Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak 47. 029 Forintot...

Miért csak 47. 029 Forintot kapunk napi 8 órás munkáért?

Figyelt kérdés

Mire elég ez a 47 ezer forint, talán az egyik sárga csekk számla befizetésére, mondjuk a fűtés számlára?

Alig veszek néhány élelmiszert a boltban, és máris ott hagytam 5-10 ezer forintot.

[link]

2012. máj. 15. 09:31
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
75%
Hol van az ahol ÉVENTE nem keresnek többet 47 ezer forintnál?
2012. máj. 15. 16:48
 22/50 anonim ***** válasza:
78%
Bezony. Rengeteg szegény országban a 10 ezer forintot sem éri el a havi minimálbér (persze átszámítva), sok helyen pedig nem is szabályozzák.
2012. máj. 15. 17:04
 23/50 anonim ***** válasza:
50%
Te jó ég! Neked nem tünt fel hogy Magyarországon élünk????
2012. máj. 15. 17:08
 24/50 anonim ***** válasza:
65%

persze, de így úgy érezheted magad mintha afrikai szafarin vennél részt, de úgy hogy a helyi közösség életébe teljesen beilleszkedsz :(

tény hogy így van, sajnos nem az a legminimumabb életszínvonal, hogy van az embernek lakása, és tudja fizetgetni a rezsit egy valamilyen "normál" magyarországi színvonalon, s mindenhol verseny van, akár mérnök is kerülhet ilyen helyzetbe, ha hosszabb ideig nem kap munkát

alábbi innen:

[link]

"Mondok pár dolgot az építőmérnöki szakmáról úgy általánosságban. 2007-ben végeztem BME építőmérnöki karon, azóta hídtervezésben dolgozom.

Építőmérnöki karon két fő szakirány van, az infrastruktúra és a szerkezet.

Infrastruktúra szakirány út, vasút, vízépítési létesítmények, közművek tervezésével, forgalomtechnikával foglalkozik.

Szerkezetépítő szakirány hidak, magas- és mélyépítési szerkezetek, vízépítési nagyműtárgyak, tervezése, geotechnika.

Infrastruktúra szakirányon inkább a rajzolós és beseggelős anyag a több, szerkezetépítőn meg inkább statikázni kell.

Infrastruktúrán leginkább az út szakon, szerkezetépítőn meg a magasépítő szakon szoktak a legtöbben diplomázni.

Munka szempontjából meg tervezés és kivitelezés közt van egy komoly törésvonal.

Tervezéshez kell a szakirányú végzettség, ezt általában a munkahelyek el is várják. Majd aztán két év munkatapasztalat után be lehet lépni a kamarába és igényelni a tervezői jogosultságot, hogy önállóan tervezhess és írhass alá.

Kivitelezéshez nem annyira a szakmai felkészültség számít, hanem a talpraesettség, szervezőkészség. Nem igazán számít, mit tanultál az egyetemen, nem igazán arról van ott szó, hanem a kivitelezéssel kapcsolatos felmerülő problémák gyors és hatékony megoldásáról. Két év tapasztalat után lehet igényelni a kamarától a felelős műszaki vezetői jogosultságot, amivel már önállóan vezethetsz építkezést kompletten.

Munkahelyek szintjén... hát elég gáz a helyzet. Tervezés kényelmes meló, de nem vet fel a pénz. Kivitelben több a kess, de sokkal nagyobb a kockázat is, egyetlen elúszott munkán, elkésett kifizetésen borulhat egy kis cég. Nagyon hullámvasút a dolog.

Emellett érzésem szerint jelenleg több a mérnök, mint a munka, és elég kemény verseny van tervezés és kivitelezés szinten is, nem beszélve arról, hogy az sem mindegy, milyen politikai szelek fújnak.

Szóval nem egyszerű a helyzet, nagyon sok múlik a szerencsén is.

Mondjuk ez egy olyan szakma, amire amíg világ a világ, lesz kereslet, építkezni mindig kell. Sokféle különböző munkát lehet végezni egy építőmérnöki végzettséggel, ami amúgy nem egy rossz dolog. Külföldre is lehet menni, elismerik, sőt, értékelik ezt a diplomát külföldön is.

