Milyen a viszony a vajdasági magyarok és az ottani szerbek között? Tényleg nem birja egymást a két népcsoport?
Erre pontos, kielégitő választ nem lehet adni.Valahol jobban "birják" egymást , van ahol kevésbé.
Én ebből semmit sem veszek észre, vannak persze olyan esetek mikor beszólogatnak, de hát ilyen mindenhol van, sőt még nem is kell hogy különbség legyen a 2ember között. Vannak azért városok ahol durvább az eset, ott általában nemigen ajánlatos az ilyen esetekbe belegondolni, de a legtöbb helyen nem ilyen "túlfütött" a helyzet. Simán lehet a szerbekkel is barátkozni, rendes emberek, persze vannak köztük rosszakaró tuskók is,de ahogz már mondtam ilyen szerintem mindenhol van :)))
Amúgy Vajdaságban élek . Téged miért érdekel ez a téma ? :)
17/F
Igen, mondjuk Zentán, ahol úgy találsz szerbeket mint fehér hollót, ott el lehet hinni hogy nem balhéznak...
Azon településeken ahol többen vannak, ott sajnos más a helyzet.Folyamatosan próbálom magammal elhitetni, hogy van rendes szerb is,de kezdem belátni, hogy ennek hangoztatása értelmetlen. A ma este is ezt igazolja : Estefelé a padon ülünk és kólázunk négyen.Odajön 4 szerb,az egyik elvette az üveget kérdezés nélkül, beleköpött és visszaadta.A 4 srác közül egyiket ismertem, relative rendes, megkérdeztem tőle h hé haver ezt miért hagyod, ha az én haverom lenne akkor én adnék neki egy nyaklevest, azért ez mégis bunkóság, erre ő hogy én mit képzelek, jóhogy nem bántja, meg nem is szól, akár mennyire bunkóság volt, az természetes hogy az ő pártjára áll, hiszen a sajátja....Ez náluk természetes dolog, ha viszont nekem ez a véleményem, akkor mélymagyar, soviniszta vagyok...Hát ez a baj....Nekünk kéne megváltozni és összefogni, mivel az erősebb kutya b*szik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!