A tanár mi jogon ítélkezik?
Nyilván semmilyen hivatalos jogon nem ítélkezik, ugyanakkor ő is ember, vannak benyomásai: egyik ember szimpatikus neki, másik meg nem. Ezzel sajnos nem lehet mit csinálni, mindannyian így vagyunk.
Mondania persze nem kéne, főleg nem "lázítani".
Ugyanakkor, a leírásod alapján te nem vagy érintett, csak azt tudom tanácsolni, hogy ne foglalkozz a dologgal. Végül is a kérdésed sem irányult arra, hogy mit tegyél - nem is tehetsz semmit -, szóval szerintem tök felesleges más baján idegesítened magadat. Gondolom van magadnak is elég.
Más lenne persze, ha segítségre szorulnának, de ilyet nem veszek ki a leírásodból.
Nebocsi de te ugyanúgy ítélkezel fölöttük mint a tanár csak te éppen fordítva ítéled meg őket.
A terhesség a gyerekszülés egyetlen módja. Te is így lettél, elárulom. Milyen jogon ítéled meg negatívan hogy ők szexelnek és gyereket szülnek fiatalon? Nem tilos tudtommal és nincs is rossz hatással másokra. Ezen kívül semmilyen más érvet nem hoztál fel a "pláza macák" ellen.
A tanár, veled iskolás gyerekkel szemben, már rendelkezik azzal az élettapasztalattal amivel te még nem. Tudja hogy milyen emberek vannak destruktív hatással a közösségre, jobban ismeri a személyiségtípusokat, jobb a konfliktuskezelő képessége, nagyobb a tárgyi tudása, van tapasztalata a diákok közti rivalizálásban, valószínűleg nagyobb intelligenciával is bír mint bármelyik diák. Ezekből egyik sem igaz rád a tanárral szemben mégis megítéled, nem csak a pláza macákat de még a tanárt is és most az a bajod hogy SZERINTED a tanár jogtalanul ítélkezik.
Bocsmá!
Csak nem tőlük az osztálytól kéne utána a tanárnak pénz gyűjteni hogy a gyereknek legyen ruhája... a másik hogy meglopták az osztályt;)
"Bocsmá..."
"A tanár, veled iskolás gyerekkel szemben, már rendelkezik azzal az élettapasztalattal amivel te még nem. Tudja hogy milyen emberek vannak destruktív hatással a közösségre, jobban ismeri a személyiségtípusokat, jobb a konfliktuskezelő képessége, nagyobb a tárgyi tudása, van tapasztalata a diákok közti rivalizálásban, valószínűleg nagyobb intelligenciával is bír mint bármelyik diák."
Ha ez így lenne, nem volna annyi k*baszottul alkalmatlan tanár a pályán (akiknek a tanárképző egérút volt), nem volnának hangulatjavítókon élő iskolások, és olyan sem fordulna elő, hogy az egyi diák a másikba belevágja a pillangót, vagy úgy megveri, hogy kórházba kerül, pláne iskolaidőben, mikor a tanár rajta kéne tartsa a szemeit a gyerekeken.
Az életkor nem ad feltétlen intelligenciát, sőt, tapasztalatot sem; ahhoz, pedig k*rvára nincsen joga, hogy PÁLCÁT TÖRJÖN bármilyen diák felett is, hiszen aligha ismeri valójában, és napi 8 órából nem lehet sziklaszilárd következtetéseket levonni egy emberről, ÉVEK ALATT SEM.
Nekem olyan életem volt az eddigi cirka 22 évem során, ami nagyon sok tőlem idősebbet végleg a földhöz vágott volna idegileg.
Próbáltak megerőszakolni, megölni, rendszeresek voltak az iskolai és otthoni megaláztatások, ezen kívül kétszer kis híján meghaltam. Ilyen aligha történik tömegesen egy civilizált országban egy gyerekkel (leszámítva talán a mobbingot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!