Miért csak 47. 029 Forintot kapunk napi 8 órás munkáért?
Mire elég ez a 47 ezer forint, talán az egyik sárga csekk számla befizetésére, mondjuk a fűtés számlára?
Alig veszek néhány élelmiszert a boltban, és máris ott hagytam 5-10 ezer forintot.
Nem, kedves Kérdező, nem ilyen egyszerű. Az EU-ba való belépésünk alkalmával Brüsszel kikötötte, hogy a magyar mezőgazdasági termelők a régebbi tagországok termelőinek biztosított támogatásoknak csak a negyedében részesülhessenek. Ezt azért tette, mert hátrányos helyzetbe akarta hozni a magyar mezőgazdasági termékeket a piacon. Te is tudod: ha egy termelő lényegesen alacsonyabb támogatást kap, az önköltsége sokkal magasabb, tehát az áruit csak drágábban tudja előállítani és értékesíteni, mint mások, akikkel ezáltal nem tud versenyezni. Az EU-nak éppen ez volt a célja: lesöpörni a piacról a magyar konkurenciát és elárasztani az országot a régi tagországok - olcsóbban előállított, de sokszor rosszabb minőségű - termékeivel. Azóta is ez történik.
Becsalogatni a külföldi gyáripart? Ó, hisz a kezdetektől fogva ez folyik! A külföldi gyártó cégek óriási adó- és egyéb kedvezményekben részesülnek (ilyen az a lehetőség is, hogy a munkabért természetellenesen alacsony szinten tarthassák immár évtizedek óta!); akik betelepülnek, azoknak többszörösen is megéri, de ha megfigyeled, nem hoznak be igényes termelést - jó esetben összeszerelő üzemeket telepítenek az országba, ahol a dolgozók monoton rutinműveleteket végeznek, jelentéktelen bérért. A meglévő üzemeinket, gyárainkat az EU-belépéskor vwevőként jelentkező külföldi tulajdonosok - fejlesztés helyett - azonnal leépítették, a termelőberendezéseket elszállították. Így megszabadultak a magyar versenytárstól - "piacot" vettek a saját gyártmányaiknak.
Ezeket az üzemeket, gyárakat saját költségünkön újjáépíteni már lehetetlen..az országot eladósították, egy fillérünk sincs többé. EU-gyarmat vagyunk.
"Erről nem fogod tudni leszoktatni az emberek. Én konkrétan nem arra gondoltam, hogy abból kéne a közmunkásokat fizetni, hanem általában. Fura hogy így véded őket! Tán te is politikus vagy? :)"
Jajajjajajajajajajaj... nem. Csak nem vagyok demagóg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!