Mit gondolsz arról, hogy a férjekkel meg lehetne nézetni a Néma sikolyt?
Több férfivel is beszélgettem, hogy nem szeretnek védekezni, és ha a nő teherbe esik, az csak az ő hibája, mert nem szedte rendszeresen a gyógyszert. Az ilyen férfiak abortuszra küldik a nőt, mert azt neki csak ki kell fizetnie, és nem kell vele foglalkozni, mint egy gyerekkel.
Talán a tizenévesekkel is meg kéne nézetni, hátha okosabban szexelnének.
Mi megnéztük középsuliban... Szerintem elrettentő...
Aki szerint nem az az egy kicsit beteglelkű, már bocsánat.
Én személy szerint kötelezővé tenném, hogy a 7-8. osztályosok felvilágosító órán megnézzék, és nem csak ezt, hanem más olyan doku.filmet ami az abortuszról szól.
És nem csak azért mert, az abortusszal "megölnek" egy élőlényt, hanem, hogy azzal is tisztában legyenek milyen következményei lehetnek (pl.: a későbbi gyerekvállalásnál) egy abortusznak.
Megnéztem. A véleményem ugyanaz a témában. Láttam már boncolást is, az sem kavart fel.
ui.: mindig használok gumit, akkor is, ha a csaj bogyót szed.
A Néma sikoly manipulatív propagandafilm. Magyarországon és a világ sok más országában a magzatnak abban a fejlődési stádiumában, amely ott látható, elektív - az anya kérésére történő - abortuszt végezni tilos. A film tehát csak arra szolgál, hogy a gyermeket vállalni nem tudó vagy nem akaró nőkben a döntés meghozatalával járó pszichés megterhelésen túl (indokolatlan) bűntudatot keltsen. Még szörnyűbb és elítélendőbb, ha serdülő korosztályúaknak, "kötelező" jelleggel vetítik le, sokszor a valóban hatékony szexuális nevelés teljes hanyagolása mellett.
Addig pedig, amíg a fogamzásgátlás (akár kombinált) módszerei is tökéletlenek, és teherbe esés háromszoros túlbiztosítás esetén, sőt: műtéti meddővé tétel után is! bekövetkezhet, felesleges a nők (és majdnem mindig csak a nők!) felelősségéről/felelőtlenségéről mennydörögni, ill. csalárd filmecskékkel zsarolni/riogatni őket.
Én saját önszántamból néztem meg a Néma sikoly c. filmet. Őszinte leszek, felőlem azt is mondhatták volna, hogy a nő 8-as ikereket vár, azt is elhittem volna, ugyanis semmit de semmit nem láttam a képen. Bármit odamagyarázhattak volna, és szerintem ez meg is történt. Nem vagyok sem az abortusz mellett sem ellene, de ez a film nem szólt egyébről, mint túlzásokról, hazugságokról. Még bennem is lelkiismeret furdalást akartak kelteni, pedig nekem igazán nincs közöm egyenlőre ilyen jellegű témákhoz. Az abortuszt nem lehet és nem is szabad gyilkosságként felfogni, és az, aki ilyet tanít nyilvánosan egy szemét ember. Hogy miért? Egy barátnőmet megerőszakolták és terhes lett. Amikor elment abortuszra akkor döntöttem úgy, hogy megnézem ezt a filmet. Elgondolkodtam. Hogyan lehetne az én barátnőm, a kedves, jólelkű akkor 16 éves lány egy gyilkos, amikor ő csak egy áldozat? Nem elég csapás neki az, hogy ilyen szörnyűség, mint az erőszak történt vele? Még hordja is ki a babát? Ti is pontosan tudjátok milyen társadalomban élünk, és nekem azt senki de senki ne próbálja beadni, hogy mikor megláttok egy tizenéves kismamát az első amire gondoltok, hogy szegény, biztos erőszak áldozata. A társadalom megbélyegezte volna, ha kihordja, az iskolából kimaradt volna, felnevelni lehetetlenség, de örökbe adni nem lett volna szíve. Az ilyen lányokban akarnak lelkiismeret furdalást kelteni a Néma sikoly készítői. Megjegyzem e film forgatói még sosem éltek át olyan traumát, mint az említett barátnőm. És aki ilyet nem élt át, az nem is tudja elképzelni sem, hogy ez milyen érzés.
Tehát az én véleményem az, hogy nem ilyen hamis filmekkel kéne hatni a férfiakra/tizenévesekre, alapjaiban kell elérni azt, hogy tudatosan éljenek nemi életet. Nem kell mindjárt rosszindulatú filmekkel bombázni az embereket, pláne egy olyannal, ami még abban is lelkiismeret furdalást kelt, akinek tényleg köze nincs még a szexhez. Érdekes módon vannak olyan emberek, akik ésszel élnek szexuális életet, anélkül hogy látták volna ezt a filmet. Tehát biztos meg van a módja tudatosságra oktatni a mai fiatalokat, illetve férfiakat. De nem olyan filmekkel, amelyek hazugságokra és hamis vádakra épülnek.
Utolsó két válaszoló! Annyyira jó, hogy leírtátok ezeket, már hiányzott, hogy valaki írjon őszintén erről a filmről. Szomorú, hogy ezt az aljasságot bárki is oktatófilmnek meri nevezni és használni, hogy egyáltalán az abortusz kérdéskörében létjogosultsága lehet! Köszönöm, hogy ilyen szépen összefoglaltátok.
Nem, nem nézetném meg senkivel sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!