Mit gondoltok a Frutiger Aero dizánjról/kinézetről?
Aki nem tudja mi az annak itt van ez a cikk (nekem felajánlja a Google a fordítást, ha valakinek nem be lehet tenni direkt a Google fordítóba is: [link]
Ez volt a leghosszabb ideig népszerű kinézet a y2k kinézet és a mai minimalista kinézet között. Én szeretem, szerintem szép, még akkor is, ha kicsit furcsa néha, vidám az élénk színek miatt, szeretem benne az egyensúlyt/harmóniát a technológia és a természet között jó értelemben letisztult kinézetet adott egyes helyeknek, például a Nintendo boltnak ami a cikkben van, de nem volt annyira letisztult, hogy olyan sterilnek érződjön, mint gyakran a mai minimalizmus. Azon kívül, hogy vitathatóan a legjobban működő Windows változat volt a Windows XP mellett, részben emiatt a kinézet miatt szerettem annyira a Windows 7-et, az egész nosztalgikus is nekem annak ellenére, hogy a jövőről szólt, mint a retrofuturizmus, és egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy olyan mint a jövő amit "megígértek" nekünk, de nem kaptunk meg. Az egyetlen negatív amit tudok mondani róla, hogy néha olyan bonyolultak voltak egyes logók ebben az időszakban, hogy néha kicsit nehezebb volt őket felismerni a legkisebb méretekben, és a legbonyolultabbak pont a bonyolultságuk miatt kicsit olcsónak hatottak, de azért szerintem ez viszonylag ritka volt. Örülök neki, hogy lehet vissza fog térni valamilyen formában ez a kinézet a fiatal felnőttek nosztagikus érzései miatt iránta, már lehet látni jeleket is erre (az iOS-nél pédául elkezdték kicsit visszahozni a részleteket egyes ikonokba, ha nem is annyira, mint amennyire a Frutiger Aero koszakában voltak részletesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!