Külföldre költözött magyarok! Van, aki megbánta?
Főleg olyanok válaszát várom, akik családostól mentek ki, vagy ott vállaltak gyermeket. De persze kíváncsi vagyok arra is aki egyedül ment. És hova mentetek?
Nem ismerek olyat, aki megbánta (kivéve aki 2 bőrönddel és némi pénzzel ment, h majd csak lesz valahogy, de nem lett)
első vagyok
Egyébként megbánni nem bántuk meg,hogy mertünk lépni, mert érdekes megismerni egy más világot,majd rájönni,hogy nem sokkal különbözik a mienktől a nyelvet leszámítva. Jó érzés,hogy vannak angol barátaink,és általuk egyre több külföldi barátok,de hiányzik Magyarország.
Skóciába mentem ki annó 19 évesen melózni.
itt ismertem meg a férjem (Carlt) és azóta van 2 gyermekem (Roxy és Loise) én most így 26 éves fejjel azt mondom nem bántam meg. Semmi se köt már Magyarországhoz.
26/N
Mi még 2 en jöttünk Németbe, majd itt született a gyerekünk, a probléma ugyanaz mint sokan màsoknàl, hogy szinte minden jobb, de a csalàd,baràtok nagyon hiànyoznak, és irigylem az otthon viszonylag normàlisan élni tudó ismeröseimet,baràtaimat. Most költözött ki a közelünkbe épp egy 3 gyerekes csalàd, nekik szinte csak pozitív a véleményük mindenröl, igaz pestiek, ez meg egy lakossàgra feleakkora vàros mint Pest, de 1 hònap alatt többet tudtak a vàrosròl meg a lehetöségekröl mint màsok akik màr pàr éve itt laknak. Az oktatàsi rendszer is tetszik nekik, ami köztudott, hogy gyengébb (szinte mindenhol) mint Magyarorszàgon, de közel se stresszelnek annyit a gyerekek, az viszont a pozitívuma:) A 10 éves lànyuk 2 hònap csak nyelvkurzus utàn màr mehet is suliba, a kicsiknek könnyebb, amelyik még nem iskolàs:)
Sajnos a mi lànyunk kivétel, mert hiàba tud màr jòl nèmetül, 5 éves lesz...,mégis az otthoni baràtai a fontosabbak, és szinte minden nap megkérdezi, hogy miért nem jàrhat magyar gyerekekkel oviba...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!