Mit olvasnak a cigány fiatalok?
Ha van fent cigány regisztrált, akkor az ő válaszát/válaszaikat várom!
Ne gyertek gyűlölködni, és azok a válaszok sem elfogadhatóak számomra, hogy a cigányok nem tudnak olvasni.
Az én óráimon például fizika, kémia és matematikakönyveket. Egyébként változó, van olyan tanítványom, aki éppen Hemingwayt olvas, a testvére meg blikket. Nincs általános minta azon kívül, hogy nincs ilyen.
Általábna ha fogod a cigányságot, és bármilyen tulajdonság tekintetében statisztikát készítesz, majd a teljes népességet is, akkor a kettő között a statisztikainál nagyobb ingadozást nemigen fogsz találni (kivéve a gettósodás miatt összpontosuló magatartásformákat).
Tehát: azok, akiket életvitelük okán nevezünk cigányoknak, valóban "pízt olvasnak", amelyet lopás, rablás, prostitúció menedzselése és egyéb bűncselekmények útján szereznek meg. Ez tagadhatatlan tény.
A cigány származású magyarok, akik képzettek, beilleszkedettek és a társadalom másokhoz hasonlóan hasznos tagjai, valószínűleg ugyanolyan olvasási szokásokkal élnek, mint bárki más.
Hiányolom azokat a válaszolókat, akik kb. a következőt írják:
"én cigány vagyok, és a legutóbbi hat hónapban az alábbiakat olvastam el:
......folyóirat
......szépirodalmi mű
......szaktanulmány"
Izgalommal várom őket.
Én cigány vagyok.
Szeretek olvasni, főleg horror történeteket.
Stephen King ( A ragyogás, Carrie, Éjszakai műszak...stb.)
Iskolába járok és őszintén szólva nem minden kötelező olvasmányt olvastam el, mert szerintem senkit nem érdekel a nem cigányok közül se a Moliere-Tartuffe vagy az Édes Anna. Ebben az évben csak a Kertész Imre-Sorstalanságot és az Örkény István-Tótékat olvastam ki.
Jelenleg érettségizek, jó eredményeket értem el a 4 év alatt és tovább tanulok. Tudom, hogy ez nem volt kérdés, de bármilyen meglepő van ilyen is. Sokan hozzám hasonlóan.
Minden "normális" cigány, ha olvas, akkor ugyanolyanokat, mint akárki más. Aki meg nem olvas, az nem olvas. Nem tudom mégis mire gondoltál. Nincsenek "cigány könyvek" :)
Az előttem levő válaszolónak pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy nem kell minden cigányt lenézni.
Vannak művelt, okos cigányok is. Olyanok akik jó nevelést kaptak. Nem kell általánosítani.
Úgy gondolom, hogy a nem cigányok között is van elég sok iskolázatlan, buta és züllött életű.
Tudom, hogy több a cigányok között az előbb felsorolt negatívum, de mindig vannak kivételek és lesznek is. Szégyellem, hogy ilyenek és megvetem őket ugyanúgy és fáj is hogy, emiatt én is és sok hozzám hasonló megkapja ezeket a megjegyzéseket.
Nem tehetek róla, hogy annak születtem, elhiheted, hogy nem jó nekem se, hogy ilyen életet élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!