Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok, ha a 15 éves...

Mit csinálnátok, ha a 15 éves lányotok az engedélyetek nélkül lemenne a Balatonhoz?

Figyelt kérdés

Szombaton felhívott az az osztálytársam,akibe 10 éve bele vagyok zúgva,hogy ő,a legjobb barátja és a barátjának a bátyja lemennek a balatoni nyaralójukba egy kicsit,talán mehetnék velük,ha van kedvem.

Teljesen sokkba voltam,mert mind a hárman elég népszerűek és menők és egy kicsit meglepett,hogy engem hívtak(jó,a sráccal,akit szeretek legjobb barátok lettünk valamilyen szinten idén,de még soha nem hívott sehová,inkább csak kettesben voltunk nagyon jóban),de elmentem végül is.

Csak annyi a bibi,hogy anyáéknak azt mondtam,hogy a legjobb barátnőmnél leszek hétfőig,mert oda egy szó nélkül elengednek mindig,de azokat a srácokat,akikkel elmentem nem nagyon szeretik,sőőőt...Szóval tudtam,hogy nem engedtek volna el velük(a plázákba se engednek el a barátnőimmel,sehová nem mehetek nélkülük),főleg nem kocsival,mert anya nem szereti,ha kicsit hosszabb útra másokkal megyek.

Ezért anyáék nem tudták,hogy nem leszek a városban és úgy voltam vele,hogy nem is fogják megtudni.

Ma viszont amikor hazajöttem mondta az öcsém,hogy apuék mindent tudnak és majd ha hazajönnek délután,akkor valószínű,hogy nagy bajban leszek,szóval találjak ki valamit,amivel kimagyarázhatom magamat.

De nem csináltunk semmi rosszat,szinte végig a nyaralójukban voltunk és medencéztünk meg hülyültünk.Csak anyáék nem így ismernek,szerintünk aranyos,csendes,jókislány vagyok és most nem tudom,hogy mit csináljak.

Mit mondjak majd nekik,amitől megnyugszanak?

Ti hogy reagálnátok a szüleim helyében egy ilyen szituban?

2012. jún. 18. 13:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Nincs más mint elviselni amit kapsz.
2012. jún. 18. 13:05
 2/14 krisztivan válasza:
Én nagyon mérges és csalódott lennék!Nem azért,hogy elmentél hanem mert hazudtál!Még fiatal vagy és tudom,hogy nehéz(mert a szülők értetlenek)de valami féle kompromisszumot kellett volna kössetek.Ehhez persze már késő és a büntetést biza megérdemled.
2012. jún. 18. 13:12
 3/14 anonim válasza:

Szia!

Hát nagy bajban vagy az tuti!

Számíthatsz szerintem 1-2 hét szoba fogságra sajnos.

Mivel Anya vagyok én is, és én is csináltam már 1-2 ilyet, s nagyon nehéz volt ezen túl lenni, mindkét félnek, a Szüleimnek és nekem is. De szerencsére, az én Szüleim nagyon hamar megbocsátottak, és bíznak bennem!

Tanácsot most nagyon nem tudok mit adni, talán azt mond el nekik, amit itt is írtál, hogy nem történt semmi és hogy legközelebb őszinte leszel és ne haragudjanak rád!

Majd ha tudsz írd meg, mi volt délután, mit reagáltak a szüleid!

Üdv két gyermekes Anyuka.

Még valami:

Az a szerencse, hogy nem történt semmi ami miatt bajba kerülhettél volna! Tud, hogy a Szüleid, szeretnek és aggódnak érted. Ők jobban látják sokszor, kik a jók és a rossz emberek, lehet, hogy ők tudnak olyan háttér infót a Fiúkról akikkel nem engednek barátkozni, amit Te nem és nem szeretnének ezzel megbántani, inkább csak nem engedik, hogy velük barátkozzál!

Ez egy természetes dolog!

Szia!

