Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket zavarna, ha valaki a...

Titeket zavarna, ha valaki a temetőben sétálna a sírok között és a fejfákat olvasgatná?

Figyelt kérdés

November elsején mindig sétálok egyet az itteni temetőben, gyújtok egy gyertyát, bár szerencsére itt nem nyugszik olyan, akit ismertem.

Legutóbb mondta ismerősöm, hogy illetlen és beteg dolog az, hogy idegen emberek életén gondolkozom (milyen élete lehetett, mi lehetett a halálának oka, ki sirathatja stb.).

Valamelyik nap teljesen ilyen hangulatban voltam, le akartam menni sétálni a temetőbe, kicsit "más világban", egy nyugodtabban járni (eddig mindig csak novemberben voltam). Viszont eszembe jutott, amit ismerősöm mondott. Senkit nem akarok megsérteni, megzavarni, ezért gondoltam megkérdezek erről kívülállókat.

Titeket zavarna egy 20 éves lány, aki csendben sétálgatna a síroknál és 1-1 fejfánál megállna egy pillanatra merengeni?

2012. jún. 12. 12:13
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem ez nagyon ízléstelen dolog lenne.
2012. jún. 12. 12:16
 2/38 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa hozzáállás, mármint az ismerősödé, eddig erre nem is gondoltam volna. Nézzük. Géza bácsira nem csak az özvegye, hanem valaki más is gondol fél percre. Nem látom én ebben a rosszat. Sőt, szerintem ennek inkább örülni lehet. Engem nem zavarna.

Én fotózni járok ki. Nem fotózok le neveket, de szobrokat igen. Közben olvasgatok én is.

2012. jún. 12. 12:17
 3/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én is szoktam, sőt gyertyát is gyújtok ismeretlennek is halottak napján. Ha látom, hogy el van dőlve egy váza, megigazítom. Nincs ebben semmi rossz.
 4/38 anonim ***** válasza:
100%
nem zavarna. gyerekkoromban es is olvasgattam,mert erdekelt. ha csak setalsz es olvasgatsz azzal senkinek nem okozol gondot.
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

engem nem, én is szoktam nézelődni, mikor kimegyünk

sokan járnak ki a temetőbe csak a csendjéért és a jó levegőért, ha nem hangoskodsz, meg semmi illetlent nem csinálsz, sztem nem beteges.

6/38 anonim ***** válasza:
100%
Néha én is szoktam, szóval szerintem nem gáz.
2012. jún. 12. 12:19
 7/38 anonim ***** válasza:
76%
Engem nem zavarna, de azért elgondolkodnék hogy milyen lelkülete lehet egy lánynak aki ennyire fiatal, és mégis direkt szomorkodni akar és a halálon merengeni. Tehát zavarni nem zavarna, hülyén hangzik, de sokan nem látogatják halott szeretteiket, legalább tudnám, hogy van egy ember, aki minden halottra gondol a szerettei helyett is. Tehát jó embernek tartom a lányzót, csak furcsának, hogy ezzel foglalkozik ahelyett, hogy a családjával, barátaival lenne és az élet vidám oldalával foglalkozna.
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
nem, miért zavarna??? Én is meg szoktam nézni a fejfákat, főleg a régieket, fényképeseket vagy ami különleges.
 9/38 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem semmi ízléstelen vagy illetlen nincs ebben, gondolom, hogy tudsz temetőhöz megfelelően viselkedni, úgyhogy nem értem, mi lenne a probléma...
2012. jún. 12. 12:20
 10/38 anonim ***** válasza:
95%
Egyáltalán el tudja képzelni valaki, hogy rossz néven venné, ha halála után egy idegen elolvassa a nevét, és ismeretlenül is gondol rá egy kicsit?! Jó, biztos van akit ez zavar, de nem hiszem, hogy túl sokan vannak ilyenek. (#2)
2012. jún. 12. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!