Anyukák, ti mit csinálnátok a helyemben? 13 éves lányomról van szó.
Én érte mennék a buliba és megkeresném a diszkó vezetőjét is vagy a biztonsági őröket,hogy mégis hogy lehetséges az,hogy egy 13 évest beengednek egy ilyen helyre? Hidd el, meg lesz a foganatja, pláne, ha betelefonálsz a rendőrségre is. Ugyanis tilos lenne beengedni őket...
Felvenném a többi szülővel is a kapcsolatot, pénzt biztos nem kapna és alkut kötnék vele: ha ilyen nagylány,akkor moshat magára, főzhet magára és természetesen meg is dolgozhat a pénzért különféle házi munkákkal - ezt nem haragból mondanám, hanem egész egyszerűen leülnék vele megbeszélni és ehhez tartanám magamat. soha többé nem mosnék rá és főzni sem főznék. Ha a jegyei romlanának, akkor beszélnék az ofővel is, akár napközibe is iratnám, bármilyen égő is az. lehet nagylányoskodni,de akkor valóban azzá is kell válni.
Úgy érzem nem én rontottam el a nevelését hanem az édesapja aki nincs jelen az életében , szerintem ez az oka annak hogy nincs fegyelem. 1-2 éve még olyan szorgalmas és jó tanuló volt , nagyon büszke voltam rá , most meg belekeveredett egy ilyen társaságba nem is tudom mit mondjak.
Egyébként tegnap néztem a facebook profilját és megdöbbenve láttam hogy fürdőruhás képek vannak kint neki és ezen idősebb fiúk csámcsognak.Én már nem tudom mit tegyek, mert nem hallgat rám. De persze megfogadok a tanácsaitokat!
elnézést rosszul írtam.
*megfogadom
En irtam a szakember bevonasat.
Eloszor beszelgess el vele, nyugodt hangon. Mondd el, hogy a helyzeten valtoztatni kell, es igy vagy ugy, de ez be fog kovetkezni, csak rajta mulik, hogy mennyire leszel szigoru. Ha segitokesz, akkor szepen lassan sok sok beszelgetessel szokasd le a rossz szokasokrol, ha viszon elutasito, akkor azonnal tilts meg mindent egyszerre. Fontos, hogy a beszelgetes utan kovetkezetesen betarsd a szankciokat.
Én is gondolkoztam még rajtatok, hogy ez milyen szörnyű. mondjuk én továbbra is tartom magam az első válaszomhoz, de ezzel egy időben arra is szükség lenne, hogy nagyon sok kötelező családi programot csináljatok,ahol tényleg jól érezheti magát és jobban egymásra találhattok. az eleje nagyon nehéz lesz, az biztos, mert egyszerre kell nagyon szigorúnak lenni és nagyon barátkozónak, de hosszú távon szerintem használna. később kitalálnék neki vmilyen sportot, amiben sikereket érhet el, ami őt is érdekli 8akár aerobic, vagy tánc, amitől még csinosabb lehet) - ott megkaphatná esetleg kicsit a hiányzó szabálytudatot, megtanulhatná, hogy a sikerekhez tenni kell az életben.
a diszkót viszont ha kell minden alkalommal razziáztasd a rendőrökkel. ez nagyon-nagyon durva, h beengednek ilyen fiatalokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!