A kérdés egyszerű: Kinek mi a baja konkrétan a zsidókkal?
Csak olvasd el h 2000 év óta a világ vezető gondolkodói, államférfijai milyen véleménnyel voltak róluk, és akkr talán rájössz h nem mi találtuk ki az egészet 60-70 éve:
végre néhány normális ember:D
nem vagyok zsidó csak nem értette, hogy sok embernek mi a baja velük
Nekem sincs semmi bajom velük, egyik volt tanárom zsidó, és iszonyú rendes, meg jó tanár is.
Viszont az embereknek mocskos mód irigyek rájuk, mert különféle juttatásokat kapnak a holokauszt miatt, és az ilyen az irigységet szül.
igazából semmi. csak az öltözködésüket tartom undorítónak, pl. hogy a pasik feketében járnak, kalapban, hülye szakálluk van.
meg irigy vagyok rájuk, mert van pénzük, pedig nem dolgozzák halálra magukat, hogy lehetséges ez?
Én már kibékültem a gondolattal, hogy pl. az interneten egy jól jövedelmező munkában vegyek részt. Abban nem hiszek, hogy semmi, vagy kevés erőfeszítéssel őrülten gazdag leszek (hacsak lottón nem, de ez ellen hatékonyan teszek: nem lottózom), de munka éa munka között azért jelentős különbség lehet. És nem szégyen az, ha olyanba utazik valaki, amivel a lehető legegyszerűbben (és kockázmentesebben) tud sok pénzhez jutni. Persze csak legális dolgokról beszélek.
Szerintem sok zsidó sem veti meg a kemény munkát, ha arról van szó, akár fizikai, akár nem. Én sem. Szükség van erra is, arra is.
A kérdés pedig a ma divatos módon általánosít, mintha azt kérdezné, hogy mi bajotok a szőke nőkkel? Tudom, ennek a kérdésnek ez a célja, nem is kritika a kiírója felé, csak erre józanúl és objektíven nem is lehet másként válaszolni, minthogy: semmi!
Semmi, mert a zsidókkal, mint az egész néppel mi bajunk lehetne? Mint a zsidó valláshoz tartozókkal, az már más kérdés...ehhez meg tolerancia kell és kész.
Egyes emberekkel, akik egész népek, kollektív csoportok ellen uszítanak, provokálnak már kellene, hogy legyen bajunk.
És a fenti válaszolók kommentjeiből látszik, hogy vannak még bőlcsen gondolkozó emberek, akik talán nem csak azért türelmesek a "zsidókkal", mert van a haverjaik, vagy családtagjaik között belőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!