2 hét múlva osztálytalálkozó. Ti elmennétek így?
Megkeserítették az életemet, gyűlöltem bejárni. Egyetlen barátnőt szereztem az évek alatt, ő a mai napig is a legjobb barátnőm, mindig mindenben egymás mellett vagyunk. Nem voltam vékony, nem húztam márkás ruhákat, nem voltam kitűnő, nem dohányoztam, nem ittam, ezért mindenhonnan kilógtam. Ha tettem valamit, akkor hónapokig azzal aláztak, bántottak amiatt, hogy egy rocker fiúval jöttem össze. Megjegyzem 2 és fél évig voltunk együtt.
Mindenért bántottak, amikor Apukám meghalt, akkor az osztály nagy része azért akart eljönni a temetésére, hogy "dejó, lóghatunk". Amikor megkértem az osztályfőnököt, hogy ne engedje oda az egész osztályt, és tényleg csak az jöjjön, aki részvétet szeretne nyilvánítani, akkor mégjobban megutáltak, mert elvettem a potyázás lehetőségét tőlük.
Nem akarok elmenni, 4 évig utáltuk egymást oda-vissza alapon, most miért lenne más?
Barátnőm kiakadt, hogy ezért hülyeség nem eljönni, meg de jó lesz meg hasonlók....
Szerintetek?
Én nem mennék. Ha ne vagy rájuk kíváncsi és ők sem rád, akkor ez egy felesleges pofavizit lenne.
Ha csak 1-2 emberrel voltál jóban, azokkal össze lehet jönni osztálytalálkozón kívül is.
Hasonló volt a szitu. Ált. iskolai osztálytalálkozó. Évente tartják. az elsőre elmentem, pont a barátnőm invitálására. Semmit nem változtak, ugyanúgy pofáztak, suttogtak. Mindezt a 8 osztályt végzett senkik. Mindegy, soha többet nem mentem el azóta sem egyikre sem. Évente találkoznak páran, ezt sem értem, hisz napi szinten találkoznak így is, hisz a legtöbb ugyanott lakik a panelben, ahol kiskorukban. Mindegy.
Én nem mennék a helyedben. Nem fogod magad jól érezni.
Ha úgy érzed, hogy nem vagy rájuk kíváncsi, akkor ne menj el.
Egyébként az idő begyógyítja a sebeket. Ha most nem jelensz meg, akkor gondolhatnak olyanokat, hogy megfutamodtál előlük. És mindig azt beszélik ki, aki nincs ott.Biztos van olyan, ami történt veled az elmúlt évek alatt, amire büszke vagy. Mutasd meg nekik, hogy túlélted őket, és jól érzed magad, megtaláltad a helyed az életben (remélem így van). Az első osztálytalálkozónkon kevesen voltunk, az osztály 20%-a jött el. Az a lány akit mindenki bántott egykoriban, mindenkit meglepett. Kivirult, kiteljesedett, igazi nő lett, ráadásul elindította önerőből a vállalkozását. A divatbaba menő csaj szült két gyereket, és hízott 20 kilót.
Én is feltettem egy hasonló kérdést. Hála égnek lefújták az osztálytalálkozót.
Mondjuk én jóban voltam jó pár emberrel, de egy másik "adag", akik hasonlóan szívattak, mint az általad említett tuskók. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az ilyenek nem hagyják abba, gimi után pár évvel összefutottam párral véletlenül, szépen le voltam fogyva sport miatt, jól néztem ki, és akkor is csak azt kaptam meg, hogy "na kisebb lett a csöcsöd".
Bocs a személyes sztoriért, csak szemléltetni akartam, ezek az emberek nem változnak ilyen téren, ők egyszer ELHATÁROZTÁK, hogy Te ilyen és ilyen vagy, és semmi hatására nem fog változni a véleményük...Ugyanott fogják folytatni, ahol abbahagyták.
Ezért tartom feleslegesnek, hogy elmenj.
"amikor Apukám meghalt, akkor az osztály nagy része azért akart eljönni a temetésére, hogy "dejó, lóghatunk". Amikor megkértem az osztályfőnököt, hogy ne engedje oda az egész osztályt, és tényleg csak az jöjjön, aki részvétet szeretne nyilvánítani, akkor mégjobban megutáltak, mert elvettem a potyázás lehetőségét tőlük."
És ez külön bicskanyitogató, komolyan, rendesen felment az agyvizem...
Elég szánalmasnak tartom azt a nézetet, hogy az ember azért menjen el az osztálytalálkozóra, hogy "megmutassa mit ért el" azoknak az embereknek akikkel amúgy nincs is jóban. Ilyenek közé én biztos nem mennék.
Egy osztálytalálkozónak arról kéne szólni, hogy találkozunk azokkal akiket kedvelünk, de az élet úgy hozta, hogy ritkán láthatjuk egymást.
Köszönöm a válaszokat!
2-es: Azért kérdeztem meg, mert ha jól tudom, itt kérdéseket lehet feltenni. Érdekelt, hogy mások hogy látják: valóban van okom a távolmaradásra ilyen múlttal, vagy csak túlreagálom?
7-es: Engem is meglepett, hogy mi a fenének akart eljönni olyan ember a temetésére, aki a 4 év alatt egy sziára sem méltatott, és állandóan amiatt alázott, hogy nincsenek márkás ruháim. Nagyon bántott akkor még ez is pluszba, nem hittem volna, hogy ilyen szemetekkel jártam egy osztályba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!