Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem segítik a magyarok...

Miért nem segítik a magyarok egymást?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam ezt a kérdést,és amióta külföldön élek,tapasztalom is...Volt akitől megkérdeztem,és a válasz az volt,hogy mindenki boldoguljon egyedül,hisz ő neki sem segítettek,vagy segítettem de a végén átvágtak...stb...Gondoltam én segítek,hisz sok embernek a kis segítség is jól jön...Kértek tőlem sokan információt az angliai körülményekről,és mindenkinek meg is írtam..Sokan visszaírtak,hogy köszönik az infót,és sok segítséget adtam(a "köszönöm" szó nekem sokat jelentett,mert nem hiába írtam több levelet)de volt aki erre sem vette a fáradságot..Majd úgy döntöttem,hogy segítek abban,hogy a kezdő lépés meglegyen..Kiadom az egyik szobánkat(1-2 hónapra,ennyi elég idő arra,hogy az ember munkát találjon vagy saját tapasztalatot szerezzen)ha talál munkát segítettünk volna a további lépésekben,hogy melyik az az ügynök aki szép szobákat,lakásokat ad ki hosszabb távon..Jelentkeztek is sokan,de mivel senkit nem akartam becsapni az elsőbbséget annak adtuk aki elsőnek írt.Már lefixálta a napot amikor jönne ő és a barátnője..Megbeszéltük,hogy segítek nekik elmenni azokhoz az ügynökökhöz ahol munkát kereshetnek...Már csak a napot vártuk,így lemondtam mindenkit akit a szoba érdekelt...Időközben sikerült egy hotelban jelentkezni állásra,ahová sürgősen kerestek 3 nőt..A nevükben jelentkeztem(hisz ahogy mondták bármi munka jó nekik csak legyen),de ma megírta a nő pár mondatban ,hogy mégsem jön (3 nappal az érkezése előtt)mert inkább Londonban próbálkozik...Az nem érdekel,hogy a szobát nem vették ki,de lesült a képemről a bőr amikor ma bementem a szállodába,és kinyögtem,hogy sajnálom de nem jön az a 2 nő velem együtt...Mérgesek voltak mert 100%-ra mondtam,és ők is elküldtek sok embert,hogy betelt az állás...Ráadásul így engem sem vettek fel,mondván,hogy nem vagyok megbízható...Nagyon szégyellem magam,mert tudom,hogy nem vagyok rossz ember,és csak segíteni akartam...Így most már értem a kérdést amit sokszor feltesznek,hogy mi magyarok miért nem segítünk egymásnak...Vagy csak én reagáltam túl az egészet????Volt már más is aki hasonló cipőben járt?
2009. júl. 1. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
Osztom az utolsó válaszoló véleményét. Kevés ilyen rossz indulatú nép van a Földön, mint a magyar. Sajnos. :(
2009. júl. 1. 15:47
 12/14 A kérdező kommentje:
15.47-es írónak...Az illető hölgy megírta e-mailben,hogy megvette a repülőjegyet,és jön ki Londonba,és azért nem jön ide hozzánk mert London az csak London...Azért is bánt a dolog mert az elején azt magyarázta,hogy semmi pénzért nem menne Londonba,és amúgy is nyelv vizsgát akar letenni Oxfordban.A levelében mindig írta,hogy bármi munka jól jönne neki és a másik hölgynek is...,és én BOLOND még munkát is találtam nekik,pedig ha valaki itt él kint az tudja,hogy senkit nem vesznek fel úgy,hogy nem látták,és nem volt interjú...Mag is írtam neki,hogy örüljenek mert munka is van...és 3 nappal lemondta...Így én kerültem kellemetlen helyzetbe ahogy az elején is írtam...És lehet,hogy nem kéne,de nagyon rosszul esett,hogy "hülyére vettek"....
2009. júl. 1. 16:26
 13/14 anonim ***** válasza:
59%

Megertem, hogy mit erzel, de sajnos en mar valahol kezdem erteni, hogy miert van kulfoldon ez a "keruljuk a magyarokat" attitud... :(

En valahogy a masik oldalrol tapasztaltam ezeket.

Eloszor amikor Londonba mentem dolgozni, akkor lefixaltuk egy csaladdal, hogy veluk lakom majd amig el nem koltoznk a ket gyerekukkel (meg itthonrol ismertuk egymast) igy elore elkuldtem nekik a penzt mondvan hogy mivel gyermekes csalad nehogy varjuk kelljen a penzre.Egy kulon single szoba volt beigerve, ehhez kepest a gyerekevel kellett aludnom a foldon egy matracon, kb ket hetig, csak aztan elegem lett az igergetesbol es leleptem onnan.Pedig nem en kertem a segitseguket, hanem ok eroskodtek hogy menjek oda (utolag leesett..)

Masik eset amikor megint jottem ki egy masik varosba.

Eredetileg Londonba mentem volna vissza dolgozni az elozo munkahelyemre, de mivel a LEGJOBB baratnom idokozben szetment itt a palijaval ejt nappal sirt hogy jojjek ide mert egyedul van es majd velem akar lakni, meg hogy igy meg ugy.Csak mire ideertem (kb 2 het) addigra kiderult hogy mar egy eve itt van es se munkaja se angolul nem beszel, sot meg a kanjaval is ujra osszemelegedtek.A vegen amikor mar eltunedeztek a cuccaim meg a penzem, akkor leleptem.Nem lattam honapokig, nem is hallottam felole, semmi, aztan kb egy jo felevre ra egyszer meglattam a buszmegalloban es persze teljsen ugy tett mintha semmi nem tortent volna....na, akkor kuldtem el a pics@ba...a legszomorubb hogy egymast oltjak itt a hulyesegre a nepek, igy en mar nem csodalkozom ha ez "ragados".

Azota az eset ota egyetlen magyarral beszltem, o a baratnom mara, o is videki "parasztlany" es felfogja hogy mukodnek a dolok es helyen van a szive meg az agya.De a tobbi birka egy katasztrofa!!!!! :(

2009. júl. 1. 22:51
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

Ti mik vagytok egyébként? Eszkimók? Mert ha történetesen magyarok, akkor ideje lenne magatokba nézni, mert ami szerintetek a magyarokra igaz, az (szerintetek) rátok is igaz (ha azok vagytok).

Munkára fel, gyógyuljatok ki az irigységből, butaságból, rosszindulatból stb., amit magatoknak tulajdonítottatok :)

2009. júl. 2. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!