Miért nem segítik a magyarok egymást?
naaa, ezzel a mentalitással már én is találkoztam!
és én sem értem! jártam így magam is, h megígértem h viszek embert (hisz ők is megígérték nekem h biztosan jönnek), csak nekem durvább volt, mert azon a napon szóltak, ráadásul úgy h nekem kellett felhívnom őket :S.....egyszerüen nem birom megérteni én sem, h egyáltalán egyik a másik embert sz.rba se veszi! hogy lehet vkit annyira nem tisztelni h hajt értem, segít, én meg az utolsó napon jól keresztbekuszálom az összes dolgát :S
én imádom MAgyarországot, és a régi jó magyar embereket, de sajnos ez tipikus magyar mentalitás, el kell ismerni! Ez, hogy egyszerűen az emberek zöme önző, egoista, "csak nekem legyen jó, nekem segítsen mindenki", abba meg bele se gondol h a másik ezért milyen kellemetlenségeket áll ki. Nem si tudom pontosan körülírni, inkább abba is hagyom mert megint fölhuzom magam.
Ez egyszerűen trógerség, jampecség, vagy nem is tudom már, de undorító.
Azért az éremnek van másik odlala is, a magyar nem csak irigy hanem alattomos is!!
Ha te megprobálsz kikecmeregni a szrbol a saját eröfeszitéseid árán akkor egybol tizen probálnak felkapaszkodni a hátadon és kapura rugni!!
Nem csoda hogy senki nem bizik senkiben!
Ha valakinek a nomrálisnál magasabb bizalmat szavazol a munkahelyeden abban biztos léehetsz hogy elobb utobb vissza fog élni a helyzettel!!
Tudod a te esetedre van egy jó kis tanmese amit egy filmben hallottam:
Egy madárfióka kiesett a fészekböl, hideg volt fujt a szél és esett az esö, majd megfagyott, arra jött egy ló, és rászrt egy nagy rakással, a lócitrom melegben tartotta a kis fiökát, és ettöl egyböl jobb kedve lett és elkezdett csivitelni. Ezt meghallotta egy arra felé olálkodo macska, odament és felfalta!
Mi ebbol a tanulság?
Nem feltétlenöl az a jobarát aki szrika fejedre
Továbbá, ha melegben vagy és jolérzed magad, jobb ha csendben maradsz!
Szasztok!
Az én válaszom nem teljessen ebbe a témába illik de leírom az én történetemet.
Kisbabát várunk a férjemmel.A munkából jöttünk haza,aznap kivételessen BKV-val.A 151-es buszon Csepelen szálltunk fell a hátsó ajtónál,tömött volt a busz.Szóval az én kedves roma honfitársam nyakig a táskámba.a férjem is ott volt de nem tudta hogy eggyütt vagyunk.Ő észrevette és írtózatossan elkezdete ütni.A pali nagyon nagy darab volt és volt vele egy cimborája is.elösszőr tagadta majd még ő volt meglepve hpgy nem húztuk meg magunkat és megvédett a férjem.Jött a megálló és leakarta húzni a táskánkat hogy mi is leszáljunk mert a férjem ledobta őket.Onnan lentről már nagyobb volt a szájuk.Simán végignézték a buszon lévő magyar társaim hogy ott sírok a férjem meg szenved a két pasival.Mikor leszállítóttuk őket felált a férjem egy magaslatra és kiabálni kezdett,hogy mértnem tudtatok kiállni értünk,mert persze utánna mindenki mondta milyen jól tettük.Ez a magyar mentalitás.Old meg paraszt!
Hát erről ennyit.
Hát tudod, nagyon röviden:
Még egy ennyire idióta, ostoba és rossindulatú népet mint a magyart, sztem a világon nem találsz. Ez ténykérdés.
En is kulfoldon elek es bar ilyen szinten nem tapasztaltam , de megertelek . A szobanforgo esethez annyit fuznek hozza ,lehet , hogy nem lett meg a penz , amibol kitudtak volna menni vagy valami mas oka is lehetett , nem feletetlen ez az elso gondolatom , hogy valoban mashol keresett munkat. DE ! Elkepzelheto , akkor viszont oriasi paraszt volt az illeto. Az igazsagot nem tudod meg .Valoban megdobbento , ahogyan egymashoz allunk es ha valakinek 10 forinttal tobbje van , azt mar egyenesen utaljuk ! Hogy miert van ez , nem tudom . Bar en nem ilyen vagyok , azert nagyon sok emberben megtalalod ezt a hozzaallast. Tapos , tapos ,tapos !
Szomoru !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!