Nyelv szinten az oroszt nem tudom, mennyire keresik, szerintem a német kicsit keresettebb, esetleg még a francia. Angolul mindenki tud, az sok előnyt nem jelent. De ez igazából 100% cégfüggő, hogy ki milyen országgal van üzleti kapcsolatban."

2012. máj. 15. 17:25
 25/50 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem hogy jön ide ez a mérnöki valami? Ennek mi köze a kérdéshez?
2012. máj. 15. 17:30
 26/50 Sándor G válasza:
60%

nem a cigányok miatt ilyen kevés a közmunkabér, te idióta, hanem azért mert az ogy.ben, a vezir parancsára megszavazták a kormánypártiak, ehhez csaptak még egy körités dumát.

Pl. Fellegi et. azért vittük le a segélyek összegét, hogy az zemberek menjenek el dolgozni, igen akár közmunkára is, térjenek vissza a munka világába, +hogy milyen jól jártak a munkanélküliek, a szoci kormányok idejéhez képest, mert akkor 28500Ft.ot kaptak, most mi meg adunk közmunkát, +közmunkabért, 47ez.ft.ot.

Hát akkor éljenek meg a fityeszes vezetők, államtitkárok belőle.

Másodrendü állampolgárok lettünk, vegyétek már észre, birkék vagyunk és kész, senkit nem érdekel odafent, miből fizeted a xaros számláidat.

Már tiltakozni se tudunk, kiállni a jogainkért, amik 2006-2010ben, megvoltak, csak egymást cseszegetjük, ezt érdemeljük hát.

A politiksusok röhögnek a markukban, birka ez a nép.

2012. máj. 16. 05:55
 27/50 anonim ***** válasza:
54%
Még mindig nem értem, hogy miért baj, ha ennyi a közmunkabér? Értsétek már meg, ez a munka amit közmunka néven végeznek még ennyit sem ér. Viszont többet ad majdnem kétszer mint a segély. Ha ez megéri neked akkor menj, ha nem akkor maradj munkanélkülin.
2012. máj. 16. 09:45
 28/50 anonim ***** válasza:
60%

Egy közmunkás,aki dolgozik napi 2-4 órát(nem amennyit a munkahelyen tölt) az ugyan miért keressen annyit mint az,aki a 8 órát végigdolgozza,hétvégén,szabadsága alatt továbbképzésre jár..stb

Ezt mondom úgy,hogy én magam is 2,5 évig voltam munkanélküli és 28.500 Ft-ból éltem a két gyerekemmel(nagyon nehezen,sok adósságot felhalmozva)És nem irigylem mástól az a kevés pénzt,azt is tudom,hogy nagyon nehéz munkát találni és drukkolok neked,hogy minél hamarabb sikerüljön(mert biztos te is azt akarod)

2012. máj. 16. 13:16
 29/50 A kérdező kommentje:
Azért drága barátom, mert olyan munkahely hiány van, hogy már szinte csak a közmunka van, sokaknak a listáján, nem szórakozásból mennek oda az emberek, hanem mert nincs munkahely egyáltalán. Egy munkától pedig nem a segélyhez hasonló fizetést várja az ember, hanem olyat amiből meg tud élni a családjával. Hogy éljek meg a gyerekemmel 47 ezer forintból szerinted? Sok városban a munkahely lehetőség egyenlő a közmunkával, észre kellene venni, hogy már nincsenek cégek, gyárak akik munkahelyet adnak a vidéki városokban.
2012. máj. 16. 20:38
 30/50 anonim ***** válasza:
60%
Jó, de te honnan gondolod azt, hogy x millió dolgozó adóiból kéne nektek olyan közmunkabért adni, ami eléri a megélhetéshez szükséges pénzösszeget? Hány bőrt nyúzzanak le a dolgozókról? Máshonnan nem lehet pénzt elvonni.
2012. máj. 16. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!