2012. jún. 18. 13:18
 4/14 anonim válasza:

Berágnék a lányomra! Az a baj, hogy ha egy szülő jót akar, azt a gyerek nem fogadja el, pláne ilyen tini korban. Nekem is sok sok mindent tiltottak, sohasem hallgattam a szüleimre, bár tettem volna! Sok pofontól(az Élettől), családódástól kíméltem volna meg magam, kezdve a testi lelki k i használástól a sok bulin keresztül az alkoholizmus felé, de észbe kaptam időben, 21 évesen még össze tudtam magam szedni! Ma családom van, anya vagyok.

Hallgass a szüleidre, ők csak jót akarnak. Ha ők megszavazzák neked azt a fajta bizalmat, hogy a barátnőkkel elmehetsz, és ott alhatsz, akkor az őszinteség oda-vissza kell, hogy működjön! Barátok jönnek és mennek, a szüleid viszont mindig maradnak, akikre számíthatsz! :)

27/L

2012. jún. 18. 13:19
 5/14 anonim ***** válasza:

Mit tennék?

1. Megölelnélek, és baromira örülnék, hogy nem történt semmi bajod.

2. Elbeszélgetnék a fejeddel, és megpróbálnám elmagyarázni, hogy sok olyan helyzet van, amikor a nem várt tragédia (szó szerint!) történik, és elmondanám, hogy én vagyok felelős érted.

3. Egész nyárra szobafogságot kapnál, és örülhetnél, ha nem kellene pórázon közlekedned :)

Azért remélem, az első pontból érzed, h szeretem a gyerekem, és nem vagyok egy szadista állat, csak egyszerűen az életkor kötelez. A felnőttet arra, hogy bölcs legyen, a gyereket pedig arra, hogy szót fogadjon. Erről szívesen beszélgetek a gyerekemmel, de nem vitatkozom.

2012. jún. 18. 13:20
 6/14 anonim válasza:
Hazudtál nekik, kihasználtad őket. Ezek után még a barátnődhöz sem fognak elengedni, nem fognak már megbízni benned. Megérte? Semmit nem tudsz mondani nekik amitől megnyugodnának. Megérdemled a következményeket. Ha az én lányom ilyet tenne, biztos, hogy nem engedném el ezek után sehova. Ha szóltál volna nekik előre, könyörögsz pár napot, még az is lehet, hogy elengedtek volna, de ezek után sajnos nem sok esély van rá, hogy valaha megbízzanak benned. Ez nem egy kis lógás a suliból, nem egy egyes amit kaptál, nem egy esti késés otthonról. Lementél a Balatonra "idegenekkel". Mi lett volna ha történik valami? Soha nem bocsátottak volna meg neked, és maguknak se. :(
2012. jún. 18. 13:27
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Mondd meg nekik, hogy túl féltenek, és tudod, hogy nem engedtek volna el, ha igazat mondasz, és ők kényszerítettek bele a hazugságba.
2012. jún. 18. 14:04
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
Szidnám magam mit rontottam el,hogy a 15 éves kislányom leszökik a Balatonhoz,és valamit elrontottam a nevelésben.Szobafogság,internet,barátnőzés,telefon megtiltva,hosszas elbeszélgetés az biztos,és ezek után tuti elveszítené a bizalmam.Attól hogy egy 15 éves csitrit nem engednek el buliba,meg a Balatonhoz nem túl szigorúak,hanem csak rendesen nevelik,odafigyelnek rá,nem úgy mint a mai liberális szülők akik miatt van a legtöbb "terhes lehetek-e 13L" és egyéb kérdés
2012. jún. 18. 14:26
 9/14 anonim ***** válasza:
No, mi lett a fejlemény? (Vagy esetleg még a nettől is eltiltottak?)
2012. jún. 18. 18:26
 10/14 anonim válasza:
én is kíváncsi lennék a végkifejletre! Lehetséges, hogy net megvonás, és egy nagyobb elbeszélgetéssel "megúszta"..
2012. jún. 18. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!