Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintem jól döntöttem....

Szerintem jól döntöttem. Miért van mégis lelkiismeret fulldolásom? Kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Hogy ti is képbe kerüljetek egy kicsit kanyarodjunk vissza az én gyerekkoromhoz. Amikor 10 éves voltam a szüleim elváltak. Apám alkoholista lett. Anyával maradtam. 15 évesen elkezdtünk járni a férjemmel. Anya nem szerette és el akart tiltani tőle. Amikor észrevette ,hogy ez nem fog menni,összecsomagolt és konkrétan kidobott otthonrol. Azóta egy sms-t,egy telefont,levelet semmit nem kaptam tőle,hogy élek-e. Felőle akár éhen is halhattam volna. Most 21 éves vagyok. Párommal lakunk van egy másfél éves kislányunk és 21 hetes terhes vagyok a második babával. Tegnap spárban voltunk és összefutottunk anyával(már,ha nevezhetem annak). Közölte,hogy adjam oda picit hagy unokázzon egy kicsit. Erre én elköszöntem tőle és arébb mentem. Okkal van lelkiismeret fulldolásom? Ti mit csináltatok volna?

2012. jún. 14. 08:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem. Meg kellene bocsájtanod neki, szerintem ez az egész (jobb estebe) őt jobban bántja mint téged. Hiszen a saját lányát utcára tette, és aztán nem is érdekelte az egész, milyen anya az ilyen?

Teljesen igazad van hogy haragszol rá, de talán meg kellene békülnötök. Olyan rövid az élet.. és később ha már nem fog élni, lehet hogy te magad is bánni fogod, hogy nem beszéltél vele soha többet, hogy rosszba voltatok. Bocsáss meg neki, bár rosszat tett, teljesen igazad van, ő is egy ember, adj neki egy esélyt. Légy te az okosabb, érettebb. Szeintem egy esélyt megérdemel.

2012. jún. 14. 10:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, ti miről beszéltek??? Mit bocsásson meg, az anyja egyáltalán nem bánta, amit tett, nem kért bocsánatot, ha nem futnak össze egy közértben a mai napig nem érdekelné, hogy mi van a gyerekével!!! Nem értitek??? Erre nincs bocsánat, hogy összepakolom a lányom holmiját és azt mondom, hogy takarodjon otthonról, csak mert nem tetszik akivel jár!!!
2012. jún. 14. 10:09
 13/18 A kérdező kommentje:

9-es : 15 és fél...

11-es : Én annak ellenére amitt tett 19 évesen küldtem meghívót az esküvőmre,hogy jöjjön el. Egy rohadt választ sem kaptam rá. Az meg,hogy utcára tett és akár éhen is halhattom volna felőle az megint egy kedves húzás volt. Ezek után nem hiszem,hogy nekünk bármi beszélni valónk lenne egymással. Roh@dt szar dolog,de ez van. :/

2012. jún. 14. 10:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Na ez még egy kedves gesztus, hogy nem reagált az esküvődre. Ne rágódj rajta, igazad volt, az ilyen nem anya!
2012. jún. 14. 10:18
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha így gondolod akkor miért teszel fel egyáltalán kérdést erről?

Ha lelkiismeret furdalásod van, az azt jelenti hogy amittettél megbántad. Lehet hogy a tudatod azt mondja hogy jól tetted, mert mégis utcára tett. De valahol a szívedben szeretnél egy anyát aki törődik veled, akinek megbocsájtottál, és szeret, ami normális azokután ami történt. Szeretnél neki megbocsájtani, ezért van a lelkiismeretfurdalásod...

Miért ne lehetne megbocsájtani egy ilyen bűnt? Csak rajtad múlik. Ha sikerül, akkor azzal a saját életed is megkönnyíted, és egy óriási terhet fogsz letenni a válladról.

Biztos vagyok benne, hogy lenne mit kérdezned anyukádtól. Hogy miért tette? Miért nem érdeklődött utánad? És most miért akar unokázni?

Nem azt mondom hogy szered őt, hanem azt hogy bocsáss meg neki, a saját érdekedben is, beszéld meg vele a történteket. Nem kell többet találkoznod vele, ha nem akarsz, nem kell őt, szeretned, tisztelned, de legalább a saját terheidet pakold le magadról, azzal hogy megkérdezed tőle a fel nem tett kérdéseid...

2012. jún. 14. 10:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor lehet megbocsájtani ha bocsánatot kérnek....különben csak te akarod erőltetni és mindig fájni fog!
2012. jún. 14. 10:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Én már azt sem vártam volna meg, hogy ideje legyen hozzám szólni. A lelkiismereteddel csak te tudsz elszámolni, vagy leszámolni. Szerintem nekem nem lenne, bár nem tudom beleképzelni magam a helyzetedbe, nekem ez nagyon bizarr egy anyától!
2012. jún. 14. 11:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Amit anyukád tett, arra valóban nincs mentség, nagyon nagy aljasság volt részéről. DE! Mindenki hibázhat. Lehet, hogy most döbbent rá mit tett, és a poklok poklát éli meg, rádöbbenve mit vesztett.

Adni kell esélyt a bocsánatkérésre, és meg kell tudni bocsájtani ha őszinte megbánás van mögötte.

2012. júl. 13. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!