Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit érez az, aki szó szerint...

Mit érez az, aki szó szerint halálra piszkál valakit?

Figyelt kérdés

Néztem/nézek a youtuben videókat, ahol a fiatalok, főként lányok kis kártyákon írják, hogy hogy piszkálták őket, hogy lettek depressziósak vagy anorexiásak, és több emlékvideó is van olyan fiataloknak, akik öngyilkosak lettek, például mert folyamatosan bántották őket...

Mit érez az, aki így piszkál valakit? Hogy ez a következménye?

Engem is piszkálnak az iskolában, és hát eléggé megérintettek ezek a videók... Beszólogatnak, hogy csúnya vagyok, beszólnak azzal kapcsolatban, hogy lovagolok, néha csak annyit, hogy "ló", vagy "kanca" amikor órán válaszolok egy kérdésre, máskor pedig lovakkal való intim kapcsolatot emlegetnek, elég ocsmány módon... Egy ideig tűrtem, de volt, hogy pofánvágtam valakit emiatt, persze aztán órákig zokogtam... Senkit nem bántok, amikor normálisan szól, normálisan válaszolok, amikor piszkál, elengedem a fülem mellett. Viszont egyre nehezebben birom, és néha nekem is megfordul a fejemben, bár eszem ágában sincs sem öngyilkosságot elkövetni, sem vágdosni magam, sem semmi ilyesmi, de azért kíváncsi lennék, ha mégis megtenném, és mondjuk finom utalást tennék rá, hogy kik miatt volt ez az egész, hogy éreznék magukat, vagy mi lenne ezután az egész után... Megbánnák? Vagy ugyanúgy utálkoznának? 16L

2012. máj. 8. 23:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
68%
Igen, egy személy vagyok. És mint írtam, nem piszkálok másokat, gyerekes módon, olyasmik miatt amiről nem tehet. De ha valaki mások piszkálódásai miatt eljut egy olyan szintre, hogy inkább megölné magát, meg folyton nyavalyog hogy ő értéktelen, akkor lehet közlöm vele, hogy igaza van, sok sikert. Az ilyen életképtelen emberekért nem kár. Áruld már el nekem, mi az amivel neked mások ártanak? Azt mondja valaki, kövér vagy, vagy buta... És? Ez pontosan milyen károkat is okoz neked? Az csak egy nyomorult gondolat, az ő gondolata, neked az égvilágon semmi bajod nem lesz tőle. Össze kéne szedned magad, és azzal foglalkozni amit te gondolsz, nem azzal amit mások.
2012. máj. 9. 00:29
 12/41 anonim ***** válasza:

"...de amikor már tényleg láthatóan kiakad, kiborul, depressziós, az öngyilkosságon gondolkozik CSAK MIATTAD, akkor miért folytatod? Vagy miért élvezed ezt? Nincs jobb dolgod, mint mást bántani?"

Ez a piszkálás lényege. Kiakasztani, kiborítani a másikat. Én legalábbis ezt tapasztaltam a suliban. Mondjuk nem nagyon vettem részt az ilyen "mókákban" (engem meg nem nagyon piszkáltak), így csak a megfigyeléseimre támaszkodhatok.

Viszont!

Aki emiatt gondolkodik öngyilkosságon, az sürgősen látogasson el szakemberhez, mert ott más gondok is vannak!

Fogd fel ezt az egészet mentális "edzésnek". Az élet kemény és téged már a suliban felkészítenek.

Take it easy! :)

2012. máj. 9. 00:34
 13/41 anonim ***** válasza:
69%
Úristen, most néztem meg és végigbőgtem. Lesz egy történetem csak neked, majd írok privátban! Kérlek nézd meg.
2012. máj. 9. 00:45
 14/41 anonim ***** válasza:
34%
Utolsóról jutott eszembe. Megnéztem a videókat. Kicsit sem hatottak meg. Szóval az utalások nem sokat érnének.
2012. máj. 9. 00:48
 15/41 anonim ***** válasza:

Utolsó: ez nem érzéketlenség?

Ha tudod, hogy valaki valamire érzékeny, amire Te nem, akkor nem kíméled meg?

Egy kutya sokkal jobban hall, mint az ember, ezért óvjuk az erős zajoktól például... jó érzésből. Egyébként én érzem más emberek érzéseit egy bizonyos szinten. Tehát ha valakinek ráesik a lábára egy vasaló, kicsit az én lábamra is ráesik... Ez hogyhogy nem működik Benned?

2012. máj. 9. 00:53
 16/41 anonim ***** válasza:
18%
"Tehát ha valakinek ráesik a lábára egy vasaló, kicsit az én lábamra is ráesik... Ez hogyhogy nem működik Benned?" Ez azért már kicsit sok, nem? Nem gondolkodtál még azon, hogy esetleg te vagy túl érzékeny? Bennem sem működik ilyesmi amúgy, nincs ráálva az agyam úgymond az ilyen dolgokra, ami másokkal történik, az nem velem történik, ergó nem tudom átérezni, ennyi.
2012. máj. 9. 01:07
 17/41 anonim ***** válasza:
Nem, mert az emberek nagy részénél ez így van. Tapasztalatom szerint az a ritka, ha nem. Csak 33 éves korom után ismertem meg az első ilyen embert, aki ilyen érzéketlen volt. Vagy akkor tudatosult bennem ez a jelenség, nem tudom. Nekem természetes, hogy együttéreznek velem, és kisebbségben vannak azok, akik nem ezt teszik. De ez ettől még nem hagyja bennem nyugodnia témát. A kérdezőnek is AZ a kérdése, hogy mit érez AZ, aki bántja a másikat, és nem az, hogy mit érez az, aki nem. Mert ez utóbbi a természetes számára, hiszen ezt csinálja a többség.
2012. máj. 9. 01:13
 18/41 anonim válasza:

17Éves lány vagyok, engem is folyton piszkálnak, bántanak. Kb 5éve vagyok depressziós azóta szinte mindennap gondolok a halálra. Vannak mély pontjaim mikor úgy érzem nem bírom tovább. Csukló karcolgatás, volt hogy gyógyszert vettem magamhoz amit viszont sose vettem be. mert nem tudnék a családomnak fájdalmat okozni a halálommal, inkább szenvedek mindennap csak hogy nekik ne okozzak fájdalmat örök életre.

Nekem ez ad "erőt " hogy éljek.

2012. máj. 9. 01:13
 19/41 anonim ***** válasza:
Amúgy mit értesz azon, hogy TÚL érzékeny? Szerintem minél többet észlel az ember a világból, annál JOBB az érzékelése. A TÚL pedig valami negatívat, ártalmasat jelent... Nem lehet valaki TÚL vidám, TÚL jó...!:) Nem lehet egy étel TÚL finom...:)
2012. máj. 9. 01:16
 20/41 anonim ***** válasza:
35%
Igen, de az érzékenység nem pozitív tulajdonság, látod mire megy vele a sok túlérzékeny ember, csak rosszul érzik magukat ha piszkálják őket, vagy ha másokat piszkálnak, akkor is, mert azzal is tudnak azonosulni (még ha esetleg nem is velük történik a dolog, pl. amit írtál, a vasalós eset)... Ebben mi a jó?
2012. máj. 9. 01:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!