Jótett helyébe rosszat várj. Így van?
Soha senkit nem bántottam meg szándékosan. Inkább lemondtam egy csomó dologról a többiek javára. Tesómnak is hagytam hogy övé legyen a nagyobb szoba de csak bunkózik velem. A volt barátommal is végtelenül kedves voltam, mégis otthagyott egy szemétládáért aki mindenkin átgázol.
Ez az egész, hogy ha szeretetet adunk másoknak azt visszakapjuk ugye csak egy kamuduma, amivel a hozzám hasonló nyomorékok nyugtatgatják magukat, igaz?
Nem, nem így van. Ezt azok mondják, akik így nyugtatják magukat, hogy bennük nincs hiba, csak a másik lehet a rossz. Én is "jó ember" vagyok, legalábbis annak tartom magam, nem ártok másoknak és ezt kapom vissza. Volt idő amikor rettenetes voltam, bántottam másokat és mit kaptam? Engem is bántottak...
Hidd el, találkozol majd hozzád hasonló kedves emberekkel, ne add fel a jó emberekbe vetett hitedet. :)
Nem az számít hogy mit teszel.
Hanem hogy milyen állapotban teszed azt.
Ha úgy segítesz hogy közben elvársz érte valamit vagy nem szívesen teszed az teljesen más dolog.
lehet jobban járnék ha elvonulnék a világtól. túl balek vagyok ahhoz hogy másoknak ártsak, meg nem is tudnék.
legyen más a feszültséglevezető boxzsák. lassan úgy gondolom, Robinsonnak aranyélete volt :D
igen, elvárom, hogyha 1000 emberrel jót teszek, legalább 1 viszonyuljon hozzám normálisan.
de ha nem megy, lehet nem kell erőltetni :)
Azért nem mindenki használja ki a jólelkű embereket, van aki hálás egy jó szóért is, de azért tényleg ritka.
Egyszerűen csak törekedj az egyenlőségre. Nem kell, hogy te is bunkó legyél, meg átgázolj mindenkin, csak állj ki magadért, és ingyen ne adj extrákat.
Tudom, utólag már könnyű okosnak lenni, de pl. tesódnak mondhattad volna, hogy legyen tiéd a nagyobb szoba, de cserébe legyen ez meg az. Tehát valami plusz dolgot kérj ilyenkor, hogy te is jól járj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!