Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hiszel abban, hogy a sorsunk...

Hiszel abban, hogy a sorsunk előre meg van írva?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

2009. júl. 6. 15:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem hiszek.Még is ki irná meg előre?Ez úgy baromság ahogy van.Nem a sors irányítja az életedet hanem te irányitod a sorsodat.
2009. júl. 6. 15:35
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

szerintem meg van írva, volt pár olyan dolog az életemben eddig amire nincs magyarázat, véletlenként fogom fel..

valahol úgy gondolom Isten irányít minket

2009. júl. 6. 15:39
 3/19 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló! Ezt nem értem... ha szerinted meg van írva, akkor hogy lehet véletlen?
2009. júl. 6. 15:43
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

huuu, kicsit fáradt vagyok..vannak véletlenek,kicsit úgy látjuk hogy azok de valahol azok is okkal történnek..

szerintem legalábbis...a nagyobb dolgok meg vannak írva..a kisebbeket irányítjuk mi magunk..

2009. júl. 6. 16:06
 5/19 anonim válasza:
76%
Nincs megírva, minden ami történik a te cselekedeteid kövezkezménye!! Amint aratsz,úgy vetsz.
2009. júl. 6. 16:07
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs megírva a sorsunk, de a körülményeknek (szociális helyzet, gének, családi neveltetés) akkora a szerepe az életben, hogy csak kevéssé tudjuk befolyásolni az élettörténetünket. Nagyon nagy a véletlen szerepe is, ami végül döntő: hogy boldogok vagy boldogtalanok leszünk-e, az jórészt a körülményektől és a véletlentől függ. Kis mértékben képesek vagyunk befolyásolni.
2009. júl. 6. 16:27
 7/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Mi alakítjuk a sorsunkat. Ha egy általam rossznak vélt napon lelöknek a buszról, akkor az nem azért van, mert ma nekem rossz napom van és ennek így kell történnie, hanem azért mert valaki fellökött, vagy nem figyeltem oda eléggé a leszállásnál.
2009. júl. 6. 16:36
 8/19 anonim ***** válasza:
78%

"minden ami történik a te cselekedeteid kövezkezménye!! Amint aratsz,úgy vetsz."

Egyszer csak nyelőcsőrákot kapsz. "Amint aratsz, úgy vetsz", mi?

2009. júl. 6. 16:45
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

És szerinted a sors, vagy isten adta neked a nyelőcsőrákot? Mert akkor a jóságos isten igencsak be van rád rágva, de szegény éhező gyerekeket sem csípi, a mocskos állatok.

Az, hogy rákod van nem a sors, nem is isten keze, hanem nagyon bonyolult, nagyon apró okok és okozatok hosszas egymásutánja.

Genetika, sugárzás, dohányzás, alkohol, rossz ételek, elhízás, rossz sejtfejlődés és hopp megtörtént a mutáció, rákod van.

Nincs ebben semmi véletlen.

Az élet ok-okozatok egymásutánja, a génjeid, a tetteid, a környezeted, a múlt befolyásolják, formálják a te "sorsod" az utolsó kis pillangóeffektusig.

2009. júl. 6. 17:00
 10/19 anonim ***** válasza:
56%

igen, mert eddig rengeteg sorsszerű találkozásban, illetve történésben volt részem.

szerintem a sors dob elénk választási lehetőségeket, de csak a látszat kedvéért, mert az is meg van írva, hogy hogyan fogunk dönteni.ez azért van, mert a legtöbb ember nem tudná elviselni a gondolatot, hogy nem ő irányítja az életét, szükségük van a látszatra.

egyébként nem hiszek Istenben.

2009. júl. 6. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!