A barátnőm mitől lett ilyen szolgalelkű, mit tegyek?
Nagy a baj. Barátnőm beleszeretett egy külföldi pasiba és kiköltözött hozzá egy jóléti államba . Mivel barátnőmnek megvolt a kellő végzettsége hamar és könnyen be tudott illeszkedni és állást is kapott szinte rögtön, szóval nem tartják ki. Sőt! Közép európai nőként szégyen szemre ő tartja el a jóléti állambeli pasiját, aki egésznap mást sem csinál csak depressziósan fekszik az ágyában, sorozatokat néz, fal és netezik...a fiatalember kijelentette hogy ő a lottónyereményre vár minden héten...Barátnőm dolgozik, vezeti a háztartást fizeti a közös albérlet felét, sőt a pasi még a kajáját amit magának vesz megeszi előle a hűtőből, a fiút nonstop szórakoztatja, vesz neki mindent, hogy ne legyen depressziós. Magyarként! Világéletében határozott, karakán , pörgős csaj volt, egyszerűen nem értem mi történt vele, mindig spórolt is, most meg hagyja hogy így lehúzzák...Születésnapjára annyi volt a meglepetés hogy a fiú főzött neki egy kávét...azt hittem leesek a székről...mikor bejelentette. Világéletemben jó volt vele a kapcsolatom, mindig azt mondta ne kezdjek lúzer pasikkal, fel nem tudom fogni hogy mi történt vele..Nagyon rávan görcsölve a dolgokra, azt hiszi ő majd megváltoztatja a pasit és kikupálja, a fejébe vette hogy ez a gyerek lesz a férje és ettől akar gyerekeket, holott ez az első szerelme, persze a kettő nem zárja ki egymást...de annyira magába beszéli, hogy ő lesz a felesége...Próbáltam vele beszélni, de nem ért meg, állítja hogy mindennap sír..én nem tudom mi lesz, de sok jóra már nem számítok pláne hogy a fiatalembernek rendszeresek és spontának a dühkitörései...
Nem értem hogy képes ennyire szolgalelkű lenni a barátnőm és hogy nem veszi észre hogy nem szeretik, csak kihasználják..
Szerintem egyszerüen utazz ki hozzá 1-2 hétre. Ott úgy is sokat tudtok beszélgetni és lehet barátnödenk is ez jót tesz.
én is azt hittem kutyából lesza szalonna, majd elváltam mikor rájöttem hogy bizony nem.
Egyszerüen szerelmes.
De ezt nem értem: "Barátnőm dolgozik, vezeti a háztartást fizeti a közös albérlet felét, sőt a pasi még a kajáját amit magának vesz megeszi előle a hűtőből, a fiút nonstop szórakoztatja, vesz neki mindent, hogy ne legyen depressziós. Magyarként!"
Mi jelenetösége van annak, hogy magyarként teszi ezt? Ebben az esetben szerintem ugyanis lényegtelen. ha MO-on lenne, akkor is ugyanezt tenné.
Idövel rá fog jönni, hogy ennek a kapcsolatnak nincs jövöje, remélhetöleg nem túl késön.
De mit jelent neked a "jóléti állam"? Ugyanis ennek semmi értelme, minden államban van, akinek rossz a sora, függetlenül az állam helyzetétöl.
Én pl régebb óta Németországban lakom, ami sokak szerint szintén jóléti állam, és ennek ellenére elég sok ismerösöm van, aki segélyböl él (350 Euro), illetve ezt sem kap és gakorlatilag az utcán él, éhezik.
Elmondhatod neki egyszer, de csak egyetlen egyszer!
- minden nőnek az első szerelem az, amelytől egész élete boldogságát várja, és bizony nagyon nehéz tudomásul venni, amikor valami miatt vége
- ez a férfi csak kihasználja, más nő már réges-régen kihajította volna, ha nem keres magának melót, legalább alkalmi munkákat menne és akkor az igyekezet látszana
- mit csinál majd akkor, ha esetleg az ő munkahelye is megszűnik, akkor majd mit fog lépni, mert ilyen szituban azt is tudni kell előre
Ha mindezekről egyszer, egyetlen egyszer beszéltél a barátnőddel, attól kezdve hagyd!
Felnőtt, majd végig gondolja, ha akarja, vagy majd amikor az idő úgy hozza. Nem neked kell őt megmentened! Minden ember a maga életének kovácsa! Hogy ő a saját életével mit kezd, az ő dolga, az ő döntése! Nem szólhatsz bele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!