Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyik országba költöztél ki,...

Melyik országba költöztél ki, vagy melyik országba fogsz kiköltözni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ír országba költözünk a barátnőmmel, a bátyjához meg az anyjához. Valószínűlek Október környékén megyünk ki mert addigra meglesz a szakmám amiből eltudnék helyezkedni meg a nyelv vizsgám is mert kérni fogják. A barátnőmnek is lenne ott egy munkája de ő csak januártól tudna munkába állni, így még nem tudjuk mikor megyünk ki ténylegesen. De szinte biztos hogy megyünk mert itt nevetséges már az élet örülök hogy nem halok éhen fizetésig, de plusz pénzem se nagyon van.

Én Ausztriába mennék szívesen mert legalább közelbe lennék és ha úgy jönnének össze a dolgok lehet maradhatnék Magyarországon csak 1,5 órás vezetés kell ahhoz hogy eltudjak menni a munkahelyemre, de ismerősöm nem tud oda beajánlani sehogy sem és az a baj.

2012. jún. 24. 14:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Még nem tudom, négy hely van tervben: Anglia, Svédország, Izrael, Hollandia.

Még van addig másfél év, majd az fog dönteni, hogy hol tudok jobban elhelyezkedni a szakmámban (Angliában és Izraelben elég jó lehetőségeim vannak, a Svédország és Hollandia ilyen téren szintén jó lehet, de még nem nem jutottam el odáig, hogy ott is részletesen feltérképezzem az álláslehetőségeket), valamint hogy addigra melyik nyelvvel hogy állok. Az angol az alap, azzal most se lenne gond, ha kimennék, hébert egy éve tanulok, lassan már alakul a dolog, csak több időt kéne rászánnom, de most meglesz az is, a svéddel meg a hollanddal egyelőre csak ismerkedem.

Aztán persze másfél év nagy idő, még az is lehet, hogy teljesen máshova megyek, vagy valami csoda folytán itthon maradok (ezt mondjuk kétlem).

2012. jún. 24. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Mennyi pénzzel vágtok neki ezeknek az országoknak, úgy cakkom púder repülőjeggyel, albérlettel mindennel együtt?
2012. jún. 24. 17:05
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok, hát ezt még egyelőre nem tudom. Gondolom minél több, annál jobb.

Próbálok gyűjteni, van még ugye másfél évem (addigra lesz meg a diplomám). Nem vagyok valami gazdag, sőt, szóval amit én meg tudok spórolni addig, az nem hiszem, hogy jelentős összeg lesz. A szüleim sem igazán tehetősek, de azért ha meglesz a diplomám, a családtól biztos kapok némi tőkét az induláshoz, ami külön-külön nyilván nem sok, de ha összeadom, akkor valamire csak jó lesz.

De amúgy azt tervezem, hogy az első fizetésig nekem bármilyen, legolcsóbb szállás is megfelel, ha meg már megkaptam az első fizetésem, akkor majd felmérem, hogy az igényeimet és a lehetőségeimet mennyire tudom összeegyeztetni a gyakorlatban.

Bocs, hogy erre nem tudok pontos választ adni, de egyrészt messze van még ez nekem egy kicsit, másrészt persze lesz benne egy pici kockázat így, hogy nem valami hű de sok pénzzel vágok neki, de ez bevállalható a számomra. De munkát már itthonról is keresni fogok, szóval ha jól alakulnak a dolgok, akkor úgy megyek ki, hogy legalább némi esélyem lesz egy adott munkahelyre, és nem kell olyan sok ideig valami átmeneti szálláson, fizetés nélkül meglennem, amíg munkát keresgélek.

2012. jún. 24. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!