Jönnek idegesítő zajok a szomszédotokból? Csak téged zavar, vagy a családod többi tagját is?
2 példát írok:
1. A szomszéd idős néni kutyája meg van kötve és az ingerszegény környezet miatt szinte egész nap meg nem szűnő, monoton, magas, fülsértő hangon ugat.
2. A felettünk lakók közül valaki folyton úgy jön-megy a lakásban, mintha egész talpát nekiverné a padlónak, így rezeg az egész mennyezet és sajnos itthon van egész nap, így mindig hallom mivel nem sokára szülök, ezért én sem dolgozok már .
A trappolást még elviselem valahogy, de a kutya teljesen kikészít már, pedig nem lakunk itt régóta.
Nem véletlen, hogy régen úgy is kínoztak embereket, hogy hosszasan hallgattattak velük monoton hangokat...
Én vagyok extra érzékeny, vagy mást is zavarnak bizonyos hangok?
Férjem halálos nyugalommal éli az életét, észre sem veszi ezeket a hangokat, vagy ha igen, azt mondja ez van, hiszen körülöttünk is élnek emberek.
Én viszont néha kifordulok már önmagamból és kismamaként igazán nem hiányzik nekem ez a nagy stressz.
Nálunk szerencsére nincsenek idegesítő szomszédok - legalábbis, akik körülöttünk laknak.
A felettünk lakók szoktak naponta porszívózni, az egész lakásban, plusz néha halljuk, ahogy ugat a kutyájuk. A mellettünk lakónak néha halljuk a gyerekét sírni, de azt is csak a lépcsőházban. Az én szobám alatt lakó srác néha gitározik és énekel. Egyik sem ölt olyan méreteket, amik zavarnának minket. A lépcsőházban szoktuk hallani, ha valakiknek ugat a kutyája, veszekednek, takarítanak stb. Hallani a fürdőben, ha valaki elindítja a mosógépet, vagy ha bent beszélgetnek.
Persze mi is csinálunk másokat idegesítő dolgokat : pl. előfordult, hogy este 8kor kapcsoltuk be a mosógépet, (talán kétszer, és akkor sem ok nélkül csak akkor), vagy havonta egyszer kicsit hangosabbak vagyunk a kelleténél, mert áthívok pár embert. Szoktam hangosan hallgatni a zenét (mondjuk az alattam lakó srác ritkán van itthon, a felettem levő szoba üres, mellettem pedig a lépcsőház van, így ez max. anyuékat zavarja, de így is 7-8 körül azért lejjebb veszem :)
Egyszer szóltak amiatt, hogy halkítsam lejjebb a zenét... Bocsánatot kértem, és azóta figyelek rá, hogy egy bizonyos szint felé ne menjen a hangerő.
20/l
Jönnek hát.
A felettünk lakó szerintem egész nap magassarkúban mászkál, csak a kopogást hallani, egyébként minden elismerésem az övé.
A közvetlen szomszéd egy vénf.sz, piál is, meg süket is, így simán tudnánk spórolni az áramon, mert tök felesleges bekapcsolni a tv-t, Erős Antónia hangját tisztán hallani minden este fél 7kor. Egyébként néha veszekedni is szokott a tv-vel, ami 2 éve még mulatságos volt, ma már nagyon unjuk.
Az alattunk lakó egy tizenéves kis suttyó, köszönni nem tud, de a drogos zenéket mind ismeri. Amikor éppen anyuci-apuci otthon van, kiáll az erkélyre cigizni, és a telefonján nyomatja a "megb.szlak ribanc, szopd a f.szomat" és egyéb zenéket. Ráb.szott, mert a tv is, meg a telefonom is hangosabb az övénél.
A kutyákkal nekem is meggyűlt a bajom. Nem a hangjukkal, a vizeletükkel. A lift rendszeresen össze van hugyozva. Nem mos fel senki, és baromi undorító, hogy ezt kell szagolnom.
