Titeket zavarna, ha valaki a temetőben sétálna a sírok között és a fejfákat olvasgatná?
November elsején mindig sétálok egyet az itteni temetőben, gyújtok egy gyertyát, bár szerencsére itt nem nyugszik olyan, akit ismertem.
Legutóbb mondta ismerősöm, hogy illetlen és beteg dolog az, hogy idegen emberek életén gondolkozom (milyen élete lehetett, mi lehetett a halálának oka, ki sirathatja stb.).
Valamelyik nap teljesen ilyen hangulatban voltam, le akartam menni sétálni a temetőbe, kicsit "más világban", egy nyugodtabban járni (eddig mindig csak novemberben voltam). Viszont eszembe jutott, amit ismerősöm mondott. Senkit nem akarok megsérteni, megzavarni, ezért gondoltam megkérdezek erről kívülállókat.
Titeket zavarna egy 20 éves lány, aki csendben sétálgatna a síroknál és 1-1 fejfánál megállna egy pillanatra merengeni?
Furcsa hozzáállás, mármint az ismerősödé, eddig erre nem is gondoltam volna. Nézzük. Géza bácsira nem csak az özvegye, hanem valaki más is gondol fél percre. Nem látom én ebben a rosszat. Sőt, szerintem ennek inkább örülni lehet. Engem nem zavarna.
Én fotózni járok ki. Nem fotózok le neveket, de szobrokat igen. Közben olvasgatok én is.
engem nem, én is szoktam nézelődni, mikor kimegyünk
sokan járnak ki a temetőbe csak a csendjéért és a jó levegőért, ha nem hangoskodsz, meg semmi illetlent nem csinálsz, sztem nem beteges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!