Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Régen miért könyvelték el a...

Régen miért könyvelték el a nőket alsórendűnek?

Figyelt kérdés

Ugyanolyan emberek,mint a férfiak sőt ők még életet is adnak.

Vannak okos nők és okos férfiak is, csak elnyomták régen a nőket, pedig rengeteg Nobel-díjas nő lehetne, ha nem több,mint férfi.

Csak azért voltak lealacsonyítva,mert a férfiak erősebbek? ÉS bármit megtehettek erővel?

Mégis a nők szülnek és nem a férfiak, mert bizonyított tény,hogy a férfiak nem bírnák ki a szülést.

Akkor mire volt jó ez az egész? A nők állatok és csak szülni jók? Érdekes,hogy a férfiak feladata volt végig dugna a várost, tehát ő minősülne nagyobb állatnak nem egy nő aki felneveli a gyerekeit.

2012. máj. 7. 15:36
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Én modern gondolkodású férfi vagyok és ugyanúgy takarítok , mosok ,főzök ,mosogatógépezek mint a nők.Vasalni nem tudok bevallom őszintén , meg kézzel sem mosogatok csak géppel.Csak a vasalás az egyetlen amit nem tudok megcsinálni.
2012. máj. 7. 16:07
 32/47 A kérdező kommentje:

azért nincs annyi nő aki nobel-díjas, mert még mindig lenézik őket,hogy ők kevesebbet tudnak és nem igazán hagyják őket érvényesülni(ha megnézitek a munkában is lenézik a nőket,mert szerintük nem tudnak annyit teljesíteni,mint egy férfi, de lemerem fogadni,hogy sokkal keményebben dolgoznak), de vannak szép számmal.

a katonákról meg megvan a véleményem. ismerek is párat olyan szerencsétlenek és egész nap ülnek és söröznek mert nincs munka itthon. ha pedig annyira férfiak a férfiak akkor nem tudom miért nincs sorkatonaság..1év beleférne de már azon is nyávognak egyesek

2012. máj. 7. 16:08
 33/47 anonim ***** válasza:
0%

Jó nagy marhaságokat állít "kedves" Kérdező, és néhány válaszoló is!

1.

Hallottak már a matriarchális társadalomról? Olvassanak utána.

Ahogy haladunk "visszafelé" a történelemben, egyre inkább azt találjuk, hogy nőuralom volt az igazán ősi időkben.

2.

A férfi és a női test természetesen különbözik egymástól, mivel teljesen másra valók. A női test biológiailag az utód létrehozására és felnevelésére specializálódott, a férfi test a nagy távolságok megtételére és harcra.

3.

Fájdalom. Ha az anyukák síró picsogó k-csögöket nevelnek, akkor ne várják el a nők, hogy azokból fájdalomtűrő férfias férfiak lesznek felnőtt korukban.

Amúgy meg az a véleményem, hogy elsősorban a nők nevelik a gyermekeket, úgyhogy elsősorban rajtuk múlik, hogy felnőve milyenek lesznek.

Ha nem tetszik, amit látnak, akkor lehet máshogy nevelni.

2012. máj. 7. 16:12
 34/47 A kérdező kommentje:

45%

igen látszik rajtad is,hogy nagyon okos vagy.

és mégis a világ legtöbb IQ számmal rendelkező embere egy nő. :)

2012. máj. 7. 16:12
 35/47 anonim ***** válasza:

26

Az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy az emberek ne maradjanak meg a nemüknél.

A férfi legyen férfias, a nő meg nőies.

Gondolom a pasik se akarnák, ha állandóan öltönyben járnánk.

A férfi legyen férfias, kezdeményező, felajánlhatja, hogy kifizeti a vacsit, de a normális nő felezni akar.

2012. máj. 7. 16:14
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

A mai világban is alsórendűeknek könyvelnek el. Munkában is és magánéletben is. Gondold csak végig!

Munkában:

Nincs gyerekem, és nem vesznek fel, mert azt feltételezik, hogy majd biztos elmegyek szülni... Akiknek van gyerekük, azok arról beszélnek, hogy őket a gyerek miatt nem veszik fel, mert biztos majd mindig előbb elmennek, mint munkaidő vége, hisz ovi/suli bezár, vagy gyerek megbetegszik... Talán a 40 feletti nőket már nem ítélik meg így előre, de lehet őket meg idősnek tartják már egy "fiatalos munkahelyen". Gyakorlatilag csak férfiaknak van esélyük bármikor munkát találni előítéletek nélkül.

Aztán nézd meg, nőknek való munkakörökben férfiak dolgoznak!!! A fizetéskülönbségekről ne is beszéljünk, bár ezen magam még nem problémáztam, örültem ha egyáltalán dolgozhattam.

Magánélet:

Vannak azok a férfiak, akik még mindig felsőbbrendűnek érzik magukat, és aszerint élnek és bánnak a nőkkel, ilyenekkel én nem foglalkozom.