Egy pár hónapja a párom autóján egy kutyapelenka landolt. Csakúgy, poénból. A csikkek és a papírzsepik rendszeresen alacsonyan szállnak, ezeket már észre sem veszem.
Azt, azért szeretném hozzátenni, hogy normális környéken, szép társasházban lakunk. Csak ilyenek az emberek.
Tudom miről beszélsz mi is laktunk emeletes házban. Volt, hogy éjfélkor én is ugyan azt az akció filmet voltam kénytelen végighallgatni, amit a szomszéd nézett! Zenehallgatás, falcsapkodás meg még sorolhatnám, jó hosszú lenne a lista. Sajnos ilyen a panel. Ahol most lakunk kertesben jobb a helyzet, de nem olyan sokkal. Vaskapucsapkodás, szintén itt is egy kutya láncon van, és nyüszít-ugat mindent csinál már szegényke.
Azt vettem észre, hogy valahogy a férfiak nem veszik észre annyira a zajokat, mint mi. Nálunk apukám nem vett fel szinte semmit. És amikor már én is úgy vagyok, hogy le se tojom, mert változtatni nem nagyon tudok rajta, belenyugszom, akkor már valahogy én sem veszem fel a zajokat. Szóval szerintem te is csinálj így!
Szólni nem érdemes, mert majd, ha megszületik a baba visszavágnak, hogy a sírástól, ők meg aludni nem tudnak.
"hogy a menés hallatszik, azzal nem tudsz mit csinálni"
Mondjuk nem kell futkosni/lábat erőteljesen odab.szni/fapapucsot-magassarkút viselni otthon, mert ezek igenis erősen lehallatszanak.
12.47 vagyok.
Viszont, hogy tudjak mondani jót is, tegnap estefelé becsöngetett két lány, és a párom kezébe nyomtak egy 1 literes Coca Colát, mondván, hogy minden lakó kap egy üveggel. Nagyon meglepődtünk, de ez pozitív volt élmény volt. Hogy miért kaptuk, azt nem tudom, de tényleg mindenkihez becsöngettek.:)
Ne haragudj, de ott élsz pár hónapja, te írtad, hogy nem régóta. Ez egy lakóközösség és igen, a szomszédok hallják egymást. Ez a közös falak ára. Nem fog egy komplett lakóház vigyázzban állni a SAJÁT TULAJDONÁBAN mert téged ez zavar.
Mindenkinek megfelel csak neked nem? Akkor nem a világ ha hibás, hanem te. Én is lakóparkban élek, és igen vannak idegesítő zajok, de tudom ezzel jár a társasház. Engem az olyan emberek speciel jobban kiakasztanak, akik meg akarják mondani, hogy hogyan éljek a lakásomban (a csendrendelet és az együttélés szabályainak maximális betartásával).
Tárgyalmi mentem reggel, de buli volt hajnalig a szomszéd lakásban. Zavart. De nem mentem át vagy sopánkodtam, mivel fél évente egyszer neki is joga van a saját lakásában hajnalig zenét hallgatni. Tolerancia.
És vegyél fel hitelt, költözz házba ha nem felel meg. ?Mert az egész lakópark nem fog elköltözni mert neked az lenne a legjobb. Megszoksz vagy megszöksz.
Igen.Legkozelebb raszolok a fiamra mikor nevet, hogy ne nevess, mert zavarod a szomszed banyat, meg jarni se.tanulj, mert neha elesel es zavarja az also szomszedot.
Olyan zajokert is atjonnek amik nem nalunk vannak, a gyerek aludt en meg olvastam es feljott a no, hogy ne rohangaljon a gyerek.
Az ilyen kapja be. Meg jo, hogy visszakopogok es a gyerek is.Egyebkent nem csak minket cseszegetnek, az egesz lepcsohaz utalja oket.
Te is biztos zavarsz valakit "debilke".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!