Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linuxra hogyan lehetne Aero...

Linuxra hogyan lehetne Aero Glass szerű kinézetet csinálni?

Figyelt kérdés
Arra a felületre gondolok, ami a Windows Vista és 7-nek volt. Ugyan találtam ilyen-olyan Aero klónokat, de egyik se volt autentikus. Van pixmap alapú, de semmi átlátszóság nincs benne, de találtam olyat is, amiben volt ugyan átlátszóság, de az a "homályosított" effektus hiányzott belőle, ami kb az Aero Glass lényege. Én KDE Plasmával próbáltam, de írtam, hogy mi volt a gond vele (a blur effekt be volt kapcsolva amúgy, a gyári témával működik is, csak az Aero klónokkal nem). Esetleg valami más asztali környezettel megoldható lenne? Akár külön kompozitorral. Olyan kéne, hogy maga az asztali környezet illetve az ablakdekorációk/ablakszélek is Aerosak legyenek. Ja és Fedorára kellene.

2023. jún. 13. 20:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt nyugodtan engedd el, nem fog menni.

Vistás esetleg: [link]

Vagy ez az ablakdekorációkhoz: [link]

Ez pedig a Plasma témához: [link]

Vagy ezek:

[link]

[link]

[link]

Illetve vannak ilyenek is, de ezek 8-9 évesek, kétlem, hogy működnének:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

De amúgy, miért pont az Aero? Van egy rakat téma, amiben van áttetszőségi effektusok meg üveges hatások, főleg KDE-hez.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. jún. 13. 21:14
 2/4 gentoojedi ***** válasza:

Én ezt megcsináltram debianon vagy 13 éve.

Igaz, akkor még nem volt gnome3 csak 2. De szerintem más úton is meg lehet.

Fedoránál nagy segítség, hogy bele van gyógyítva a compiz és az emerald (emerald-themes). Ezzel az ablakkeretek ok.

A startmenü meg tálca szerintem jelenleg cinnamon desktop hekkeléssel a legegyszerűbb. Gnome3 meg Plasma/KDE5-öt szinte esélytelennek látom.

Cinnamonhoz kiindulásnak itt néznék körül:

[link]

Amúgy gnomehoz meg kdehez is van dizájnhack oldal:gnome-look.org

Közben látom a kde-look.org megszűnt, mert egy redirect van Michelson által megadott oldalra.

2023. jún. 14. 09:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Hogyan tudnék X sorozatú BMW-m nek Mercedes A osztály kinézetet csinálni? :D
2023. jún. 14. 18:31
 4/4 Thunderfairy ***** válasza:
Pont ez a jó a linux esetén hogy bármit megcsinálhatsz ha elég jól értesz hozzá. Úgyhogy ne add fel. Sikerülni fog valahogy.
2023. jún. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!