Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jönnek idegesítő zajok a...

Jönnek idegesítő zajok a szomszédotokból? Csak téged zavar, vagy a családod többi tagját is?

Figyelt kérdés

2 példát írok:

1. A szomszéd idős néni kutyája meg van kötve és az ingerszegény környezet miatt szinte egész nap meg nem szűnő, monoton, magas, fülsértő hangon ugat.

2. A felettünk lakók közül valaki folyton úgy jön-megy a lakásban, mintha egész talpát nekiverné a padlónak, így rezeg az egész mennyezet és sajnos itthon van egész nap, így mindig hallom mivel nem sokára szülök, ezért én sem dolgozok már .

A trappolást még elviselem valahogy, de a kutya teljesen kikészít már, pedig nem lakunk itt régóta.

Nem véletlen, hogy régen úgy is kínoztak embereket, hogy hosszasan hallgattattak velük monoton hangokat...

Én vagyok extra érzékeny, vagy mást is zavarnak bizonyos hangok?

Férjem halálos nyugalommal éli az életét, észre sem veszi ezeket a hangokat, vagy ha igen, azt mondja ez van, hiszen körülöttünk is élnek emberek.

Én viszont néha kifordulok már önmagamból és kismamaként igazán nem hiányzik nekem ez a nagy stressz.

2012. jún. 15. 10:40
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

A szomszéd lakó ha porszívózik, olyan mintha földhöz csapkodná a csövet. A telefoncsörgés olyan, mintha itt szólna a szobába, és néha tisztán értem amit beszél. A felettünk lakónál a 2 kisgyerek úgy szaladgál, hogy odacsapja a sarkát, de szerencsére ide csak látogatóba jönnek.

Cserébe nálam egész nap üvölt a papagáj, a másik szobában meg üvölt a TV, mert aki nézi kissé nagyot hall.

Kvittek vagyunk. Én már megbarátkoztam velük.

2012. jún. 15. 11:20
 12/33 A kérdező kommentje:

Saját kutyánkkal sétálok már amennyit bírok, nem fogok egy idegen kutyát is elvinni nagy hassal, hogy aztán elrántson és megsérüljön a baba...

Ráadásul szóltam már a néninek (kedves hangnemben!) és csodálkozva kérdezte, hogy tényleg van, akit ez zavar??

Felettünk is kisbaba van, gyakran sír, mégsem zavar, hiszen annak oka van.

Úgy látom, legtöbben nem értenek meg.

Vagy csak valóban én vagyok most túlérzékeny :))

2012. jún. 15. 11:21
 13/33 anonim ***** válasza:
57%

"Felettünk is kisbaba van, gyakran sír, mégsem zavar, hiszen annak oka van. "

A kutyaugatásnak is van oka. Pl. az, hogy a kutya épp ugatni akar. Ezek szerint ha a babasírás azért nem zavar, mert oka van, akkor képzeld el, hogy a kutya is okkal ugat, és meg van oldva.

2012. jún. 15. 11:23
 14/33 anonim ***** válasza:
76%
Ugyanígy vagyok én is mint te. Semmilyen zajt nem bírok, de én még a zenét sem. Annak örülnék ha mindig síri csend lenne. De sajnos nálunk is vannak kutyák, mivel főút mellett vagyunk, sok autó, a repülők pedig a fejünk felett mennek el 400 m magasan,úgy, hogy beárnyékolja a szobát, mikor elmegy és ez 5 percenként történik. Néha nagyon idegesít, néha nem veszem észre. Hallggass fülhallgatón valami olyat, amit szeretsz, akár kabaré, hangos könyv vagy inkább költözzetek el, mert ez hosszútávon tuti nem egészséges.
2012. jún. 15. 11:23
 15/33 anonim ***** válasza:
36%

Engem nem zavar, hogy a szomszéd éjfékor mos, vagy énekel a zuhany alatt...az sem zavar ha fölöttem mászkál a nőci magassarkúban. Aki társasházban él annak el kell fogadni ezeket a zajokat. Persze van egy tűréshatár, de ha ilyen a járása a feletted lakónak akkor ilyen. Biztos nem a te bosszantásodra csinálja.

