te, kedves kérdező? Ki szeretnél menni vagy csak kósza ötlet volt?
Én tudok franciául, de nem költöznék ki franciaországba.
Több franciát is volt szerencsém megismerni, és hihetetlenül ellenszenves nép.
Ha mindenképp francia területre akarsz menni, akkor inkább menj Quebec-be, Kanadába.
aki námetországot ajánlota annak is azt üzenem hogy még elzártabbak az emberek ott, mint máshol.én éltem ott évekig.
az amcsikról meg inkább nem is szólnék.
"Utolsó: ez a katonás sztereotípia a németekről, meg hogy elpattan valami az agyukban aztán népírtást rendeznek, hatalmas baromság."
Igazad van, ez csak az én véleményem. Szerintem ez a túlzott rendmániájuk, fegyelmük néha az agyukra megy; és ilyenkor náciznak egyet. De ez csak az én saját, rosszhiszemű véleményem. Mindenesetre nem egy ismerősöm mesélte, hogy náluk egy-egy kocsmázás alkalmával néha befigyel egy "Heil Hitler", és "Deutschland über alles" szöveg, meg karlendítés. Az is beszédes, hogy egy amerikai kutatóintézet közvélemény-kutatása alapján az amerikaiak után a németek a másodikok azon a listán, mely azt taglalja, hogy felsőbbrendűnek érzik-e magukat más népeknél. A franciák voltak a lista alján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!