Rabszolgák vagyunk?
Ne aggódj, én nyelvvizsgával, diplomával (BME) keresek pont 100 ezret...
És nem úgy néz ki, hogy változni fog ez hamarosan. Vagy külföldre megyek, vagy más munkát vállalok, vagy minden marad így. És örülhetek, h van munkám, mert majdnem egy éve kerestem, mire lett stabil helyem.
Előző vagyok.
A pénz engem sem vett fel, de olyan dologgal foglalkozom amit szeretek, nincs hitelem, van lakásom amit nem akarok lecserélni csak azért, hogy szívjak. Voltam külföldön, tudom milyen.
Egyáltalán nem érzem magam rabszolgának, mert szórakoztat a munkám, és mert nem érdekel kinek mije van, ami nekem nincs.
Aki rabszolgának érzi magát az rabszolga!
Tanulj,fejleszd magad,keress másik munkát.
Tudom,hogy kivülállóként könnyü okosnak lenni,de változtass az életeden,vagy pedig próbálj meg változtatni.
Nyavalygással még senki sem került feljebb a ranglétrán.
Készíts hang-video felvételt a megaláztatásokról,aztán pereld be a munkaügyi biróságon.
Ez nem rabszolgaság, ha köcsög a főnök bármikor otthagyhatod a munkahelyed, nem fognak cölöphöz kötni és megkorbácsolni. A szakmádat te választottad, elvileg kitanultad és értesz hozzá, persze, hogy azzal tudsz elhelyezkedni. Nyilván kell a papír, hogy igazolni tudd, hogy értesz ahhoz a munkakörhöz, amit elvállalnál. Az pedig, hogy hagytad, hogy 14 évesen rád dumáljanak egy szakmát amit utálsz és később sem váltottál, már nem a világ hibája.
A probléma az, hogy te is egy olyan embernek tűnsz, aki azt várja, hogy a problémái maguktól oldódjanak meg, vagy más oldja meg helyettük. Így persze, hogy nehéz boldogulni.
"Aki rabszolgának érzi magát az rabszolga!"
Ez azért meggondolatlan volt:) Én a mai társadalmat modernkori rabszolgaságnak hívom. Nem lehet mindenki rabszolga hisz akkor kinek vagy minek lenne rabszolga. Rabszolga a rabszolgáért?XD Persze, hogy egyesek nem rabszolgák. Biztos nem kapálásból vesznek porschét:) Vagy kijavítom mégis kapálásból, más kapálásából!! Igen is modern rabszolgasában vagyunk! Ahoz pedig felkéne nyitni a szemünk, hogy lássuk, de ha ez nem megy....
Hogyan maradok életben? Úgy, hogy nem nyavalygok a jelenlegi helyzetem miatt, hanem teszek érte, hogy a jövőm jobb legyen. Mindig van rá lehetőség, akár mennyire látszik kilátástalannak a helyzet.
"Aki rabszolgának érzi magát az rabszolga!"
Ez milyen igaz! Ha elhiszed, hogy rabszolga vagy, akkor az is vagy. De ha úgy indulsz munkába, hogy élvezed, amit csinálsz, és életed minden területében megtalálod a boldogságot, akkor nem lesz a Földön nálad boldogabb ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!