Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Te hogyan alakítanád a ha...

Te hogyan alakítanád a ha romának születtél volna? 21/L

Figyelt kérdés
Egész életemet végig kísérte a rasszizmus.Mikor el kezdtem az ovit az első napon meg kaptam "Jaj ne ez a büdös cigány minek jött ide". Nem is barátkoztak velem az ovitársaim.A suliban már megtanultam kezeli a helyzetet de mindig is csendes vissza húzódó voltam.A szüleim becsületre tanítottak apukám 14 éves kora óta dolgozik a szakmájában.Soha nem értettem miért cigányoznak csak mert barna a hajam mert még a bőröm se fekete de még csak nem is barna. Nem éreztem magam másnak a többi embertől de az emberek mindig emlékeztetnek rá hogy ki vagyok.Mikor egy Magyar ember el mondja a himnuszt biztos büszke rá ,hogy Magyar.De mikor én el mondtam a suliba azt éreztem ,hogy egy olyan országba születem ahol annak örültek volna ha meg se születek.Ha el megyek egy állásinterjúra azon kell idegeskednem ,hogy látszik rajtam ,hogy cigány vagyok és és nem kapok munkát.De mi lett volna ha ti születek cigánynak és nektek kell egy olyan világban élni ahol nincs helyed?

2012. máj. 8. 15:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Egyébként meg légy nagyon büszke a származásodra, ahogy én is az vagyok..!! :)
2012. aug. 7. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!