Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak 47. 029 Forintot...

Miért csak 47. 029 Forintot kapunk napi 8 órás munkáért?

Figyelt kérdés

Mire elég ez a 47 ezer forint, talán az egyik sárga csekk számla befizetésére, mondjuk a fűtés számlára?

Alig veszek néhány élelmiszert a boltban, és máris ott hagytam 5-10 ezer forintot.

[link]

2012. máj. 15. 09:31
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
100%
13:15! Minden benne van. Nyugdíjasok ingyenes utazása, magas nyugdíjak, GYES, GYED, gyermektámogatás, az általad említett szegények támogatása is (tudtommal nem osztogatnak támogatás az alapján, hogy valaki cigány vagy sem, mert azt megkülönböztetés lenne).
2012. máj. 17. 13:32
 42/50 anonim ***** válasza:
66%
Ilyen megkülönböztetés pedig létezik! Vannak célzottan cigányoknak szóló támogatások, ill. olyanok, amelyeket hallgatólagosan csak cigányoknak adnak (hiába felel meg a magyar minden követelménynek, az önkormányzati v. egyéb referens "megsúgja", hogy a kelleténél fehérebb a bőre...)
2012. máj. 17. 17:54
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

Erre tudsz konkrét példát mondani? Mert szerintem ez csak urban legend. De ha mutatsz, akkor mea culpa, elhiszem neked.

Azt tudom, hogy vannak olyan programok, amik a cigányság felzárkóztatására tesznek kisérletet, de pont az a baj velük, hogy nem tudják célzottan végigvinni ezeket.

2012. máj. 17. 18:00
 44/50 anonim ***** válasza:
100%

"A túlméretezett szociális hálón mit értesz? Cigányok?"

Az eddig létező 13. havi bért meg nyugdíjat, abból talán még 14. havi is volt. A kedvezményes, sőt ingyenes utaztatását a lakosság nagy részének, n+1 féle segély, támogatott nyaralás, a sok évig piaci ár alatt adott gáz, stb.

2012. máj. 17. 18:07
 45/50 molyza ***** válasza:
100%
10/44 ! Mi az, hogy 2 óra cigizésért még ez is sok??!!meg amennyit dolgoznak!!?? Az én férjemnek felsőfokú végzettsége van, most várjuk a kisbabánkat,aki nem sokára érkezik, és sajnos sok-sok hónapon keresztül jelentkezett mindenféle állásra, és sehová sem vették fel, még csak vissza sem jeleznek!ez volt az egyetlen lehetőség!és igenis fél hatkor kel,hogy megcsinálja a reggelimet,és átbiciklizik egy másik faluba, és fél nyolctól délig ,ég egy szendvicset sem eszik meg, akkor van fél óra ebéd, ami persze munkaidőn kívül esik, és a maradék négy órában szintén meg sem áll.nem dohányzik, és szorgalmasan dolgozik,nem a fülét vakarja, hanem fát vág,flexel, hegeszt,fest!és nem hiszem, hogy ő az egyetlen, aki becsületesen dolgozik, úgyhogy nem feltétlenül helytálló a megjegyzésed!!! ő nem roma, de van roma munkatársa, aki szintén rendesen dolgozik!!! talán neked kellene beállnod közéjük...
2012. máj. 23. 13:04
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

molyza

Akkor az egy kivételes hely. Ezek a munkaidejük felében a töküket vakarják, másik felében meg esetleg az elmélkedéseiket megszakítják egy kis fölösleges munkával. Igazából semmi hasznot nem termel a munkájuk, rendszerint fölösleges is, csak azért kell, hogy az olyanokat kiszűrjék a szociális hálóból akik nem is oda valók.

2012. máj. 23. 13:54
 47/50 molyza ***** válasza:
értem, persze!és sajnos ez így is van. Én csak nem szeretem, ha általánosítanak...Mert kivételek mindig vannak azért, nem?
2012. máj. 23. 20:42
 48/50 anonim ***** válasza:

Nálunk főként a kisebbség teszi ki a közmunkások javát, más be sem kerül, egyrészt mert sokan vannak, másrészt meg nem tud többet foglalkoztatni a város, mert nincs rá pénz. Mivel munkanélküli vagyok bennem is megfordult a közmunka gondolata, de az itteniek nagyon alpáriak. A férfiak megbámulják, leszólítják a nőket, utánuk fütyülnek, de a női dolgozók se jobbak, méregetnek, ordenáré módon viselkednek. Ilyen emberekkel egyáltalán nem akarok együtt dolgozni, na meg nem azért tanultam egyetemen, hogy levelet gereblyézzek.

Gondolom még sok helyen van ez így, azért ez az általánosítás.

2012. máj. 23. 23:23
 49/50 A kérdező kommentje:
05-23 23:23 Ugyanezt látom! Pont ugyanezt látom és érzem...
2012. júl. 23. 09:49
 50/50 anonim válasza:
A közmunka annak a társadalmi rétegnek szól,akik iskolázatlanok,nincs szakmájuk és másként nem lennének a társadalom hasznára.A napi 8 óra azért túlzás,jó ha ennek a felét ledolgozzák,de még mindig szerencsésebb annál, mintha otthon ülne a segélyért.
2015. júl. 10. 15:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!