Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jótett helyébe rosszat várj....

Jótett helyébe rosszat várj. Így van?

Figyelt kérdés

Soha senkit nem bántottam meg szándékosan. Inkább lemondtam egy csomó dologról a többiek javára. Tesómnak is hagytam hogy övé legyen a nagyobb szoba de csak bunkózik velem. A volt barátommal is végtelenül kedves voltam, mégis otthagyott egy szemétládáért aki mindenkin átgázol.

Ez az egész, hogy ha szeretetet adunk másoknak azt visszakapjuk ugye csak egy kamuduma, amivel a hozzám hasonló nyomorékok nyugtatgatják magukat, igaz?

2012. máj. 6. 18:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Apám mondása illik ide: "vékony a határvonal a becsületes és a balek között, ahhoz kell ész, hogy az ember észrevegye ezt a vonalat és ne lépje át".

Nem csak jószívű és bunkó emberek vannak, hanem a kettő között félúton van a jószívű, de nem balga.

2012. máj. 6. 20:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Azért a balek és a tapló-átgázoló közt van átmenet.

Jó tett helyében jót várj- nem feltétlenül attól, akivel jót teszel. Istentől, vagy a Sorstól.

Nyugodtan maradj jó!

23N

2012. máj. 6. 20:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Maradj jó, csak válogasd meg, hogy kivel vagy jó! Engem is volt már, hogy kihasználtak, de megtanultam, hogy csak azoknak tegyek meg dolgokat, akik megérdemlik és akik majd 1x viszonozni fogják. Ez nem jelenti azt, hogy a többiekkel szemben szemét vagyok, velük szimplán csak nem foglalkozom!
2012. máj. 6. 22:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Az utolsó jól írja, tudni kell szelektálni! És a szeméthez nem nyúlni.
2012. máj. 7. 00:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Túl sokat törődsz másokkal mint magaddal. Pedig ha magadat nem tisztelet az nagyobb bűn mintha másokat bántanál meg. De nehogy félreérts, a segítőkészség az igen nagy erény minden ember részéről, de azért mindig vedd figyelembe hogy érdemes e energiát befektetned abba hogy az illetőnek jót tegyél, stb... Mert nem mindig van szükségük rá és ezzel te szívod meg barátom nekem elhiheted. A sok sunyi dögtől meg véletlenül se várjál viszonzást.

Én mondom ha még sosem tettél semmit rossz szándékból azt az univerzum meg fogja hálálni valahogy abban biztos vagyok. (Ami gondolom a tetteidtől függően fog megnyilvánulni az életedben.)

Hát remélem hogy segítettem az okoskodásaimmal. :D

Üdv

21/F

2012. máj. 7. 11:35
 16/16 anonim válasza:
Azt mondják, hogy ha valakivel jót teszel, más fogja visszaadni neked azt a jóságot amit te adtál másnak. Persze lehet, hogy ez is csak kamu duma. Sztem azért próbáld ki. :D
2013. dec. 29. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!