Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az ateistákról?

Mi a véleményed az ateistákról?

Figyelt kérdés
Te is az vagy? Ha nem, elítéled őket?
2009. júl. 5. 20:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%
Az emberek nagy része "gyakorlati ateista", azaz nem vallásos. Hidegen hagyja a vallási téma. Van viszont maroknyi "hívő ateista", akik minden alkalmat felhasználnak arra, hogy bizonygassák, hogy mekkora ateisták, és ez mennyire modern és tudományos álláspont, meg Dawkins így és Dennett úgy, és aki nem ért szóról szóra egyet velük, az nem tud önállóan gondolkodni stb. Ez utóbbi típus semmivel sem jobb a Jehova Tanúi házaló ügynökeinél.
2009. júl. 6. 10:20
 22/27 anonim ***** válasza:
74%
Én inkább ateista vagyok mint hívő...nem ítélem el sem a hívőket, sem az ateistákat, csak azokat az embereket, akik vakon hisznek valamiben és el sem akarnak rajta gondolkodni rajta, hogy esetleg lehet másképp is, mint hiszik...én azért nem tartom magam teljesnen ateistának, mert én néha hajlandó vagyok elgondolkodni azon, hogy talán mégis másképp van, mint azt hiszem, vagy talán senki sem tudja jól a világon és minden másképp van....nekem leginkább az a vallásom, hogy "nem tudhatom", mi folyik a háttérben és ember azt soha nem is fogja megtudni....maximum a halála után.... ezért nem szabad vakon követni semmilyen hitet...erre tegnap jöttem rá, mikor a torinói lepelről gondolkodtam... ugyanis eddig váltig állítottam, hogy nincs Isten és a biblia egy nagy mesekönyv...ebben még most is hiszek, de akkor a kérdés...ki is volt Jézus,aki minden bizonnyal létezett? Most épp ez foglalkoztat például...
2009. júl. 6. 14:44
 23/27 anonim ***** válasza:
34%
Csak szánni tudom őket.
2010. febr. 4. 17:13
 24/27 anonim ***** válasza:
30%
Az igazi baj az az, hogy az ateisták szerintem nem is nagyon értik mi is az a vallás. Ugyanis az direkt úgy lett kitalálva, hogy ne akard megcáfolni, mert elsősorban a lélektani hatása a fontos.
2010. febr. 4. 17:14
 25/27 anonim válasza:
70%

En ateista vagyok, vagyis jo velemennyel vagyok az ateistakrol. :)

Mas kerdes, hogy jo paran irtak itt, hogy hivok es nincs bajuk az ateistakkal. Ennek en nagyon orulok, a problema az, hogy az Istenuk valoszinuleg kevesbe. Mar amennyiben igaznak velik a szentirasaikat, barmelyik vallasrol is legyen szo. A legtobb vallas (a keresztenyseg is) azt mondja, hogy akar meg is lehet olni azt aki hitetlen. Van amelyik vallas kifejezetten keri/parancsolja.

Szerencsere a legtobb hivo vagy nem olvasta a sajat vallasa szentirasat, vagy moralisan felette all sajat Istenenek.

A bibliaban is van nehany erdekes resz ezzel kapcsolatban.

2010. szept. 23. 10:10
 26/27 anonim ***** válasza:

Az előző hozzászólóra reagálva "A legtobb vallas (a keresztenyseg is) azt mondja, hogy akar meg is lehet olni azt aki hitetlen."

Ezt a baromságot te hol olvastad hogy a Kereszténységben lehet gyilkolni?

2013. szept. 18. 11:38
 27/27 anonim ***** válasza:

Zsolt 137,9

Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!

2013. szept. 18. 17:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!