Vannak azok, akik egyenrangúaknak tekintik a nőket, de elvárják, hogy ebben a még egyáltalán nem egyenrangú világban (lásd munkatéma) ugyanolyan szinten legyenek, ugyanolyan sikeresek legyenek a munkában is, mint ők, továbbá nézzenek ki gyönyörűen és adjanak magukra mert mégiscsak nők. De nekik persze elég ha csak külsőleg van topon a nő, nem probléma ha nem annyira karrieristák, majd ők finanszírozzák, mert hisz ők férfiként meg kissé kopaszak-kövérkék-csúnyácskák, és így kivan egyenlítve a dolog, csak akkor tűrjék, hogy érdeknőnek vannak titulálva. Ezek sem jöhetnek szóba.

Vannak azok a férfiak, akik rondák vagy pancserek és bármilyen nő szóba jöhet náluk, sőt még talán nem is fogják alárendeltnek tartani, csak legyen velük. Nem, papucsállatkákat sem szeretem.

Vannak azok a férfiak, egy nagyon pici réteg, aki nem bányarém, van esze, nem csak a pénzhajhászás érdekli, nem vágynak szépségkirálynőre csak egy szimplán normális kinézetű lányra, egyenrangúnak tekintik és nem tartanak minden nőt érdeknőnek. Hát őket nagyon nehéz megtalálni, én még nem is láttam sok ilyet. Ők akik szóba jöhetnek. De megfigyelted már, hogy náluk is mennyi időbe telik, mire félreteszik a -na biztos ezt a csajt is csak a pénzem érdekli- feltételezést és rájönnek, hogy egy normális nővel állnak szembe?

Tehát manapság szóban egyenrangúnak vannak mondva a nők, a gyakorlatban azonban mindenért többszörösét kell dolgoznunk, mint a férfiaknak. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mindezen felül szülni, gyereket nevelni, háztartási melókat megcsinálni...

A probléma még ma is létezik, talán sokkal nagyobb mértékben, mint mondjuk 100 éve.

2012. máj. 7. 16:14
 37/47 A kérdező kommentje:

73%

a férfiak nem tudnak kötődni úgy egy gyerekhez,mint egy anyuka. csak akkor érdeklődnek a legtöbben a gyerek iránt, ha már tanul beszélni, addig nem tudnak vele mit kezdeni.

de egy apának ugyanolyan kötelessége nevelni a gyereket és nem arra,hogy otthon üljön a gép előtt meg majd sörözni kezdjen.:)

az is érdekes,hogy egy ilyennel sem tudnak megbírkózni a férfiak, hanem inkább otthagyják a nőt, mert ez nem nekik való és lelépnek.

tisztelet a kivételnek.

2012. máj. 7. 16:15
 38/47 anonim ***** válasza:

Csak annyit tennék még hozzá, hogy én meg szó nélkül bírtam, hogy cigarettákat nyomtak el a kezemen, vagy amikor megvágtak borotvával, és a tetoválásaim készítése során sem "sivalkodtam". A pattanások meg nem érdekelnek.

Ne általánosíts kérlek.

2012. máj. 7. 16:17
 39/47 A kérdező kommentje:

87%

egyetértek.

szerintem ez nem is nagyon fog megváltozni sajnos.

ezért sem akarok gyereket és inkább a karrieremre megyek.

73%

ne hasonlítsd össze a cigaretta elnyomást és a szülést. a cigis dolgot még én is elbírom és amúgy is.. miért engedted,hogy megtegyék? senki nem kötelezett rá,de a szülést elvárják, mert jaaaj ígyis kevesen vannak a magyarok.

ami a tetkót illeti..annak sincs értelme, csak magadnak köszönheted. és az sem olyan fájdalmas,mint a szülés.

2012. máj. 7. 16:20
 40/47 anonim ***** válasza:
63%

"73%

a férfiak nem tudnak kötődni úgy egy gyerekhez,mint egy anyuka."

Miért várod el tőlük? Nem bennük növekedett kilenc hónapig az új élet, nem is lehet soha olyan belsőséges kapcsolatuk.

"csak akkor érdeklődnek a legtöbben a gyerek iránt, ha már tanul beszélni, addig nem tudnak vele mit kezdeni."

Pontosan. Addig max tisztába lehet tenni, meg fürdetni, meg öltöztetni, egyebek. Ha már nagyobb, sokkal több dolgot lehet vele csinálni.

"de egy apának ugyanolyan kötelessége nevelni a gyereket és nem arra,hogy otthon üljön a gép előtt meg majd sörözni kezdjen.:)"

Ugyanolyan kötelessége. Mint mondtam, a többi nevelés kérdése. Ha úgy neveled a fiadat, hogy tudjon főzni, takarítson maga után, tudjon pelenkát cserélni, stb, akkor nem lesz gondja később az átállással.

"az is érdekes,hogy egy ilyennel sem tudnak megbírkózni a férfiak, hanem inkább otthagyják a nőt, mert ez nem nekik való és lelépnek."

Jó nagy f.sz lehet a férjed, de én még az ismerősöknél is segítek a gyerekgondozásban. Sokszor én vigyázok csecsemőkre és kis gyerekekre, amíg a szüleik "kiszabadulnak", úgyhogy jó lenne befejezni az általánosító szövegeket.

"tisztelet a kivételnek."

Köszönöm, de szerintem amit leírsz, az sem az átlag, hanem egy elég komoly szélsőség.

2012. máj. 7. 16:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!