A kutyus más téma, ez simán állatkínzás, én kihívnám az állatvédőket, de nem azért mert nekem rossz ( de biztosan idegesítene).

Van egy 1,5 éves fiam, aki szalad a lakásban, persze nem egész nap, de megesik. Vagy leejt valamit. Sírni is szokott néha meg nevetni is, na ez zavarja a mellettem lakó nénit meg az alsó lakót. Az egyik a falat veri a másik meg a radiátort. Beszéltem velük...nem hatott. Megtanítottam a fiam visszakopogni mindegyiknek. Élvezi (:

A kedvencem meg a nő aki a játszótér mellett lakik és lekiabál, hogy ne nevessenek hangosan a gyerekek :D Viccesek az ilyen besavanyodott nők. Mert ezek mind nők és csak egy idős a többi harmincas.

2012. jún. 15. 11:26
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

A 2. vagyok újra. Az a baj az emberekkel, hogy egy részük tényleg le se sz.rja, hogy másokat zavarhat az ő életvitele, mások pedig már a légy zümmögésére is ugranak.

Engem is bosszant néha, hogy a szomszéd kutya szőrével van tele a mi lakásunk is, de ha már a cicánk után porszívózok, azt is felszippantom. Viszont ezért biztos nem fogok nekik szólni, mert amúgy nagyon jó fejek, és sokszor megkérdezi a szomszédasszony, hogy hozzon-e vmit a boltból, mert tudja, hogy nehezen mozdulok ki még odáig is, ha egyedül vagyok a két babámmal, és általában így van. Meg okulva a gyerekkori szomszédságunkból, én az élni és élni hagyni elvet követem, eddig bejött.

2012. jún. 15. 11:27
 17/33 A kérdező kommentje:

Értek a kutyákhoz, így tudom, ez a kutya nem okkal ugat.

Illetve de: a stressz okozza nála a folytonos ugatást a semmibe meredve.

Ha valaki csönget, a mi kutyánk is ugat, ez természetes.

De egy láncra vert kutya folytonos csaholására ne mondja senki, hogy normális.

2012. jún. 15. 11:35
 18/33 anonim ***** válasza:
Én nem értek a kuytákhoz. De akkor ezek szerint a kutyának segítségre van szüksége. Azért ugat. Íme az ok. Az már egy másik kérdés része, hogy segít-e neki valaki.
2012. jún. 15. 11:49
 19/33 anonim ***** válasza:

Én kollégiumban lakom, az is egyfajta társasház.

Alattunk és felettünk lakó nincs, de vannak szomszédok, vannak éjszaka a folyosón ordibálók.. Az egyik szomszédnak állandóan rezeg a telefonja az asztalon, a másik max hangerőn hallgatja már reggel 7től a Kossuth rádiót és telefonálni is hangosan szokott.

De valahogy nem hat meg, mert nem ez a legnagyobb problémám, nem vagyok ilyen szerencsés.

Tudod hány szomszédot fog zavarni, hogy bömböl a gyereked, mint a lánc, ide-oda dobál dolgokat, futkos, ugrál, viháncol? Az összeset... De ha nem burokban nőttek fel, vagy valami óriási birtokon, akkor le sem fogják sz*rni. És hidd el, a gyerek bömbölés merőben zavaróbb, mint a kutyaugatás.

2012. jún. 15. 11:53
 20/33 anonim ***** válasza:
46%

te is pont az az ember vagy, aki egyáltalán nem ért a kutyákhoz, csak adja a nagy okost.

a kutya mindig okkal ugat, nem úgy,mint az ember,hogy ok nélkül ír ki hülye kérdéseket ;)

ha annyira értesz hozzájuk és szereted őket,mert neked is van,akkor segítenél azon a szerencsétlenen, ahelyett,hogy itt sajnáltatod magadat.

a gyerek sem sír mindig okkal,ha ennyit nem tudsz, akkor nem is értem,miért lesz gyereked..

ne mond nekem,hogy a sok hülye hisztis gyerek okkal sír.. a nagy fenéket. sokkal idegesítőbbek és elkönyvelik annak,hogy de ők gyerekek őket meg kell érteni.

költözz el tanyára.

2012. jún. 15. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!