Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit érez az, aki szó szerint...

Mit érez az, aki szó szerint halálra piszkál valakit?

Figyelt kérdés

Néztem/nézek a youtuben videókat, ahol a fiatalok, főként lányok kis kártyákon írják, hogy hogy piszkálták őket, hogy lettek depressziósak vagy anorexiásak, és több emlékvideó is van olyan fiataloknak, akik öngyilkosak lettek, például mert folyamatosan bántották őket...

Mit érez az, aki így piszkál valakit? Hogy ez a következménye?

Engem is piszkálnak az iskolában, és hát eléggé megérintettek ezek a videók... Beszólogatnak, hogy csúnya vagyok, beszólnak azzal kapcsolatban, hogy lovagolok, néha csak annyit, hogy "ló", vagy "kanca" amikor órán válaszolok egy kérdésre, máskor pedig lovakkal való intim kapcsolatot emlegetnek, elég ocsmány módon... Egy ideig tűrtem, de volt, hogy pofánvágtam valakit emiatt, persze aztán órákig zokogtam... Senkit nem bántok, amikor normálisan szól, normálisan válaszolok, amikor piszkál, elengedem a fülem mellett. Viszont egyre nehezebben birom, és néha nekem is megfordul a fejemben, bár eszem ágában sincs sem öngyilkosságot elkövetni, sem vágdosni magam, sem semmi ilyesmi, de azért kíváncsi lennék, ha mégis megtenném, és mondjuk finom utalást tennék rá, hogy kik miatt volt ez az egész, hogy éreznék magukat, vagy mi lenne ezután az egész után... Megbánnák? Vagy ugyanúgy utálkoznának? 16L

2012. máj. 8. 23:12
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
De nem mozgunk azonos körökben, nincsenek azonos barátaink, semmiét nem kéne féltse tőlem... Élhetnénk egymás mellett csendben, ennek ellenére ha felszólít a tanár, és csak szimplán válaszolok, akkor is nyihognak meg kancáznak...
2012. máj. 10. 20:15
 32/41 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy magyarázzam, hogy megértsd. Egyes emberek nem akarnak békében élni mindenféle jöttmenttel, hanem azt akarják, hogy mindenki tudja, ők a gyengébbek felett állnak. Nem tudom mit nem bírsz ezen felfogni. Ez mindig is így lesz, nem vagyunk egyenlőek (mégha tulajdonképp azok is vagyunk, mindig lesznek akik ezt nem fogadják el), az erősebbek mindig is a gyengék felett fognak állni.
2012. máj. 10. 20:47
 33/41 anonim ***** válasza:

Ja, bunkóságban erősebbek XD

Az élet csodálatos, mert baromi váratlan fordulatokat tartogat; ezek közül az egyik klasszikus az, hogy a magas lóról beszélők durván pofára esnek. Ezek a fordulatok mindig akkor jönnek elő, amikor nem számít rájuk az ember. Ezért szeretem az osztálytalálkozókat, mert akkor derül ki, ki mire vitte.

Azt élet igazolja önmagát; 10 nagypofájú, csordatag senkiből 8 az iskola után egy noname szürke kisember lesz.

Mert nincs senki, aki mögötte állna, és nyalná a hátsóját.

2012. máj. 10. 21:20
 34/41 anonim ***** válasza:
Utolsó, igen, ilyenre is van példa, meg olyanra is, hogy ugyanezt folytatják az egyetemen, majd a leendő munkahelyükön, stb... A gyenge emberek viszont kevésbé valószínű, hogy olyan sokra viszik az életben (kivéve, hogyha olyan okosak, de ugye ez nem törvényszerű, hogy a csendes, "céltábla" gyerek okos is legyen), a karizmatikus embereket mindenhol jobban kedvelik.
2012. máj. 10. 21:31
 35/41 anonim ***** válasza:
És pl. egy cégen belül ugyanígy kialakulhatnak ilyen helyzetek, hogy az erősebb személyiségek "terrorizálják" a gyengébbeket.
2012. máj. 10. 21:32
 36/41 anonim ***** válasza:

A munkahelyekről kib*sszák azokat az alkalmazottakat, akik ilyen stílusúak. Főnökök ritkán lesznek, ugyanis egy ilyen beállítottságú ember nem öaztönzi az embereit, hanem leamortizálja (akik vagy felmondanak, vagy "csakazértsem" dolgoznak), és akkor nem megy a cég, nincs bevétel, stb.

