Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tudunk e a sorsunk elől kitérni?

Tudunk e a sorsunk elől kitérni?

Figyelt kérdés
Véleményekre lennék kíváncsi ezzel kapcsolatban! Légyszíves ne egy-két szavas válaszokat adjatok, hanem fejtsétek ki bővebben! Köszönöm!
2009. nov. 29. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Nem. Mindenkinek van egy "forgatókönyve". Nem akarom leírni, de én tapasztalatból beszélek.
2009. nov. 29. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:

kétféle ember van ebben a témában.

a buta aki hisz a sorsban és nem tesz semmit az ellen, hogy változtasson ha szar helyzetben van, mert szerinte meg van írva előre, és ő nem tehet semmit.

az okos ember pedig tudja, hogy az ember a saját szerencséjének a kovácsa.

2009. nov. 29. 20:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Predesztináció?

Református vagy, első?

A sors elől nem tudsz kitérni, de kérdés, hogy van-e olyan hogy sors.

Szerintem mi irányítjuk az életünket. A döntéshelyzetek adottak, de az már csak rajtunk múlik, hogy hogyan döntünk.

Sokunknál sok esetben ez is előre megjósolható, de akkor is szabadon döntünk.

2009. nov. 29. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

Nekem 17 éves koromban egy jósnő (akinek akkor nem hittem el egy szavát sem, csak röhögtem rajta) pontosan elmondta, mi vár rám az elkövetkező életemben...

Ő Egyiptomban tanulta a jóslást, ott élt évekig a diplomata férjével, amúgy kávézaccból jósolt (ezen is külön röhögtem akkor egy sort)...

Nos, az az érdekes, hogy amit akkor mondott (38 éve!) szóról-szóra megtörtént!!!... 8-o

Most 55 éves vagyok, és elmondhatom : minden pontosan úgy történt, ahogy 38 éve akkor az a nő elmondta!

NEM találgatott, hanem határozottan sorolta a csészébe meredve, hogy ki lesz a férjem, hogy fog kinézni, hány gyerekünk lesz, hogyan fogunk élni, ÉS még azt is megmondta, hogy egy saroklakásban fogunk boldogan élni, ahol nem lesznek szomszédaink... 8-O

Vajon ilyet hogyan lehetne kitalálni, hogy most tényleg egy saroklakásban élünk immár 15 éve, ahol nincsenek szomszédaink (nem is láttam máshol ilyen típusú lakást eddig!)...

NEM általánosságokat mondott, hanem konkrét dolgokat!!!

17 éves koromban nem is ismertem még a jövendő férjemet, csak 20 éves koromban ismerkedtünk meg, tehát erről sem tudhatott semmit ez a jósnő, akkor még én sem!

Szóval, van abban valami, hogy előre megvan írva a sorsunk valahol...

2009. nov. 29. 20:49
 5/10 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A sors nincs kőbe vésve, hanem olyan vasúti pályához hasonlítható, ahol sűrűn vannak váltók és párhuzamos vágányok is. Én is gyakorlatból tudom (nem csak hiszem) hogy előre lehet látni jövőbeli eseményeket, noha tanultam kvantumfizikát és azt is meg tudnám magyarázni, hogy ez miért hülyeség. A valóság, az igazság nekem akkor is szent, ha nem tudom megindokolni.

Amit lehet előre látni, jósolni az a legnagyobb valószínűségű, várhatóan bekövetkező esemény. De ki lehet térni előle, meg lehet akadályozni, (valószínűleg újra előjön a gond vagy megbánod stb, de lehetséges még ha nem is érdemes).

Összefoglalva: az akarat, a döntések eltéríthetnek minket jó vagy rossz irányban, de alapvetően létezik egy többféle eshetőségből szövött, átgondolt tervhálózat, amit sorsnak is lehet hívni.

2009. nov. 29. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 20:49-es!

Lehet hogy cinikusnak fogok tűnni, de én ebben nem hiszek. Honnan tudod, hogy az a jósnő nem mindenkinek ugyanazt mondta-e, aztán nálad pont bevált?

Lehet hogy ezer másik embernek is elmondta ugyanezt, és nekik semmi sem valósult meg.

De még az is lehet hogy mázlia volt.

Vagy időutazó :D

2009. nov. 29. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs "sors", és káros dolog hinni benne. Bizonyos körülmények persze adottak, de az életedet bizonyos határokon belül Te alakítod. Én mindig azt kérdezem magamtól, hogy mindent megtettem-e, mit az adott szituáció lehetővé tett, és ha igen, akkor a sikertelenség sem bánt annyira. Pontosan meg kell határoznod, hogy mi az, ami Rajtad múlik, és mi az, ami nem.

A jósnő misztikus hangulatba burkolt általánosságokat mond (lásd Atkinson: Pszichológia - tanúsított érvényesség c. rész), és megkönnyíti a dolgát, hogy a kliense el akarja hinni a hallottakat.

2009. nov. 30. 10:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
nem, hogyha valaminek meg kell történnie, akkor az meg fog, akármit teszel ellene... egy durva példa: ha valakinek meg kell halnia, mert eljött az ideje, akkor hiába oltatja be magát a h1n1 ellen, akkor majd elkap valami más betegséget, hiába nem ül autóba, akkor majd buszbalesete lesz....és így tovább...
2009. nov. 30. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:
A sorson mindig lehet változtatni,persze csak ha te akarsz és teszel érte valamit.Voltam már nagyon rossz helyzetben anyagilag mindenhogy,na most ha én még mindig csak ülnék és nem tennék semmit ez ellen,valószínűleg ugyanott tartanék,mint akkor,de tettem érte sikerült és most már elmondhatom,hogy jól élek,de nem azért,mert a sors így írta meg hanem azért,mert cselekedtem.
2009. nov. 30. 14:10
 10/10 anonim ***** válasza:

1. vok

Nem vagyok hívő meg ilyesmi. 20 évvel ezelőtt történt velem majdnem egy baleset, akkor még kicsi voltam és nem értettem csak felnőtt fejjel jöttem rá mi ez, Azaz az életemből megálmodok előre dolgokat (mint egy jelenet). Akkor 20 éve lepergett előttem az életem és az agyam elrakta ezeket a képeket nem minden jön elő természetesen. 2-6 hónappal előtte álmodom meg. Szóval az hogy valaki küzd és akar az születés előtt dől el már nem befolyásolható. Soha nem beszélek erről senkinek mert csodabogárnak tartanának, de ez van, lehet lepontozni.

És tudom, hogy hihetetlennek tűnik.

2009. nov. 30. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!