Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak 47. 029 Forintot...

Miért csak 47. 029 Forintot kapunk napi 8 órás munkáért?

Figyelt kérdés

Mire elég ez a 47 ezer forint, talán az egyik sárga csekk számla befizetésére, mondjuk a fűtés számlára?

Alig veszek néhány élelmiszert a boltban, és máris ott hagytam 5-10 ezer forintot.

[link]

2012. máj. 15. 09:31
1 2 3 4 5
 31/50 anonim válasza:
66%
Nekem lenne ötletem honnan vonjanak. A rohadt politikusok fizetéséből. Nem adnék nekik semmilyen "támogatást" a fizetésükből simán futná! Cserélnék velük 2 hónapra, aztán megnézném hogy gazdálkodnának. Fentről könnyű pofázni!!! Várom a következő adót, mekkora hülyeséget fognak még kitalálni. Ez rendesen népirtás, mert sok ember a kilátástalan helyzetben öngyilkos lesz! De hát őket ez nem érdekli. Nekik jó legyen, az a lényeg! Aj de tudnék még írni, de nyomdafestéket nem tűrne, az biztos! Inkább forrok tovább magamban.
2012. máj. 16. 23:07
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Jó, oké. Vegyük el a politikusok fizuját. Legyünk pozitívak és mondjuk azt, hogy mindegyik keres egy millát és azt mind elvesszük. Akkor van kb 300 millánk. Ebből pontosan 3000 embernek lehetne 100 ezres közmunkabért fizetni, ez egy nagyobb falu. Nem is olyan sok igaz-e? Egyszerűen már nem tudom, hogy szoktassam le erről az embereket, hogy "vegyük el a politikusok pénzét". Ember! Az l.fasz, semmire sem lenne elég. Egy kórház heti működtetése többe kerül mint annak a 300 embernek a havi bére.
2012. máj. 17. 07:34
 33/50 A kérdező kommentje:
Akkor a politikusok miért nem népszerűsítik jobban ezt az országot, például ilyen olyan csalogató videókkal, meg jó indokokkal, hogy a magyar termék nagyon jó minőségű lásd állat és növénytermesztés,Magyarország mindig is mezőgazdasági ország volt. Ide kellene csalogatni külföldi gyár tulajdonosokat, vagy nekünk magyaroknak kellene felhúzni új magyar gyárakat, és a bevételből fizetni a munkaerőt. Hát nem igaz, hogy a pénz szerzés ennek a módjára nem gondol senki. Támogassuk azokat akik új gyárakat akarnak felhúzni Magyarországon, ilyen egyszerű.
2012. máj. 17. 08:03
 34/50 anonim válasza:
75%
Erről nem fogod tudni leszoktatni az emberek. Én konkrétan nem arra gondoltam, hogy abból kéne a közmunkásokat fizetni, hanem általában. Fura hogy így véded őket! Tán te is politikus vagy? :)
2012. máj. 17. 08:19
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem, kedves Kérdező, nem ilyen egyszerű. Az EU-ba való belépésünk alkalmával Brüsszel kikötötte, hogy a magyar mezőgazdasági termelők a régebbi tagországok termelőinek biztosított támogatásoknak csak a negyedében részesülhessenek. Ezt azért tette, mert hátrányos helyzetbe akarta hozni a magyar mezőgazdasági termékeket a piacon. Te is tudod: ha egy termelő lényegesen alacsonyabb támogatást kap, az önköltsége sokkal magasabb, tehát az áruit csak drágábban tudja előállítani és értékesíteni, mint mások, akikkel ezáltal nem tud versenyezni. Az EU-nak éppen ez volt a célja: lesöpörni a piacról a magyar konkurenciát és elárasztani az országot a régi tagországok - olcsóbban előállított, de sokszor rosszabb minőségű - termékeivel. Azóta is ez történik.

Becsalogatni a külföldi gyáripart? Ó, hisz a kezdetektől fogva ez folyik! A külföldi gyártó cégek óriási adó- és egyéb kedvezményekben részesülnek (ilyen az a lehetőség is, hogy a munkabért természetellenesen alacsony szinten tarthassák immár évtizedek óta!); akik betelepülnek, azoknak többszörösen is megéri, de ha megfigyeled, nem hoznak be igényes termelést - jó esetben összeszerelő üzemeket telepítenek az országba, ahol a dolgozók monoton rutinműveleteket végeznek, jelentéktelen bérért. A meglévő üzemeinket, gyárainkat az EU-belépéskor vwevőként jelentkező külföldi tulajdonosok - fejlesztés helyett - azonnal leépítették, a termelőberendezéseket elszállították. Így megszabadultak a magyar versenytárstól - "piacot" vettek a saját gyártmányaiknak.

Ezeket az üzemeket, gyárakat saját költségünkön újjáépíteni már lehetetlen..az országot eladósították, egy fillérünk sincs többé. EU-gyarmat vagyunk.

2012. máj. 17. 08:48
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

"Erről nem fogod tudni leszoktatni az emberek. Én konkrétan nem arra gondoltam, hogy abból kéne a közmunkásokat fizetni, hanem általában. Fura hogy így véded őket! Tán te is politikus vagy? :)"

Jajajjajajajajajajaj... nem. Csak nem vagyok demagóg.

2012. máj. 17. 08:52
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a 08:48 jól leírta. Az EU mezőgazdasági szinten főleg a franciák érdekeit képviseli. Egyszerűen a fejlett technikával rendelkező nyugattal nem vehetjük fel a versenyt. Vámokkal ki lehetne szorítani azok a külföldi termékeket amiket itthon is tudnánk gyártani, de hát ez az unió miatt lehetetlen... Bizonyos szemszögből az EU megfojtja a gazdaságot és széljobbos szólammal érve piacot csinál belőlünk.
2012. máj. 17. 08:55
 38/50 A kérdező kommentje:
Akkor most a magyar nem tud semmit tenni saját magáért? Meg van kötve a magyarok keze? Csak az UNIÓ-tól függ, hogy lesznek-e itt gyárak, meg munkahelyek?
2012. máj. 17. 09:36
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében az uniótól, mert itthon egy normális tőkeerővel rendelkező ember sincs, mert a sz.rt is kiadóztatják belőlük, hogy a túlméretezett szociális hálót fenntartsák.
2012. máj. 17. 13:12
 40/50 A kérdező kommentje:
A túlméretezett szociális hálón mit értesz? Cigányok?
2012. máj. 17. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!