Mit mondjak az embereknek hogy ne járkáljanak utánam?
Nem akarok nagyképű lenni mielőtt félreértenétek csak már idegesít a sok dicséret.
Amikor a drámások fellépnek valahol vagy van valami a suliba akkor mindig nekem kell énekelni, utána meg jönnek utánam az emberek gratulálni és mindig feltartanak. Ma volt a ballagás és megint nekem is kellett énekelni és mikor vége lett ha nem 50 ember akkor egy se jött gratulálni. Még télen a bál előtt próbán negyedikes kislányok járni akartak velem. Örülök hogy tetszik másoknak a hangom de sokszor már zavar hogy én vagyok a téma és leszólítanak ha úgy van. Már többször is visszamondtam ezt az éneklős szart de rám erőltették. Lehet hogy nyáron is kellesz ilyeneket csinálnom. Mit mondjak?
15/F
Kedves kérdező!
Sokkal alázatosabban köszönd meg, akinek tetszett az éneked. Nagyképű, semmitérő vagy, ha lenézed az embereket.
Én pl. már most ellenszenvesnek tartalak. Énekelj otthon a klozetben.
Nem buktatják meg nyelvtanból, ugyanis szabolcsban és borsodban ÍGY SZOKÁS mondani! Ez egy 'tájszólás' jellegű szó!
De egyébként a kérdezőhöz: Ha ennyire nem akarod, ne csináld, ne hagyd, h ráderőltessék! Ha meg szeretsz énekelni, akkor a gratulációk sokasága ennek a velejárója! Nemhogy örülnél, h tetszik másoknak, amit csinálsz, és nem röhögnek!
Mit írtam rosszul?:D
Amúgy nem nézem le őket, de megértem egyszer is és szerintem meg lehet érteni ha valaki siet. A múltkor is lekéstem a buszt és baj lett belőle. Mondjuk ilyen már nem lesz, de volt olyan hogy irodalom órán kb negyed óra azzal ment el hogy a tanár velem beszélgetett. És ez zavart mert olyan volt mintha valami kiskedvenc lennék.
Azt írtad 'rosszul' azaz szabolcsi módra, h 'kellesz'. Mert helyesen az csak 'kell'.
Nah, de tényleg, csak ennyi: 'Köszönöm szépen, de sajnos most nem érek rá, rohannom kell!' (esetleg még a végére beszürhatsz egy a buszhoz, órára stb-t)
A tanárokat meg fogadd el így. Addig se feleltet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!