Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A nők erősebbek-e, mint a...

A nők erősebbek-e, mint a férfiak? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés

Tudom a kérdés kicsit provokatívra sikeredett.

Hiszen nem lehet általánosítani.

De a saját családom-ismerőseim körében azt vettem észre, hogy a NŐ az aki igazából a keményebb.

Aki cipeli a "dolgokat" a hátán, aki megy előre és kitartó és nem hisztizik /ellentétben a pasival/.

Aki a megoldásokat keresi és nem "miért nem fog sikerüli" kifogásokat.

Persze mindezt nagyon sarkítva írtam le. És feltételezem már környezetben máshogy vannak ezek a dolgok.

Nehogy valaki félreértse, biztos vagyok benne hogy vannak erős férfiak is....de a környezetemben azt látom, hogy a nők az igazán erősek.

Ti mit tapasztaltok?

/Azt hiszem sokan fognak utálni ezért a kérdésért, amit igazából persze meg sem lehet válaszolni :-)/. Amolyan költői kérdés.

2012. jún. 20. 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sok nő lelkileg, érzelmileg sokkal erősebb. Több a lelkileg erős nő, mint férfi.
2012. jún. 20. 13:28
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Nekem ugyanez az észrevételem. Nők nélkül a férfiak meghalnának! Fordítva viszont nem lenne ez igaz!
2012. jún. 20. 13:29
 3/13 A kérdező kommentje:

Persze a férfiak feltételezem mást gondolnak ugyanerről :-D

...félreértések elkerülése végett, nem valami ellentét szítása a célom :-), szeretem én a férfiakat .-)

2012. jún. 20. 13:31
 4/13 Shaddark ***** válasza:

Szerintem ez teljes mértékben egyénfüggő.

Hisztis nőt mondjuk sokkal többet láttam mint férfit.

De ez meg vidékfüggő lehet.

A nők érzelmi síkon közelítki meg a dolgokat ezért ők a család "összetartó ereje", a férfiak racionalizálni szeretnek ezért ők a "problémamegoldók" általában.

De kivételek itt is vannak persze.

A "miért nem fog sikerüli" inkább amolyan Magyar mentalitás talán.

2012. jún. 20. 13:32
 5/13 perfectlie ***** válasza:
74%
Azok a férfia akiket most leírtál inkább csak kényelmesek,ellustultak.A nők inkább komolyabban vesznek mindent ezért hamarabb és látványosabban tesznek a dologért,de (remélhetőleg) amint már van súlya a dolognak a férfi is beszáll.Egyébként a nők kitartása elképesztő,tisztelet nekik értük!(bár ettől még nem mondanám,hogy ők a keményebbek)
2012. jún. 20. 13:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Több a lelkileg erős nő, mint férfi."

Ezt nem merném így kijelenteni, de biológiailag sok szempontból szívósabbak a nők. Az ő testük képes kibírni a szülés fájdalmait, a menstruációt. A természet úgy alakította, hogy a nők legyenek a "túlélők", mert ők képesek az élet továbbadására. A férfiak szélsőségekbe esnek, eszmék rabjaivá válnak, szerelem miatt öngyilkosok lesznek, ideák miatt háborúznak és meghalnak, belehajszolják magukat szélsőséges dolgokba. A tesztoszteron teszi, ami agresszióra, teljesítményre ösztönöz. Nem mondanám, hogy lelkileg gyengébbek a férfiak, csak valahogy mindenben szélsőségesebbek, radikálisabbak, könnyebben kibillennek az egyensúlyból. ettől függetlenül ha egy 20 kilós zsákot kell cipelni vagy menetelni kell a sivatagban, valószínűleg a férfi tovább bírja, mint a nő.

2012. jún. 20. 13:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyénfüggő. Van jó pár olyan női ismerősöm aki férfi nélkül levegőt sem tudna venni.
2012. jún. 20. 13:41
 8/13 Shaddark ***** válasza:
Erről jutott eszembe, néztem egy dokumentum filmet arról hogy a már szült nők a fájdalmat jobban bírják mint a férfiak, ez tény.
2012. jún. 20. 13:44
 9/13 A kérdező kommentje:

Persze, hogy egyénfüggő :-).

Meg az is persze, hogy ha valami fizikai dolgoról van szó, akkor ők azt jobban bírják /menetelés pl./.

Ez tökjól jött régen /vadászat,háború stb/.

Ma már nem kell igazából menetelni...a fizikai erőre kevésbé van szükség.

A nők úgy általában kevésbé "támaszkodnak" a férfira...szószerint és átvitt értelemben is.

Egyre kevesebb az a nő, aki otthon ül és "csak" gyereket nevel, akit "eltartanak".

A legtöbben gyereket nevelenek és pénzt is keresnek.

Talán nehéz lehet a férfiaknak mit kezdeni az egyre erősebb nőkkel...alig van kizárólagos szerep.

Persze láttam már én is hisztis nőt :-)...de valahogy a környezetemben én a leginkább burkolt férfi hisztit látok...

De biztos nem annyira általános a környezet, amiben élek...nem tudom. Vagy kifejezettem erősek nálunk a nők.

Azok a "csendben csináljuk a dolgunkat" típusúak.

Tudom hogy vannak erős férfiak és gyenge nők /akik felett gyámkodik a férfi/...sok van, de egyre kevesebb szerintem.

Nem bírnám elviselni ezt a felállást, mert szerintem ilyen helyzetben kiszolgáltatott a nő.../hacsak nem játsza meg magát, hogy a férfi erősnek érezhesse magát/.

2012. jún. 20. 14:19
 10/13 Andizsuzsi ***** válasza:
A nagyon fiatal terhességből született gyerekek közül jóval nagyobb az életben maradási esélye a kislányoknak, mint a fiúcskáknak. Talán ennek is a fajfenntartáshoz van köze, hisz nagyobb szükség van a lányokra, mint a fiúkra. (mielőtt a férfiak megsértődnének: egy férfi élete folyamán több száz gyermek nemzésére képes, míg egy nő ugye csak korlátozott számban tud gyereket a világra hozni)
2012. jún. 20. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!