A karizmatikusság távolról sem azt jelenti, hogy egy rosszindulatú k*csög vagy, aki az élő fába is beleköt, és mások háta mögött pofázol pláne csoportban, de egyedül meg sunyítasz.

2012. máj. 11. 21:03
 37/41 anonim ***** válasza:

Én egy szigorúnak mondott vallásos gimibe jártam, ahol nemhogy a vallásról nem volt szó, hanem a pénzről és a politikáról szólt minden a világon. Gazdagék csemetéi mindent megtehettek rúgdoshattak, verhettek, köpdöshettek másokat, amin néha még a tanári kar is nagyon jókat szórakozott. Sőt nálunk olyanok is voltak bőven, hogy néhány kiválasztott diákra egyszerre mozdult rá a tanári kar és gazdagék csemetéi, és ennek eredményeképpen sikerült is egy jópár diákot kigolyózni. Vagy 5 en megmaradtunk de állandó szekálódások mellett...Napi szinten...voltak barátaim...de mindennap a szabadság után áhítoztam..számoltam a napokat, isteni volt ...Osztálytalálkozón (5 éves) nemrég voltunk túl, hát a nagyszájúakból akkora senki, egyetemről kibukott, naplópó emberek lettek, némelyik már el is itta az agyát...tiszta gáz volt...akiket meg bántottak azok sokra vitték emberileg is tanulmányokba is...hát teher alatt nő a pálma...

mondjuk ismerek olyat is (őt már az egyetemről) akit az anyjával együtt összevissza vert az apja és azért lett deformált..az a lány felnőttként aggresszív lett és mindenkit sérteget, megaláz, ismeretleneket is... ez ilyen "mesterségem a halál" effektus..hogy gyerekkorában megalázták és felnőttebb korában ő akarja visszaadni mintegy leverni másokon amit kapott...szerintem ez is egy fontos tényező lehet.

2012. máj. 12. 00:47
 38/41 anonim ***** válasza:

"az erősebbek mindig is a gyengék felett fognak állni."

Te úgy gondolod, hogy aki bántja a másikat, az az erősebb.

Pedig mindenki tudja, hogy pont a bántalmazás, erőszakoskodás az, ami a gyengeség jele.

Ha valakinek szüksége van a másik érzelmi energiájára, és állandóan piszkálja őt, hogy az a maga dolga helyett ővele legyen kénytelen foglalkozni, az energiarablás, vámpírkodás. A másik vérén élősködés.

Ha erősnek akarod mutatni Magadat, akkor ADJ, ADJ, ADJ, hiszen annyi erőd van, hogy simán tudsz adni még másoknak is életerőt, jókedvet. Pl. akik fogyatékosokat és magatehetetleneket ápolnak, nevelnek, azoknak van a legtöbb erejük.

2012. máj. 12. 21:37
 39/41 anonim ***** válasza:

"az erősebbek mindig is a gyengék felett fognak állni."

Jaigen, eszembe jutott, hogy aki erős, az mindig felemeli a gyengét.

Pl. Jézus a tanítványának megmossa a lábát. Ez is egy olyan gesztus, hogy mivel ő erős, megteheti, hogy leborul a gyengébb előtt.

De aki gyenge, az ezt nem engedheti meg magának, hiszen senki előtt nem borulhat le, hiszen mindenki erősebb nála, kiszolgáltatottá válna, ha leborulna.

Aki megteheti, hogy kenyérrel dog vissza, az az erős. Neki így is többje marad.

Aki támad, annak meg olyan kevés van, hogy rászorul arra, hogy elvegyen a másiktól, mert neki nincs. Ereje se.

2012. máj. 12. 21:42
 40/41 anonim ***** válasza:

"De nem mozgunk azonos körökben, nincsenek azonos barátaink, semmiét nem kéne féltse tőlem..."

Még egy adalék: egyszer kórházban voltam, egy öreg néni, akivel egy szobában voltam, azt mondta nekem: ha valaki utálni fog, tudd, hogy ezért utál, mert érzi, hogy Téged szeretnek (szóval hogy teli vagyok szeretettel, amit a szüleim megadnak nekem), és abból a szeretetből akarnak elvenni maguknak ők is.

2012. máj. 12. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!