Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak 47. 029 Forintot...

Miért csak 47. 029 Forintot kapunk napi 8 órás munkáért?

Figyelt kérdés

Mire elég ez a 47 ezer forint, talán az egyik sárga csekk számla befizetésére, mondjuk a fűtés számlára?

Alig veszek néhány élelmiszert a boltban, és máris ott hagytam 5-10 ezer forintot.

[link]

2012. máj. 15. 09:31
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
77%
Most lehet, hogy én vagyok tudatlan, de a korábbi segélyből se lehetett megélni, nem? A különbség annyi, hogy most nem csak megkapod a pénzt, hanem dolgozol.
2012. máj. 15. 12:42
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Csak tudod most már nem csak a cé kategória jár közmunkára, hanem mások is, akik eddig nem segélyért ácsingóztak, hanem megszűnt az eddigi munkahelyük és ebben látják az utolsó lehetőséget.
2012. máj. 15. 13:24
 13/50 anonim válasza:
88%
Na én nem vagyok kisebbségi, de még közmunkára se vettek fel. Komoly pályázatot kell beadni, ami valamiért nem volt jó, így nem is kaptak embert. Ennyit a start programról. Még az előző szériából dolgozik 3 ember. Egy kis faluban lakok, az egyik várostól 15 km-re. Itt nem lakik egy kisebbségi se, mi erről vagyunk híresek:)igen ritka lehet az ilyen falu szerintem. 4 helyre is jelentkeztem az adott városban, és a szemembe mondták, hogy helyi lakosból is túljelentkezés van, inkább olyanokat vesznek fel, hogy ne kelljen bérletet fizetni. Ja, hát dögöljön éhen a vidéki!
2012. máj. 15. 13:41
 14/50 anonim ***** válasza:
79%

Az közmunka kérdező.Nem fognak fél milliót fizetni a közmunkára.

A közmunkához nem kell végzettség.

2012. máj. 15. 14:03
 15/50 anonim ***** válasza:
78%
Na akkor most megint új probléma vetődött fel? Egyszer az a bajotok, hogy miért van közmunka, utána meg az, hogy miért nincs nektek hely. Ez már komolyan tragikomédia :D
2012. máj. 15. 14:20
 16/50 anonim válasza:
100%
Lehet hogy te viccesnek találod. Nem jókedvemből vállaltam volna a közmunkát hanem mert ebben a rohadt Borsodban nem sok lehetőséged van, főleg ha vidéken laksz. Kényszerhelyzet!
2012. máj. 15. 14:27
 17/50 anonim válasza:
66%

Mert ez közmunka.

Jobb, mint a 22 400 ft-os segély, amiért ugyan nem kell semmit sem csinálni, de kevesebb is.

Szerintem az állam meg a többi adófizető jogosan vár el némi ellenszolgáltatást az ingyenpénzért. Ami így már nem is lesz annyira ingyen. Igaz, ezeknek a munkáknak a nagy része haszontalan.

2012. máj. 15. 14:36
 18/50 A kérdező kommentje:
Képzett pályakezdő vagyok vidéken és itt nincs más munka csak a közmunka. Nem értem, hogy ha külföldön 100-200 ezer forintot adnak a kétkezi munkás konyhai kisegítőnek vagy árufeltöltőnek akkor itthon miért csak 47 ezer forintot?
2012. máj. 15. 15:00
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nagy tévedésben vagytok ti a közmunkát illetően! Elmomdanám, hogy nem mindenki jogusult rá. Ugyanis: ha a családban van kereső, akinek a havi bevétele elér egy bizonyos összeget, akkor a munkanélküli nem jogosult a közmunkára, ugyanis van aki eltartsa! Munkanélküli voltam fél évig, mert tavaly leépítés volt a munkahelyemen. 8. éve voltam ott. Kaptam végkielégítést, majd bérpótló juttatást. A munkaügyiben jeleztem hogy ha más nincs, szívesen jelentkeznék közmunkára. A fentebb általam elmondottak alapján közölték velem hogy nem vagyok jogosult rá, ugyanis van aki eltartson. Ezeket a kormány szépen módszeresen eltitkolja a közmunkával kapcsolatban. Végezetül megjegyzem, hogy 30 éves tanult, több szakmával, érettségivel, nyelvvizsgával rendelkező, élettársi kapcsolatban élő, gyermektelen magyar nő vagyok.
2012. máj. 15. 15:38
 20/50 anonim ***** válasza:
59%

"Nem értem, hogy ha külföldön 100-200 ezer forintot adnak a kétkezi munkás konyhai kisegítőnek vagy árufeltöltőnek akkor itthon miért csak 47 ezer forintot?"

Mert ilyenek a piaci viszonyok. Van ahol évente alig keresnek többet 47 ezer forintnál, pedig többet dolgoznak mint te és ez nem vicc. Ezért aztán szidhatod a kormányt meg az egész világot, de jobb nem lesz tőle.

2012. máj. 15. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!