Mit érez az, aki szó szerint halálra piszkál valakit?
Néztem/nézek a youtuben videókat, ahol a fiatalok, főként lányok kis kártyákon írják, hogy hogy piszkálták őket, hogy lettek depressziósak vagy anorexiásak, és több emlékvideó is van olyan fiataloknak, akik öngyilkosak lettek, például mert folyamatosan bántották őket...
Mit érez az, aki így piszkál valakit? Hogy ez a következménye?
Engem is piszkálnak az iskolában, és hát eléggé megérintettek ezek a videók... Beszólogatnak, hogy csúnya vagyok, beszólnak azzal kapcsolatban, hogy lovagolok, néha csak annyit, hogy "ló", vagy "kanca" amikor órán válaszolok egy kérdésre, máskor pedig lovakkal való intim kapcsolatot emlegetnek, elég ocsmány módon... Egy ideig tűrtem, de volt, hogy pofánvágtam valakit emiatt, persze aztán órákig zokogtam... Senkit nem bántok, amikor normálisan szól, normálisan válaszolok, amikor piszkál, elengedem a fülem mellett. Viszont egyre nehezebben birom, és néha nekem is megfordul a fejemben, bár eszem ágában sincs sem öngyilkosságot elkövetni, sem vágdosni magam, sem semmi ilyesmi, de azért kíváncsi lennék, ha mégis megtenném, és mondjuk finom utalást tennék rá, hogy kik miatt volt ez az egész, hogy éreznék magukat, vagy mi lenne ezután az egész után... Megbánnák? Vagy ugyanúgy utálkoznának? 16L
Mit éreznek? Kisebbségi komplexust.
És nem, nem bánnák meg. Legalábbis a 90%-uk nem.
Nagyon nehéz ezt megérteni. Olvastanm néhény könyvet, ami segíthet ebben.
Az egyik címe: Szavakkal verve. Ez a bántalmazó világképét mutatja be.
A másik: A normalitás tébolya. Ez utóbbi a destruktivitás elméletéről szól.
Gyanítom, hogy Frommtól A rombolás anatómiája is erről szól, csak még nem tudtam megszerezni.
Minden, a bántalmazásról szóló könyv ezt fejtegeti, tehát a nane.hu oldalon és a nyitottkonyv.hu kiadónál található könyvlista mind témába vághat.
Ja, és még a Mennyei prófécia is erről (is) szól.:)
Néhány kulcsszó a könyvtári vagy pszichológiai témakereséshez?
energiarablás
energiavámpírok
szóbeli bántalmazás
verbális erőszak
határmegvédés
mérgező szülők (könyv is van ilyen című)
Nem hagyom, de igen, gyenge vagyok (már). De szerintem akkor is gáz, hogy olyannal jön, amiről nem tehetek. Sem arról, hogy hogy nézek ki, sem másról, de olyanokba meg alapból nem kéne belemenni senkinek, hogy kinek milyenek a szülei, mert arról megintcsak senki nem tehet, ráadásul az enyémek még normálisak is.
Egyébként ha visszaszólok, csak beszólnak valamit, csak mivel senki nem áll mellém, bár nem is várom el, hogy bárki azért elkezdjen szócsatázni, mert engem bántanak, de ők vannak többen, én meg egyedül. Iskolában nem mutatom, hogy zavar, csak akkor egyszer borultam ki nagyon rajta, de akkor bocsánatot is kért, de körülbelül két hétig tartott ez a nagy béke.
A videó(k):
http://www.youtube.com/watch?v=PJaGol-oSts&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=04eWltMszDM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2vAMxKvZqwU&feature=related
Azért szerintem mindenkinek érezni kéne, hogy mikor elég. Én is szóltam már be embereknek, ha nem tetszett valami, de azért közel sem mentem el addig, hogy tényleg sértő legyen. A szüleit meg végképp nem emlegettem, sem a rondaságát, maximum az igénytelenség, amiről tehet. De könyörgöm, itt néhány válaszoló is, az egy dolog, hogy piszkálsz valakit, de amikor már tényleg láthatóan kiakad, kiborul, depressziós, az öngyilkosságon gondolkozik CSAK MIATTAD, akkor miért folytatod? Vagy miért élvezed ezt? Nincs jobb dolgod, mint mást bántani?
Ezt enis nagyon szeretnem tudni. Utalok belegondolni hogy lekopnek, megalaznak, idiota hazugsagokat terjesztenek, megtepik a hajam, kiabalnak velem.
Mindezt alaptalanul. Megneztem a videokat, derossz volt. :/
Pont aterzem oket, es en is kivancsi lennek erre.
Szerintem a tobbseg nem banja meg..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!